Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

"Πανηγύρι"Τούρκων για την επιστολή Μουσουλμάνων Θράκης!


`Πανηγύρι`Τούρκων για την επιστολή Μουσουλμάνων Θράκης!
Οι Τούρκοι δείχνουν την ικανοποίηση τους από το προκλητικό αίτημα των Μουσουλμάνων της Θράκης, από το Υπουργείο Παιδείας στη χώρα μας σχετικά με την αλλαγή στα βιβλία της ιστορίας.
« Ιστορική «έφοδος» από την τουρκική μειονότητα» είναι ο τίτλος της Sabah, η οποία αναφέρει πως «η Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, ζήτησε την εξάλειψη των αρνητικών στοιχείων εναντίον των Τούρκων , από τα σχολικά βιβλία»
Η εφημερίδα με προκλητικό τρόπο αναφέρει πως το βιβλίο της ΣΤ’ Δημοτικού έχει πολλά αρνητικά στοιχεία εναντίον των Τούρκων, και γράφει πως η επιστολή αναφέρει πως « οι Τούρκοι αναφέρουν πως αυτές οι αναφορές δημιουργούν αρνητική στάση, χαλάει η ψυχολογία των παιδιών και προκαλείται διχόνοια.» 
Την προηγούμενη εβδομάδα ομάδα Μουσουλμάνων της Θράκης είχε στείλει επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας και απαιτούσε την απόσυρση των "αρνητικών" στοιχείων κατα των Τούρκων και της Τουρκίας. Ως Έλληνες πολίτες , με προκλητικό τρόπο, ζήτησαν κάτι το οποίο δεν είναι αρμοδιότητα τους.  
ΠΗΓΗ:onalert.gr

Ντέρμπι θανάτου!Ένας ιστορικός ποδοσφαιρικός αγώνας .ΒΙΝΤΕΟ


Ντέρμπι θανάτου!Ένας ιστορικός ποδοσφαιρικός αγώνας .ΒΙΝΤΕΟ
Έντεκα ποδοσφαιριστές της Ντιναμό Κιέβου, εκτελέστηκαν σαν σήμερα το 1942, μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα με επίλεκτη ομάδα της Βέρμαχτ, γιατί δεν κάθισαν να χάσουν.
Τριάντα εννιά χρόνια μετά η αυταπάρνηση των 11 αυτών ποδοσφαιριστών, έδωσε τροφή για να γίνει μια από τις γνωστότερες ταινίες του κινηματογράφου, με κάποιες αλλαγές φυσικά στο σενάριο. Στην ταινία του 1981, "Η Μεγάλη απόδραση των 11", μια ομάδα αιχμαλώτων πολέμου, σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, στα σύνορα με τη Γαλλία, καλείται να αντιμετωπίσει μια Γερμανική ομάδα σε ένα προπαγανδιστικό, υπέρ των Ναζί, ποδοσφαιρικό αγώνα. Οι αιχμάλωτοι δεν παίζουν το παιχνιδάκι των Γερμανών και δεν τους χαρίζονται...


Οι αιχμάλωτοι - ποδοσφαιριστές των συμμάχων, έχουν κανονίσει στο ημίχρονο του αγώνα να δραπετεύσουν από τους υπονόμους (ενώ οι Γερμανοί θα τους περίμεναν να βγουν και να συνεχίσουν, για το δεύτερο ημίχρονο) μέσα από τα αποδυτήρια και με τη βοήθεια της Γαλλικής αντίστασης να φυγαδευτούν στην Ελεύθερη Ευρώπη.


Τα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα βρίσκουν την επίλεκτη ομάδα των Ναζί να κάνει πάρτι μέσα στο γήπεδο. Ο τερματοφύλακας της συμμαχικής ομάδας (Σιλβέστερ Σταλλόνε) δεν σταματάει να μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα του. Σε μια μίνι σύσκεψη των ποδοσφαιριστών στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, τελικά αποφασίζουν να μην ακολουθήσουν το σχέδιο διαφυγής και να δραπετεύσουν αλλά να βγουν, και να συνεχίσουν τον αγώνα.
Στο δεύτερο ημίχρονο αναλαμβάνουν δράση μέσα στο γήπεδο, τα αστέρια των συμμάχων αιχμαλώτων που με πρωταγωνιστές τον Luis Fernandez (που τον υποδύεται ο μεγάλος Πελέ), τον Carlos Rey (τον υποδύεται ο Οσβάλντο Αρντίλες) τον John Colby (υποτίθεται ένα εν ενεργεία παίκτη της West Ham πριν τον πόλεμο που τον υποδύεται ο Μαικλ Κέιν) και φυσικά τον τερματοφύλακα Σιλβέστερ Σταλόνε που κάνει ασύλληπτες αποκρούσεις, η συμμαχική ομάδα μασάει σίδερα.
Τα γκολ πέφτουν βροχή και παρά την εχθρική διαιτησία οι ομάδα των συμμάχων αναγκάζει τους Γερμανούς ανώτατους αξιωματικούς να φύγουν εκνευρισμένοι από το γήπεδο και τους Γάλλους θεατές να φωνάζουν ενθουσιασμένοι: Victoire!!
Η πραγματικότητα όμως και τα γεγονότα που στηρίχθηκε η ταινία, είναι πολύ διαφορετικά και δεν έχουν την ευτυχή κατάληξη της Χολιγουντιανής ταινίας, του 1981 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα! 2012 / 720p HD

Προσοχή! Αποσύρρουν νερά



Την άμεση απόσυρση από την ελληνική αγορά των επιτραπέζιων εμφιαλωμένων νερών «Aquarius», «Hydrozyn», «Νεράκι» και «Thassos Crystal Water» απαίτησε από την εμφιαλωτήρια εταιρεία Κοσμίδης Δ.- Λίτας Α. Ο.Ε.-Δ.Δ. Ροδίτης Κοζάνης, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Παράλληλα καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ, και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προέβη σε τέσσερις δειγματοληψίες επιτραπέζιων νερών, εμφιαλωμένων σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις, που διενεργήθηκαν από τη χημική υπηρεσία Σερρών, σε όλα τα δείγματα ανιχνεύθηκε το βακτήριο «Pseudomonas aeruginosa/Πυοκυανική Ψευδομονάδα»
Καθένα από τα δείγματα χαρακτηρίστηκε ως «μη σύμφωνο – μη ασφαλές». Αναλυτικότερα, η επωνυμία των προϊόντων τα οποία εμφιαλώνονται από την ανωτέρω εταιρεία:
α) «Aquarius», το οποίο έφερε τις ενδείξεις: Επιτραπέζιο νερό– Ημερομηνία παραγωγής 23.7.12– Ημερομηνία λήξεως 23.7.13.
β) «Hydrozyn», το οποίο έφερε τις ενδείξεις: Επιτραπέζιο νερό– L 211– Ημερομηνία παραγωγής
23.7.12– Ημερομηνία λήξεως 23.7.13.
γ) «Νεράκι», το οποίο έφερε τις ενδείξεις: «Επιτραπέζιο νερό– L 20120– Ημερομηνία παραγωγής
19.7.12– Ημερομηνία λήξεως 19.7.13.
δ) «Thassos Crystal Water», το οποίο έφερε τις ενδείξεις: «Επιτραπέζιο νερό– L 20120– Ημερομηνία παραγωγής 14.7.12– Ημερομηνία λήξεως 14.7.13. 
ΠΗΓΗ:enikos.gr

ΗΠΑ: στη Καλιφόρνια πήρε φωτιά ένα μεγάλο διυλιστήριο


chevron corp сша нефть компания
Στο Richmond, πολιτεία Καλιφόρνια, σημειώθηκε πυρκαγιά σε διυλιστήριο του ομίλου Chevron.
Οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να σβήσουν την φωτιά μερικές ώρες, γεγονός το οποίο προκάλεσε μαζικές διακοπές στη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και στο κλείσιμο τεσσάρων σιδηροδρομικών σταθμών. Αποπνικτικός καπνός γέμισε τους δρόμους της πόλης, προκαλώντας ναυτία και ζαλάδες στους κατοίκους, δεκάδες άνθρωποι αποτάθηκαν στους γιατρούς παραπονούμενοι για αναπνευστικά προβλήματα.
Η αποκατάσταση των βιομηχανικών πόρων του εργοστασίου, το οποίο επεξεργάζεται 245.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, θα πάρει μερικούς μήνες, και όπως υπολογίζουν οι ειδικοί, θα προκαλέσει διακοπές στην προμήθεια καυσίμων και συνεπώς στην αύξηση τιμών της βενζίνης. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση λέει ψέματα για τους χαμηλοσυνταξιούχους


thumb
Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τα νέα μέτρα εξαπέλυσε το ΚΚΕ κατηγοράντας την ότι λέει ψέματα στο λαό και χαρακτήρισε ως έγκλημα τις νέες μειώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις συντάξεις.
«Οι νέες δραστικές μειώσεις που φέρνει η συγκυβέρνηση στις συντάξεις,  μετά από τις αλλεπάλληλες που έχουν ήδη γίνει, δεν είναι μόνο σκάνδαλο, αλλά έγκλημα που θα οδηγήσει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης. Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι δεν θα θίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους είναι ψέμα, όπως ήταν και οι διακηρύξεις ότι δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Παράλληλα σημειώνει ότι «αποτελούν πρόκληση τα όσα λέει η συγκυβέρνηση ότι οι περικοπές θα είναι δίκαιες, γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων λαμβάνει σύνταξη κάτω από 600 ευρώ. Γιατί η μεγάλη πλειοψηφία δεν μπορεί να πληρώσει τις τεράστιες επιβαρύνσεις στα φάρμακα και στις ιατρικές εξετάσεις που έπρεπε να είναι δωρεάν, τους φόρους και τα εξοντωτικά χαράτσια».
«Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να δεχτούν να τους καταδικάσουν στην εξαθλίωση και να πληρώσουν αυτοί το πρόσφατο κούρεμα και τη μεγάλη διαχρονική ληστεία που έκαναν οι κυβερνήσεις, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές στα αποθεματικά των ασφαλιστικών τους Ταμείων. Έχουν πληρώσει με το παραπάνω και δεν χρωστούν, τους χρωστάνε. Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις. Συσπείρωση και πάλη για την ανατροπή όλων των νόμων που σφαγιάζουν μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα» καταλήγει το ΚΚΕ. 
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Κοντά στο 30% η ανεργία



Νέες αρνητικές προβλέψεις βλέπει ακόμη μια φορά ο επικεφάλης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης, ο οποίος επισημαίνει: «Αν πάμε σε ύφεση –5%, τότε η ανεργία από 24%, που κατά τη γνώμη μας θα κλείσει ο μέσος όρος στο τέλος του 2012, θα πάει ανάμεσα στο 28% με 29%».
Ο κ. Ρομπόλης, που συμμετείχε στη συνάντηση της διοίκησης της Συνομοσπονδίας με την τρόικα, επεσήμανε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών απέφυγαν να απαντήσουν τι στάση θα τηρήσουν σε ενδεχόμενη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για επιστροφή του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
«Η συνάντηση», επισήμανε, «επικεντρώθηκε στα θέματα του κατώτατου μισθού. Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας πίεζε έντονα την αντιπροσωπεία της τρόικας να μας πει τι σημαίνει κατά τη γνώμη τους επαναπροσδιορισμός του κατώτατου μισθού. Ούτε και από εκεί πάρθηκε καμία απάντηση, παρά το γεγονός ότι η πίεση ήταν πολύ έντονη». 
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Τα πετρέλαια, η χρεοκοπία και οι Αμερικανοί...Δείτε τι μας ετοιμάζουν..



Το άρθρο είναι μετάφραση του "The U.S. Looks To Exploit The Greek Re-Default", Russ Winter από το Seeking Alpha. 
Ένα γεωπολιτικό δράμα οδηγείται από τα πετρέλαια που "ανακαλύφθηκαν πρόσφατα" και το κακό χρέος που εκτυλίσσεται γύρω από την ανατολική Μεσόγειο, και μπορεί να είναι ένα παιχνίδι "αλλαγής" για την Ελλάδα. Προκαταρκτικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι υπάρχουν 22 δισ. βαρέλια πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα κάτω από το Ιόνιο Πέλαγος και περίπου 4 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου κάτω από το Βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με Παγκόσμια Έρευνα.
Ο οικονομολόγος πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ Charles Collyns, ήταν στην Αθήνα και στη Ρώμη την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Timmy Geithner, καθώς οι παγκόσμιοι δανειστές στην Ελλάδα - το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - έκαναν ελέγχους στην Ελλάδα για να δουν την πρόοδο των ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης επι των δεσμεύσεων του δανείου και τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις.
Τα ευρήματα της τρόικας μέσω της έκθεσης που θα υποβληθεί αργότερα, θα καθορίσουν κατά πόσον η Ελλάδα θα λάβει νέα την νέα δόση του δανείου ύψους € 31,5 δις μέχρι το Σεπτέμβριο.
Η παραδοχή είναι ότι, αυτό το status quo, του μοντέλου αμοιβαίως εξασφαλισμένης καταστροφής θα συνεχίσει επ 'αόριστον.  
Αλλά Geithner και ο βοηθός του Collyns είχαν ενεργό διάλογο με τους Έλληνες. Το κοινό μήνυμα φαίνεται να είναι μία από τις υποσχέσεις να κάνουν τα πάντα, για να βοηθήσουν την Ελλάδα "εάν χρειασθεί" να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή και κατ 'επέκταση, να βγεί από την ΕΕ (Grexit).
Μια Grexit θα προσφέρει στις ΗΠΑ την ευκαιρία να μπει στο γεωπολιτικό παιγνίδι, και να είναι ένας παίκτης στο πετρέλαιο και τα μεταλλεύματα από τις ανακαλύψεις στις Ελληνικές και Ισραηλινές ακτές. Η Τουρκία έχει ήδη δηλώσει ότι θα εξετάσει την πράξη του πολέμου αν η Ελλάδα συνεχίσει περαιτέρω εξορύξεις στο Αιγαίο.  
Σαφώς, η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη και υποστήριξη......... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιός Δυτικού Νείλου: ξεπέρασαν τα 40 τα κρούσματα



Ξεπερνούν τα 40 τα καταγεγραμμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου εντός και εκτός Αττικής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ethnos.gr, από τους 40 ασθενείς που διαγνώστηκαν με τον ιό του Δυτικού Νείλου, οι 30 εκδήλωσαν λοίμωξη στο κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα), ενώ σε δέκα περιπτώσεις τα συμπτώματα των ασθενών ήταν ίδια με αυτά που εμφανίζονται σε μία κοινή γρίπη.
Συνολικά 15 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας.
Σημειώνεται ότι με απόφαση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), 16 περιοχές αποκλείστηκαν από τη διαδικασία της αιμοδοσίας, καθώς κρίνονται υψηλού κινδύνου.
Πρόκειται για τις εξής περιοχές: Παλαιό Φάληρο, Αγιος Δημήτριος, Αργυρούπολη – Ελληνικό, Αλιμος, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο, Μαρούσι, Χαλάνδρι και δεύτερο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων (Νέος Κόσμος, περιοχή Κυνοσάργους, Μετς, Παγκράτι και Αγιος Ιωάννης – Γούβα) καθώς επίσης και Κύμη – Αλιβέρι Ευβοίας, Σάμος και Νάουσα Ημαθίας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο, παρά να πάρεις αύξηση μισθού!!! :


Μόνο στα όνειρα θα βλέπουμε τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο … αυξήσεις στους μισθούς μας, αφού σύμφωνα με έρευνα της "Grant Thornton" δεν υπάρχουν επιχειρήσεις στην Ελλάδα που  σκοπεύουν να προσφέρουν μισθολογικές αυξήσεις!!!
 
Πιο πιθανό είναι το σενάριο, να πάς μια ωραία μέρα στη δουλειά και να ακούσεις από τον εργοδότη σου την εφιαλτική πλέον λέξη …ΜΕΙΩΣΗ!!! Περίπου τέσσερις στις 10 ελληνικές επιχειρήσεις  σχεδιάζουν, σύμφωνα με την ίδια έρευνα,  να μειώσουν τους μισθούς τους επόμενους 12 μήνες , προκειμένου να μπορέσουν έτσι να επιβιώσουν και να μην βάλουν «λουκέτο»!!!
Στην  έρευνα της "Grant Thornton" όλες οι χώρες που προωθούν προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής και όχι μόνο η Ελλάδα (Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία) εμφανίζονται σε διαδικασία εσωτερικής υποτίμησης, καθώς παρουσιάζονται αδύναμες να υποτιμήσουν τα νομίσματά τους ως μέσο αύξησης της ανταγωνιστικότητας των τιμών των αγαθών και υπηρεσιών τους.
Τι ακριβώς θα συμβεί;
Σε χώρες, οι οποίες έχουν λάβει πακέτα διάσωσης, μόνο το 11% των επιχειρήσεων σχεδιάζουν να μειώσουν τις τιμές σε σχέση με εκείνες που σχεδιάζουν να τις αυξήσουν, σημειώνοντας μεγάλη πτώση από το ποσοστό των -3% που καταγράφηκε το προηγούμενο τρίμηνο. Γεγονός που σημαίνει … ότι θα εξακολουθούμε να παθαίνουμε σοκ σε κάθε επίσκεψη μας στο σουπερμάρκετ!!!
Από την άλλη, το 24% των επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο θα αυξήσουν τις τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών τους κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών: 36% των επιχειρήσεων στις χώρες BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα), 33% στη Βόρεια Αμερική και 42% στη Λατινική Αμερική.
Επιπλέον, σχεδόν καμία επιχείρηση στις χώρες που έχουν λάβει πακέτα διάσωσης (μόλις 1%) δεν σχεδιάζει αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Αντιθέτως, το 15% των επιχειρήσεων θα μειώσουν τους μισθούς και το 49% σκοπεύουν να μην προσφέρουν καμία αύξηση. Από την άλλη πλευρά, μόλις 2% των επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο σκοπεύουν να μειώσουν τους μισθούς κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, ενώ το 17% των επιχειρήσεων σχεδιάζουν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό!!
ΠΗΓΗ;seleo.gr

Σαμαράς όταν σε πιέζουν να βρεις λεφτα πουλάς όσο όσο

Δείτε τι έλεγε στην βουλή ο κ. Σαμαράς στις 16/3/2011

Mάξιμος χαρακόπουλος: Η Αγροτική θα παραμείνει στο δημόσιο τομέα! Φοράει παντελόνια ο "κύριος";


ΠΗΓΗ:greki-gr.blogspot.g

Στουρνάρας: Εξετάζουμε την επαναφορά της «εφεδρείας»


Στουρνάρας: Εξετάζουμε την επαναφορά της «εφεδρείας»
Η επαναφορά της εφεδρείας εξετάζεται σοβαρά, όπως φαίνεται από τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο. 
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο τομέα, όμως τόνισε: «Το θέμα της εφεδρείας θα το δούμε γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν εύκολα όσον αφορά τα 11,5 δις». 
Εξήγησε ακόμη ότι για την οριστικοποίηση του πακέτου των περικοπών για τη διετία 2013 - 2014 αναζητούνται 3,5 με 4 δισ. ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Κάρολο Παπούλια ο κ.Στουρνάρας τόνισε τη σημασία της συζήτησης για την υιοθέτηση μιας τραπεζικής ένωσης στην Ευρώπη, που έθεσε και το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα SPD. 
Σε αυτό το πλαίσιο «πρέπει να μείνουμε ζωντανοί στο παιχνίδι για την επίλυση στο πρόβλημα της Ευρωζώνης», δήλωσε ο κ.Στουρνάρας. 
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ρώτησε αν υπάρχει ελπίδα και του είπα ότι υπάρχει»», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.  
ΠΗΓΗ:24h.gr

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για κατάρρευση της ευρωζώνης



  Οι τράπεζες των ΗΠΑ ετοιμάζονται για την κατάρρευση της ευρωζώνης και προσπαθούν να προστατεύσουν τις επενδύσεις τους στην ΕΕ, μεταξύ άλλων και με νομικά μέσα.
Αυτό γράφει σήμερα η βρετανική Financial Times. «Οι τράπεζες της Wall Street ετοιμάζονται για τυχόν έξοδο ομάδας χωρών από την ευρωζώνη. Εξαιτίας αυτού μειώνουν τα μεγέθη των πιστωτικών πράξεων στη ζώνη του ευρώ και προσπαθούν επίσης να......
προστατεύσουν τον εαυτό τους από την περίπτωση, κατά την οποία θα αναγκαστούν να εισπράξουν τις επιστροφές σε δραχμές και πέσο για δάνεια, που έχουν χορηγήσει σε ευρώ», γράφει η εφημερίδα.
 Οι τράπεζες των ΗΠΑ προσπαθούν τώρα να μεταφέρουν τα δανειακά συμβόλαια με ευρωπαϊκές εταιρείες υπό τη χρηματιστική νομοθεσία του Λονδίνου, πράγμα, που θα επιτρέψει πιο αξιόπιστα να υπερασπιστούν τις επενδύσεις τους σε περίπτωση κατάρρευσης της ευρωζώνης. 
ΠΗΓΗ/nyxtobaths.blogspot.com

Σε αγώνες αυτοκινήτου στις ΗΠΑ δέκα άνθρωποι έπεσαν θύματα χτυπήματος κεραυνού



 Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν έπειτα από χτύπημα κεραυνού στην πίστα αγώνων Pocono Raceway στην πολιτεία της Πενσυλβάνια.
 Ο κεραυνός χτύπησε το χώρο στάθμευσης τη στιγμή, που οι θεατές εγκατέλειπαν την πίστα μετά τους αγώνες.
 Σε πέντε τραυματίες παρασχέθηκαν ιατρικές υπηρεσίες στον τόπο του συμβάντος, άλλοι.....
τέσσερις νοσηλεύονται, την κατάσταση του ενός εξ αυτών οι γιατροί χαρακτηρίζουν ως κρίσιμη. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της διεύθυνσης της πίστας των αγώνων προς το παρόν είναι άγνωστο εάν χτύπησε το χώρο της στάθμευσης ένας ή περισσότεροι κεραυνοί. Επίσης πρόσθεσαν ότι μένει να διευκρινιστεί εάν όλοι όσοι ζήτησαν ιατρική βοήθεια τραυματίστηκαν εξαιτίας του χτυπήματος του κεραυνού.
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Τουρκικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Συρία ! Κατέλαβαν την πόλη Jarabulus



Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από επιθετικά ελικόπτερα AH-1W Super Cobra διέβησαν την μεθόριο στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας πριν λίγες ώρες, όπως αναφέρουν τα κουρδικά πρακτορεία ειδήσεων, και ιρανικές πηγές.
 Η εισβολή έγινε χωρίς να υπάρξει αντίσταση από συριακά στρατεύματα τα οποία έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, και οι τουρκικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Jarabulus.
 Η τουρκική δύναμη είναι μεγέθους μηχανοκίνητου συντάγματος και είναι συνοδευόμενη από μια ίλη αρμάτων M-60 και BRDM A/K εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραύλων κ.τ.λ.
 Η τουρκική δύναμη έχει ξεκινήσει επιθέσεις κατά κουρδικών θέσεων. Μ'εχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από τη Δαμασκό.
 Η εισβολή έγινε με αφορμή την αιχμαλωσία 12 αξιωματικών του τουρκικού στρατού από το ΡΚΚ χτές βράδυ.
 Το περασμένο βράδυ Σύροι Κούρδοι μαχητές συνέλαβαν 12 αξιωματικούς του τουρκικού στρατού οι οποίοι σχετίζονταν με την ΜΙΤ και ήθελαν να φτάσουν στην πόλη του Χαλεπίου για να ενωθούν με τους "εξεγερμένους".
 Να θυμίσουμε τους ισχυρισμούς της Συρίας περί συλλήψεως Τούρκου στρατηγού κάτι που η Τουρκία αρνείται. Αυτό που όμως τα τουρκικά ΜΜΕ δεν αρνούνται είναι ότι μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 40 αξιωματικοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων διασκορπισμένοι σε όλη τη Συρία, και κάθε τους προσπάθεια για να τους απελευθερώσουν έχει αποτύχει.Προφανώς οι Τούρκοι αξιωματικοί πραγματοποιούσαν χρέη εκπαιδευτών, συνδέσμων, και συμβούλων, για τους αντάρτες-μισθοφόρους. 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com/

Επισπεύδεται η αποκρατικοποίηση ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ



Το «πράσινο φως» για την άμεση προώθηση των αποκρατικοποιήσεων άναψαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, με τις ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ να περιλαμβάνονται στο πρώτο «πακέτο» των επιχειρήσεων που θα περάσουν στα χέρια ιδιωτών. Πρόκειται μάλιστα για αποκρατικοποίηση η οποία θεωρείται και δείγμα ανοίγματος των αγορών.
Όπως ανακοίνωσε ο Γ.Στουρνάρας, ετοιμάζεται ήδη νομοσχέδιο – "σκούπα" το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο γύρω στις 20 Αυγούστου και περιλαμβάνει 77 διοικητικές πράξεις μέσω των οποίων θα διευκολυθούν οι αποκρατικοποίησεις 8 υπουργείων, στα οποία εκτός από το ΥΠΕΚΑ, περιλαμβάνονται το Οικονομικών και το Ανάπτυξης.
Στο μεταξύ, αναφορά στο ζήτημα κάνει σήμερα και το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλούμενο έλληνα αξιωματούχο της κυβέρνησης, μεταδίδει ότι η πώληση των ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2012. Σύμφωνα με την πηγή του πρακτορείου, η κυβέρνηση αναμένει δεσμευτικές προσφορές έως το τέλος Σεπτεμβρίου, προκειμένου μέχρι το φθινόπωρο να έχει ολοκληρωθεί η πώληση.
Υπενθυμίζεται ότι ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ρωσικές, ιταλικές, αμερικανικές και γαλλικές εταιρίες.
Εκτός από τις ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ, στο πρώτο κύμα ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνονται το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (Golden Hall), τα Κρατικά Λαχεία, οι ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ, το Ελληνικό, ο ΟΠΑΠ, οι εκτάσεις σε Κασσιόπη Κέρκυρας και Αφάντου Ρόδου, οι Ιπποδρομίες, καθώς και 28 ακίνητα του Δημοσίου.
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Πέντε τραυματίες από έκρηξη σε βενζινάδικο στη Βουλγαρία



Πέντε τραυματίες ήταν ο απολογισμός έκρηξης βυτιοφόρου που σημειώθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στην πόλη Ράζγκραντ, στη νοτιανατολική Βουλγαρία.
Δύο από τους τραυματίες, ένας 38χρονος οδηγός από την πόλη Στάρα Ζαγκόρα και ένας 48χρονος από τη Ράζγκραντ υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης Ρούσε. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας τους δεν επιτρέπεται η μεταφορά τους στην πρωτεύουσα, Σόφια.
Τρεις άνδρες που ήταν στο πρατήριο υγρών καυσίμων την ώρα της έκρηξης, που σημειώθηκε χθες το βράδυ, υπέστησαν ελαφρά τραύματα, σύμφωνα με το Sofia News Agency. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΜΑΜΟΥΘ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ Κατ' αρχήν συμφωνία για τις πρώτες 10 αποκρατικοποιήσεις




Κατ' αρχήν συμφωνία για τις πρώτες 10 αποκρατικοποιήσεις
Σε συμφωνία να προχωρήσουν άμεσα δέκα μεγάλες αποκρατικοποιήσεις που θα αποτελέσουν δείγμα γραφής των διαρθρωτικών αλλαγών της κυβέρνησης οδεύουν σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις αρχηγοί ύστερα από τη σημερινή τους σύσκεψη, η οποία θα «συνεχιστεί» αύριο στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, να προωθηθούν οι αποκρατικοποιήσεις των:
ΔΕΠΑ
ΔΕΣΦΑ
ΟΠΑΠ
Κρατικών Λαχείων
Παραλίας Αφάντου στη Ρόδο
Παραλίας «Κασσιόπη» στην Κέρκυρα
Του Ολυμπιακού κτιρίου IBC
Του Ελληνικού
Του Golden Hall
του ΟΠΑΠ και σε μία δέσμη αποκρατικοποιήσεων για
48 ακίνητα του Δημοσίου
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον γενικό γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο να συντάξει νομοσχέδιο με το οποίο θα ξεπεραστούν πιθανά νομικά εμπόδια για τις εν λόγω αποκρατικοποιήσεις.
Το νομοσχέδιο που συζητήθηκε επί της αρχής στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, θα περιέχει 77 νομοθετικές ρυθμίσεις, θα συνυπογράφεται από 9 υπουργούς και θα περιλαμβάνει: την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Δημοσίου σε εταιρείες όπως τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ, τα λιμάνια, η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ.

Την κατάργηση της υποχρεωτικής συμμετοχής εκπροσώπων των εργαζομένων στα διοικητικά συμβούλια των κρατικών εταιρειών. Την δημιουργία ρυθμιστικής αρχής διαχείρισης όλων των αυτοκινητοδρόμων. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί την πρώτη εβδομάδα των εργασιών της Βουλής μετά τις διακοπές 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο πόλεμος πλησιάζει!!! Στο Ισραήλ κάνουν εκτιμήσεις απωλειών και στο Ιράν αποθηκεύουν τρόφιμα!



Πόσο κοντά είναι η πολεμική σύρραξη στη Μέση Ανατολή. Ισραήλ και Ιράν, φαίνεται ότι θεωρούν πως η στιγμή αυτή είναι πολύ κοντά. Στο Ισραήλ ο πόλεμος θεωρείται βέβαιος και ήδη κάνουν εκτιμήσεις απωλειών. Οι ειδικοί στο σχεδιασμό του Υπουργείου Αμυνας του Ισραήλ ετοίμασαν έκθεση για τις απώλειες πολιτών σε περίπτωση πολέμου εναντίον του λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ, της Συρίας και του Ιράν, γράφει η εφημερίδα Haaretz.
Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, σε μια σύγκρουση εναντίον της Χεζμπολάχ και του Ιράν το Ισραήλ μπορεί να έχει περίπου 200 νεκρούς πολίτες. Σε περίπτωση που στις πολεμικές επιχειρήσεις προσχωρήσει η Συρία, οι απώλειες θα αυξηθούν στους 300 νεκρούς.
Η ανάλυση βασίστηκε στις εκτιμήσεις του αριθμού των πυραύλων, που βρίσκονται στη διάθεση των αντιπάλων, στο επίπεδο της προετοιμασίας της αεράμυνας του Ισραήλ και στα λάθη περασμένων πολέμων.

Στο Ιράν αποθηκεύουν τρόφιμα
Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι “ έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται αποθέματα τροφίμων που θα μπορούσαν να θρέψουν το πληθυσμό για τρεις μήνες”.
Τη πληροφορία επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Βιομηχανίας του Ιράν H. Radmard ο οποίος παραδέχτηκε ότι η χώρα αγοράζει σιτάρι, λάδι, ζάχαρη και ρύζι. για να υπάρχει απόθεμα τροφίμων.
Ο Radmard δήλωσε ότι η απόφαση είναι του προέδρου Αχμαντινετζάντ. 
ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com

Τούρκο στρατηγό ισχυρίζεται ότι συνέλαβε η Συρία



Οι συριακές αρχές ισχυρίζονται πως συνέλαβαν κ Τούρκο στρατηγό αι μάλιστα η σύλληψη έλαβε χώρα στο Χαλέπι την ώρα που αυτός προσπαθούσε να οργανώσει τους μισθοφόρους.
Αυτό μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ ενώ από την πλευρά των συριακών αρχών έγινε γνωστό ότι ο στρατηγός ήδη βρίσκεται στη Δαμασκό και ανακρίνεται.
Άλλο ένα φιάσκο για την Τουρκία; 
ΠΗΓΗ:pygmi.gr

Έρευνα: Η Χημειοθεραπεία ίσως…καθιστά πιο ανθεκτικά τα καρκινικά κύτταρα



Η χημειοθεραπεία μπορεί να οδηγήσει στο αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, υπάρχει πιθανότητα κατά την έκθεση του ασθενούς στην χημειοθεραπεία οι κακοήθεις όγκοι να γίνουν περισσότεροι ανθεκτικοί.
Ειδικότερα, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον βιολόγο Πίτερ Νέλσον του Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο Fred Hutchinson του Σιάτλ, επισημαίνουν ότι η χημειοθεραπεία δύναται να ωθήσει τα υγιή κύτταρα γύρω από την περιοχή του όγκου να παράγουν μια πρωτεΐνη, η οποία βοηθάει τα καρκινικά κύτταρα να επιβιώσουν και να αυξηθούν. Η σχετική τους μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nature».
Η έρευνά τους έδειξε ότι τα ινοβλαστικά κύτταρα που, υπό κανονικές συνθήκες, παίζουν σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση ενός τραύματος και στην παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο βοηθά στην αναδημιουργία των συνδετικών ιστών. Ωστόσο, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι  η χημειοθεραπεία έχει βλαβερή επίδραση σε αυτά τα υγιή κύτταρα με αρνητική συνέπεια  την παραγωγή έως 30 φορές περισσότερη ποσότητα μίας πρωτεΐνης (WNT16B) από ό,τι θα έπρεπε. Αυτή η πρωτεΐνη, με τη σειρά της, τροφοδοτεί την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και τα βοηθάει να επεκταθούν στον υγιή ιστό που τα περιβάλλει, αυξάνοντας έτσι την αντίστασή τους στη χημειοθεραπεία.
Ήδη γνώριζαν οι επιστήμονες  ότι η εν λόγω πρωτεΐνη συμβάλλει στην ανάπτυξη των καρκινικών όγκων, τώρα όμως συνειδητοποίησαν ότι ενισχύει και την αντίσταση στη χημειοθεραπεία και πλέον ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να εξουδετερώσουν αυτούς τους μηχανισμούς ανατροφοδότησης και αντίστασης. Ο επικεφαλής της έρευνας, Πίτερ Νέλσον, ανέφερε ότι θα μπορούσε να αναζητηθούν αντισώματα εναντίον αυτής της πρωτεΐνης ή, εναλλακτικά, ίσως θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται μικρότερες και λιγότερο τοξικές δόσεις κατά τη χημεία. 
ΠΗΓΗ:pygmi.gr

Η Νέα Ζηλανδία θα χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο φ/β πάρκο του Αφγανιστάν



Την χρηματοδότηση ενός φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 1.05 MW στο Αφγανιστάν αναλαμβάνει η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας.
Η Νέα Ζηλανδία σκοπεύει να επενδύσει έως και 15 εκατ. δολάρια επιλέγοντας για να φέρει εις πέρας το έργο αυτό τις εταιρείες NetCon Ltd. και Sustainable Energy Services International.
Το εν λόγω φωτοβολταϊκό πάρκο, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στο 2013, θα είναι το μεγαλύτερο του Αφγανιστάν. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ελλάδα Ισραήλ Θωρακίζουν την Κυπριακή ΑΟΖ



Συγκεκριμένα, η σημερινή επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Σιμόν Πέρεζ στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση του Προέδρου Κάρολου Παπούλια σηματοδοτεί την επισφράγιση των άριστων σχέσεων Αθήνας - Τελ Αβίβ που αναπτύσσονται κυρίως στον αμυντικό τομέα.
Πριν από λίγες μέρες δύο σκάφη του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησαν άσκηση περιορισμένης κλίμακας στο Αιγαίο με πραγματικά πυρά και στάθμευσαν στον Ναύσταθμο Σαλαμίνος.
Η συγκεκριμένη απόφαση είχε ληφθεί κατά την επίσκεψη στο Ισραήλ του έλληνα Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.
Το σημαντικότερο απ όλα όμως είναι ότι αυτό που θ' αποφασιστεί κατά την επίσκεψη Πέρεζ στην Ελλάδα είναι οι τακτικές στρατιωτικές ασκήσεις κυρίως στη θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ με τη συμμετοχή τριών Ελληνικών πολεμικών πλοίων.
Πέρυσι το Δεκέμβρη τετραμελής αντιπροσωπεία εκπροσώπων των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων επισκέφτηκε το Ισραήλ με σκοπό την υπογραφή του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας για το έτος 2012, το οποίο λόγω των απειλών τότε της Τουρκίας με αφορμή την ανεύρεση υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ είχε χαρακτηριστεί ιδιαίτερα αναβαθμισμένο σε σχέση με προηγούμενα έτη.
Η ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας -Ισραήλ τη δεδομένη στιγμή, είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι το Τελ Αβίβ ενδιαφέρεται όσο τίποτε για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο μέσω Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή αγορά. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Φωτοβολταϊκά: έρχεται έκτακτη εισφορά



«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους παραγωγούς ενέργειας από φωτοβολταϊκά και το υπουργείο Περιβάλλοντος εξαιτίας της ειδικής εισφοράς επί του τζίρου των φωτοβολταϊκών, που μπορεί να φθάνει στο 20% για τα επαγγελματικά Φ/Β πάρκα και στο 30% για τα οικιακά συστήματα στις στέγες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», πρόκειται για ένα από τα μέτρα που επεξεργάζεται ο υφυπουργός Ενέργειας, Μάκης Παπαγεωργίου, και αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών με σκοπό να περιορίσει το τεράστιο έλλειμμα του Λειτουργού της Αγοράς Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), το οποίο διογκώνεται συνεχώς εξαιτίας της αθρόας εισόδου φωτοβολταϊκών στο σύστημα, που σε συνδυασμό με τη μεγάλη ηλιοφάνεια έχει εκτοξεύσει στα ύψη τα ποσά που πρέπει να καταβάλει ο Λειτουργός στους παραγωγούς ηλιακής ενέργειας.
Μεταξύ άλλων, το πακέτο των μέτρων περιλαμβάνει την αύξηση του τέλους ΑΠΕ γύρω στα 8 ευρώ/MWh μεσοσταθμικά από 5,43 ευρώ/ Mwh μεσοσταθμικά σήμερα, τη μείωση των εγγυημένων τιμών (Feed -In-Tariffs, FIT) για τα νέα φωτοβολταϊκά και την αναστολή της χορήγησης νέων αδειών για Φ/Β.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι φορείς που εκπροσωπούν τους παραγωγούς ηλιακής ενέργειας έχουν ζητήσει την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να μην επιβληθεί το μέτρο της εισφοράς, ενώ κάνουν λόγο για καταστροφικές επιπτώσεις στον κλάδο και το επενδυτικό κλίμα στη χώρα.
Εκτιμάται ότι από την επιβολή της ειδικής εισφοράς στον τζίρο των φωτοβολταϊκών, που θα διαρκέσει για ένα χρόνο έως τον Αύγουστο 2013, θα συγκεντρωθούν 120 εκατ. ευρώ.
Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί η πρόταση για εισφορά της τάξης του 20% στα επαγγελματικά φωτοβολταϊκά και του 30% στα οικιακά, μόνον για τα οποία οι αποζημιώσεις, βάσει των εγγυημένων τιμών, έχουν ήδη φθάσει στα 10 εκατ. ευρώ το μήνα. 
ΠΗΓΗ:econews.gr

Κομβικός ο Ρόλος της Schlumberger για την Ανάπτυξη των Κοιτασμάτων στη Δυτική Ελλάδα



Οι μεγάλες διεθνείς πετρελαϊκές είναι οι «σταρ» της ενεργειακής αγοράς, καθώς βρίσκονται πάντα στην πρωτοπορία όσον αφορά την εξόρυξη σε μεγάλα βάθη και απομακρυσμένες περιοχές, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Πίσω τους όμως υπάρχουν κάποιες άλλες επιχειρήσεις, οι λεγόμενοι «εργολάβοι», που αναλαμβάνουν την πιο δύσκολη δουλειά, δίχως να απολαμβάνουν την ίδια δημοσιότητα. Ονόματα, όπως ηSchlumberger, που συμμετέχει στον διαγωνισμό του ΥΠΕΚΑ για τα κοιτάσματα στη δυτική Ελλάδα, δεν τα γνωρίζει ο πολύς ο κόσμος, αλλά αποτελούν βασικό κομμάτι της πετρελαϊκής βιομηχανίας.
ΗSchlumbergerσυμμετέχει από κοινού με την ελληνικήEnergean Oil & Gas στον διαγωνισμό και αν κερδίσουν, θα είναι μια σπουδαία ευκαιρία για διεύρυνση της συνεργασίας των δύο εταιρειών, αφού μέχρι σήμερα η Schlumberger προσέφερε τις υπηρεσίες της στην Energean ως συνεργάτης. Σε κάθε περίπτωση, η ξένη εταιρεία θα λάβει μέρος στην ανάπτυξη των κοιτασμάτων ως στρατηγικός τεχνικός εταίρος, δίχως όμως να λάβει μερίδιο, εξασφαλίζοντας έτσι την τεχνική επάρκεια της όλης προσπάθειας της Energean.
Αξίζει λοιπόν να δει κανείς τι ακριβώς είναι σε θέση να κάνουν επιχειρήσεις σαν αυτή σήμερα.........
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ