Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Αμερικανικό αργό αγοράζει ο νοτιοκορεατικός κολοσσός SK Energy

Από το worldenergynews.gr
Την ενεργειακή του εξάρτηση από τη Μέση Ανατολή στρεφόμενο σε νέες αγορές επιχειρεί να περικόψει το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Νοτίου Κορέας, το SK Energy. 

Για πρώτη φορά αγοράζει αργό πετρέλαιο από τις ΗΠΑ, την ώρα που η απόφαση του OPEC για μείωση της παραγωγής προκαλεί αύξηση των τιμών στη Μέση Ανατολή και δίνει την ευκαιρία σε άλλες εταιρίες να προσπαθήσουν να μπουν στην πιο σημαντική πετρελαϊκή αγορά του κόσμου την Ασία. 

Η SK Energy μία από εταιρίες που κάνουν τις μεγαλύτερες εισαγωγές καυσίμων δήλωσε ότι..

ΕΛΠΕ: Τώρα το… θυμήθηκαν; – Επιθετικά έχει ξεκινήσει η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων να αποκτά μετοχές της εταιρείας

Από το mikrometoxos.gr
Επιθετικά έχει ξεκινήσει η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων να αποκτά μετοχές της εταιρείας, στα πλαίσια του προγράμματος που εγκρίθηκε από την πρόσφατη γενική συνέλευση.
ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΙΑ: Μα καλά, τόσο καιρό με την τιμή τους στα 3,50 ευρώ, στα τέσσερα, στα 4,50, στα 5 ή και στα 6 ακόμα ευρώ τι έκαναν; Πουλοβεράκια έπλεκαν;

EΠΙΣΗΣ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΚΕΕΠ



Εξαντλήσαμε κάθε χρονικό όριο αναμονής από πλευράς μας, δίνοντας τον χρόνο και στον καταγγέλλοντα  (πρώην Πρόεδρο του ΠΣΕΕΠ) αλλά και στην ίδια την Διοίκηση της Εταιρείας, ώστε να απαντηθεί η καταγγελία του σε σχέση με το ότι στα ΕΛΠΕ υπάρχει θέμα τεράστιας διαφθοράς, που μάλιστα κατήγγειλε και ονομαστικά για το ποιος είναι ο "Ταμίας" στις 18/5/17 στο Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ.

Το ΣΚΕΕΠ θεωρώντας άκρως σοβαρές αυτές τις καταγγελίες, επίσημα ζήτησε τα πρακτικά του Δ.Σ. από το ΠΣΕΕΠ (έως σήμερα δεν έχουν δοθεί) και αναμένει την εξέλιξη της υπόθεσης.

Όμως αντί για εξελίξεις, όχι μόνο δεν πήρε τον δρόμο που όφειλε αυτή η καταγγελία, αλλά γίναμε και μάρτυρες ανταλλαγής..

Πρόκληση για τις πετρελαϊκές βιομηχανίες τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Από το energypress.gr
Τα πρώτα χρόνια της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου στα τέλη του 19ου αιώνα, η βενζίνη θεωρείτο άχρηστο παραπροϊόν της κηροζίνης που θα καίγεται ή θα απορρίπτεται σε ποτάμια.

Το σκηνικό αυτό άλλαξε με την έλευση των πρώτων αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής. Ωστόσο, περίπου έναν αιώνα αργότερα, αρχίζει να διαρρηγνύεται η συμβιωτική σχέση ανάμεσα στο πετρέλαιο και τα αυτοκίνητα που μετασχημάτισαν την κοινωνία.

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας σχετικά με τα σχέδια για την απαγόρευση των πωλήσεων νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων μέχρι το 2040 γεννούν δύο κρίσιμα ερωτήματα για τη βιομηχανία πετρελαίου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝ∆ΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ


Από το pseep.gr
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΣΕΣ,

Στο ζενίθ των διακοπών, με τον Δεκαπενταύγουστο προ των πυλών, το Προεδρείο και  οι  Παρατάξεις  που το αποτελούν αποφάσισαν απεργιακές κινητοποιήσεις για Εσάς χωρίς Εσάς.
Συνεχίζεται το γνωστό «Τα παιδία παίζουν»…, καθ’ υπόδειξη ενός -μάλλον προς εξυπηρέτηση δικού του συμφέροντος (!;)-αδιαφορώντας για τον θεσμό, για τους συνεργάτες του, για τους συνοδοιπόρους με την παράταξή του, …, αδιαφορώντας ακόμη