Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Ανάκαμψη της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου το 2021;

Ανάκαμψη για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου το 2021 βλέπει η Goldman Sachs, με τις πιθανότητες να βρεθεί εμβόλιο και θεραπεία για τον Covid-19 να αυξάνονται, γεγονός που δημιουργεί θετικό τοπίο για τη ζήτηση.

Ειδικότερα, αναλυτές του τραπεζικού κολοσσού εκτιμούν..

Πώς ένα απ’ τα πλουσιότερα κράτη ξεμένει από ρευστό

Το 2016, ο -τότε- υπουργός Οικονομικών του Κουβέιτ, Ανάς Αλ Σαλέχ, προειδοποιούσε ότι ήρθε η ώρα για περικοπές και ότι η χώρα πρέπει να ετοιμαστεί για τη μετα-πετρέλαιο εποχή. Τέσσερα χρόνια αργότερα, η προφητική δήλωση του Αλ Σαλέχ επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς ένα από τα πλουσιότερα κράτη του πλανήτη ξεμένει σταδιακά από ρευστό. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της αραβικής χώρας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, είναι η βυθιζόμενη τιμή του πετρελαίου, το οποίο μέχρι και πριν..

Σ. Αραβία: Δύο νέα κοιτάσματα πετρελαίου ανακάλυψε η Aramco

Σε υψηλό 8 μηνών έκλεισαν οι μετοχές της Saudi Aramco στις χρηματιστηριακές αγορές του Ριάντ, καθώς η κολοσσιαία ενεργειακή ανακάλυψε δύο νέα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Σαουδική Αραβία.

Ειδικότερα, η μετοχή της Aramco έκλεισε με άνοδο 2,13%, στα 36 ριάλ.

Το κοίτασμα Hadabat Al-Hajara, που βρίσκεται..

ΕΥΑΕ ΒΕΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΒΕΑ


Η Επιλεκτική Ευαισθησία των Ευρωπαίων

Για να σε σέβονται οι άλλοι, πρέπει να σέβεσαι πρώτα τον εαυτό σου. Σοφή διαπίστωση και πόσο επίκαιρη. Για την ΕΕ που έχει δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα στο κύρος της με την αμφίσημη και προκλητικά απαθή στάση απέναντι στην Τουρκία. Διότι όταν δεν μπορείς να προστατεύσεις δραστικά και αποφασιστικά τα μέλη σου εντός πώς μπορείς να εμπνεύσεις σεβασμό εκτός; Πώς θα μετατραπείς σε αυτή την διεθνή..

Motor Oil: Ζημιές 150 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο - Αισιοδοξία για θετικές επιδόσεις το β' εξάμηνο με ανάκαμψη της ζήτησης προϊόντων πετρελαίου

Ζημιές ύψους 150,6 εκατ. ευρώ εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο η Motor Oil, από κέρδη ύψους 147,4 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου το Α’ εξάμηνο 2020 μειώθηκε κατά 1,73 δισ. ευρώ σε σχέση με το Α’ εξάμηνο του 2019 παρουσιάζοντας..

Στη θάλασσα θα παιχτούν τα μελλοντικά ενεργειακά παιχνίδια

Η δυναμική του διεθνούς ενεργειακού περιβάλλοντος σε κλίμακα δεκαετιών στηρίζεται σήμερα στο φυσικό αέριο και θα συνεχίσει να υποστηρίζεται από τις σημερινές εναλλακτικές πηγές ενέργειας για δεκαετίες. Με αυτή την οπτική γωνία η θάλασσα, βασικός γεωγραφικός χώρος των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και η ενέργεια γίνονται αλληλένδετες. Μια γρήγορη ματιά αυτής της σχέσης θάλασσας και ενέργειας επιτρέπει να δούμε επίσης την θέση της Ελλάδας από την ίδια οπτική γωνία.

Όπως για τους γαιάνθρακες και τον λιγνίτη, για τους οποίους..

Έρχεται όντως το τέλος των ντίζελ κινητήρων;

Οι κινητήρες πετρελαίου έχουν μπει στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολλών κυβερνήσεων ειδικά από το σκάνδαλο του Dieselgate και μετά, που αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015. Αντιθέτως υπάρχει μεγάλη προώθηση στην ηλεκτροκίνηση μέσω των γενναιόδωρων επιδοτήσεων, με πολλά εκατομμύρια ευρώ που δίνονται για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Πολλοί κατασκευαστές έχουν μειώσει σημαντικά την γκάμα των διαθέσιμων πετρελαιοκινητήρων τους, ενώ άλλοι τους..