Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Οδηγός προς ασφαλισμένους για πλασματικά έτη ασφάλισης

Από το naftemporiki.gr
Η αναγνώριση και η εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης που προβλέπεται από τη νομοθεσία αποτελεί μία επιλογή για να μπορέσει κάποιος όχι μόνο να βγει νωρίτερα στη σύνταξη, αλλά και να αυξήσει το ποσό της σύνταξης που θα πάρει. Αξίζει, ωστόσο, να επισημανθεί ότι η εξαγορά των πλασματικών ετών δεν συμφέρει όλους τους ασφαλισμένους.

Συγκεκριμένα, η αναγνώριση και η εξαγορά των πλασματικών ετών ασφάλισης αφορά πρωτίστως όσους μπορούν με..

Ρωσία: Να μην αλλάξει η πετρελαϊκή παραγωγή μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2020

Από το worldenergynews.gr
Οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες πρότειναν σήμερα (28/11) να μην αλλάξουν τις ποσοστώσεις παραγωγής στο πλαίσιο της παγκόσμιας συμφωνίας μέχρι το τέλος Μαρτίου όπου και λήξει η ισχύουσα συμφωνία.

Οι προτάσεις για διατήρηση της συμφωνίας μεταξύ του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και των χωρών που δεν..

Νέα παρέμβαση στο ΥΠΕΝ: Οι πολιτικοί “τράβηξαν τη πρίζα” των αιολικών στη Γερμανία, γιατί τα βάζουμε στην Ελλάδα;


Από το greeklignite.blogspot.com
Νέα παρέμβαση προς το Υπουργείο Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για το θέμα των αιολικών είχαμε από το Δρα Χρήστο I. Κολοβό, με επιστολή στον αρμόδιο Υφυπουργό και συνημμένο το πιο κάτω κείμενο, με τίτλο "Οι πολιτικοί “τράβηξαν τη πρίζα” των αιολικών στη Γερμανία, γιατί τα βάζουμε στην Ελλάδα;" 

Η παρέμβαση είναι σε συνέχεια προηγούμενης, που είχαμε δει τον Αύγουστο. Επισημαίνει τ' αποτελέσματα των τελευταίων διαγωνισμών ΑΠΕ στη Γερμανία, που ήταν κόλαφος για τα αιολικά. Θέτει την παράλειψη..

Εκκενώσεις Πόλεων Μετά Από Νέα Έκρηξη σε Εργοστάσιο Χημικών στο Τέξας

Από το energia.gr
Οι αρχές στο Τέξας κάλεσαν τους κατοίκους σε τέσσερις πόλεις να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους πριν από τις διακοπές των Ευχαριστιών μετά από μια νέα έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα χημικό εργοστάσιο στο ανατολικό Τέξας που φλέγεται για περισσότερο από 12 ώρες.

Οι αξιωματούχοι της κομητείας Τζέφερσον διέταξαν τους κατοίκους που βρίσκονται σε ακτίνα 6,4χλμ γύρω από..

Τα «βρώμικα» μυστικά του φυσικού αερίου επιταχύνουν την κλιματική αλλαγή

Από το energypress.gr
Το φυσικό αέριο έχει προωθηθεί τα τελευταία χρόνια ως το καθαρότερο συμβατικό ορυκτό καύσιμο, το οποίο παράγει χαμηλότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τα άλλα ορυκτά καύσιμα, όπως το πετρέλαιο και ο άνθρακας.

Πράγματι το φυσικό αέριο όταν καίγεται παράγει διοξείδιο του άνθρακα (CO2), αλλά λιγότερο από άλλα ορυκτά καύσιμα. Πόσο λιγότερο εξαρτάται με ποιο καύσιμο συγκρίνεται και με τις διαφορές στην τεχνολογία. Στους Σταθμούς..

Motor Oil: Ξεκινά τον Ιανουάριο η υλοποίηση της επένδυσης 310 εκατ. ευρώ στα διυλιστήρια της Κορίνθου

Από το worldenergynews.gr
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έναρξη υλοποίησης της επένδυσης ύψους 310 εκατ. ευρώ, που προγραμματίζει η Motor Oil στα διυλιστήρια Κορίνθου για την ενίσχυση της παραγωγής βενζινών υψηλών οκτανίων και κηροζίνης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ομίλου στο χθεσινό conference call με αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα 9μηνου και τρίτου 3μηνου, επισήμανε πως..

Το σχέδιο στροφής σε υγρά καύσιμα χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος που παρουσίασε η FuelsEurope

Από το worldenergynews.gr
Σε δείπνο που πραγματοποιήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στο Στρασβούργο με τίτλο Vision 2050, και το οποίο οργάνωσε η ευρωβουλευτής κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, παρουσιάσθηκαν στους ευρωβουλευτές οι θέσεις του FuelsEurope  σε σχέση με την στρατηγική για στροφή των διυλιστηρίων σε υγρά καύσιμα χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα.

Η FuellsEurope εκπροσωπεί στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα 40 εταιρείες που λειτουργούν διυλιστήρια στην Ευρώπη και μαζί..