Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Σε Glencore, Trafigura και CEFC πούλησε η Rosneft φορτία αργού Ουραλίων και CPC Blend

Από το worldenergynews.gr
Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρία Rosneft έχει αναθέσει μετά από διαγωνισμό την πώληση φορτίων αργού Urals και CPC Blend από ρωσικούς λιμένες τον Απρίλιο-Σεπτέμβριο στις εμπορικές επιχειρήσεις Glencore, Trafigura και την κινεζική CEFC  σύμφωνα με το Reuters τη Δευτέρα 11/2/2019.

Η Rosneft ανέθεσε στην Glencore 1,2-7,2 εκατομμύρια τόνους ακατέργαστου φορτίου Ural από το Primorsk και το Ust-Luga τον Απρίλιο-Σεπτέμβριο.

Το τίμημα που καταβλήθηκε..

Η δυναμική πορεία της Κύπρου

Από το lygeros.org
Με τα νέα συμβόλαια, στα νέα θαλάσσια οικόπεδα, η Κύπρος προχωρά θεαματικά στην αξιοποίηση της κυπριακής ΑΟΖ. Όλο αυτό το πλαίσιο άρχισε με την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ένταξη στην Ευρωζώνη, τη θέσπιση της ΑΟΖ, τις τρεις οριοθετήσεις με την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το Ισραήλ, τα συμβόλαια με τις πετρελαϊκές εταιρείες τα οποία έγιναν με την κυπριακή κυβέρνηση και όχι βέβαια μόνο με την ελληνοκυπριακή κοινότητα. 

Επίσης το γεγονός ότι τεράστιες..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ - ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

 

WWF Ελλάς: Τουρισμός, αλιεία και τοπικές κοινωνίες, οι μεγάλοι χαμένοι από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Από το energypress.gr
Μια νέα οικονομοτεχνική μελέτη με τίτλο "Το πραγματικό κόστος του πετρελαίου" φέρνει στη δημοσιότητα το WWF Ελλάς, όπου παρουσιάζονται και αναλύονται μια σειρά στοιχεία γύρω από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, που σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις που φέρει η πραγματοποίησή τους στις τοπικές κοινωνίες. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του WWF Ελλάς.

Ένα σοβαρό περιστατικό πετρελαϊκής ρύπανσης θα επέφερε ολέθριες επιπτώσεις για δεκαετίες στην τουριστική βιομηχανία (ζημία ύψους 5 δισ. ευρώ) και την αλιευτική..

Barkindo: Ο ΟΠΕΚ δεν είναι καρτέλ, δεν καθορίζει τις τιμές του πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Ο ΟΠΕΚ δεν είναι καρτέλ και δεν καθορίζει τις τιμές του πετρελαίου, δήλωσε σήμερα 11/2/2019, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, Mohammad Barkindo, κληθείς να σχολιάσει ένα νομοσχέδιο που πέρασε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με στόχο την περικοπή των εφοδιασμών πετρελαίου.

«Ο ΟΠΕΚ ούτε είναι καρτέλ ούτε συμμετέχει..

Δήλωση κτηματολογίου Οικοπέδων του οικισμού μας

Από το synelda.blogspot.com
Οι δηλώσεις στο Κτηματολόγιο υποβάλλονται είτε αυτοπροσώπως είτε ηλεκτρονικά (μόνο αυτοί οι δυο τρόποι ισχύουν).

Που υποβάλετε την έντυπη δήλωση οι ίδιοι...

Υποτροφίες 2019 από τον όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Από το neolaia.gr
Νέες υποτροφίες 2019 πρόκειται να χορηγηθούν το επόμενο διάστημα από τον όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Συγκεκριμένα:

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοινώνει ετήσιο Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές σε Πανεπιστήμια με αγγλόφωνα προγράμματα στις χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία, Ελβετία και Ολλανδία.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην..

Από το «κόσκινο» της ΕΕ περνά η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ

Από το insider.gr
«Παραδεκτή» έκρινε την αναφορά του ΠΣΕΕΠ η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Από το «κόσκινο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περνά η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ καθώς η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκρινε..

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας οι οποίοι ζητούν το αυτονόητο: την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη όπως ισχύει για το σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας.

Παρά το γεγονός ότι παρακρατούνται από τους μισθούς των εργαζομένων εισφορές υπέρ του ΕΦΚΑ, αυτές οι εισφορές δεν καταβάλλονται από..

Γ. Αμυράς: Το λαθρεμπόριο νικήθηκε!!

Από το energypress.gr
Ως δια μαγείας εξαφανίστηκε το λαθρεμπόριο καυσίμων που σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Βουλή η φοροδιαφυγή από αυτόν τον τομέα φτάνει το 1 δισ.€. Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος απάντησαν στον ανεξάρτητο βουλευτή Γιώργο Αμυρά, μετά από σχετική Κοινοβουλευτική Ερώτηση που τους κατέθεσε, ότι τα ποσά που ανέκτησε το Δημόσιο από τη βεβαίωση παραβάσεων λαθρεμπορίας καυσίμων ανέρχονται…

Τ. Molla (Αίγυπτος): Μεταξύ 60 και 70 δολ. ανά βαρέλι η δίκαιη τιμή για να είναι παραγωγοί και καταναλωτές χαρούμενοι

Από το worldenergynews.gr
Κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για μείωση της παραγωγής πετρελαίου και εύρεσης μιας δίκαιης τιμής, βρίσκεται ο ΟΠΕΚ και οι εταίροι του, σύμφωνα με τον υπουργό πετρελαίου της Αιγύπτου Tarek El-Molla.

Μιλώντας στο CNBC, ο υπουργός υπογράμμισε ότι: «Η τιμή κυμαίνεται μεταξύ 60 και 70 δολάρια ανά βαρέλι, έτσι ώστε παραγωγοί και καταναλωτές να είναι χαρούμενοι».

Στη συνέχεια ανέλυσε ..

Απεργία ξεκινά σήμερα στη ΔΕΔΑ για την τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας

Από το energypress.gr
Τριβές προκαλεί το κρίσιμο θέμα των εργασιακών στο εσωτερικό των θυγατρικών της ΔΕΠΑ, ενόψει της διχοτόμησής της, με το προσωπικό της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) να προχωρά σήμερα σε 24ωρη απεργία.

Αιτία, το γεγονός ότι τελούν υπό κατάργηση τόσο ο εσωτερικός κανονισμός εργασίας, όσο και η συλλογική σύμβαση εργασίας, όπως ορίζει..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Όπως έχουµε από την αρχή ενηµερώσει και τεκµηριώσει, η διαδικασία περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ από το ΤΑΙΠΕ∆ πάσχει από σοβαρές νοµικές πληµµέλειες αλλά και εγείρει σοβαρούς προβληµατισµούς σε επίπεδο πολιτικό και θεσµικό, για την θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον νευραλγικής σηµασίας τοµέα των διυλιστηρίων πετρελαίου και γενικότερα της έρευνας, αναζήτησης και εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Όπως είχαµε ενηµερώσει µε σειρά ∆ελτίων Τύπου, ανακοινώσεων αλλά και κυρίως ενηµερωτικών εκδηλώσεων που έχουµε..

Το ΤΑΙΠΕΔ πιθανότερος φορέας διεξαγωγής του διαγωνισμού για τους λιγνίτες - Οχι από ΥΠΕΝ για τις υδροηλεκτρικές

Από το worldenergynews.gr
To TAIΠΕΔ φαίνεται ότι θα είναι ο πιθανότερος φορέας που θα αναλάβει την διεξαγωγή του νέου διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών της ΔΕΗ.
Επίσης το ΥΠΕΝ ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποκύψει σε πιέσεις για πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων, που ενδεχομένως επαναφέρουν οι θεσμοί μετά την αποτυχία πώλησης των λιγνιτικών.

Πηγές του υπουργείου Ενέργειας περιγράφουν τα επόμενα βήματα ως εξής, σύμφωνα με το AΠΕ- ΜΠΕ: