Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Συναγερμός στο Τσέρνομπιλ: Φωτιά κοντά σε αποθήκες με ραδιενεργό υλικό

Από το pronews.gr
Εδώ και μέρες υπάρχει φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Τσέρνομπιλ, όμως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πυρκαγιά έχει φτάσει πολύ κοντά σε αποθήκες, όπου υπάρχει ραδιενεργό υλικό. 

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η πυρκαγιά κοντά στο πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ μαίνεται ακόμα.

Μάλιστα, τη Δευτέρα η πυρκαγιά..

Baker Hughes: Προχωρεί σε απομείωση 15 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο λόγω χαμηλών τιμών πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Η  Baker Hughes Co, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 13.4.2020 ότι προχώρησε σε απομείωση της υπεραξίας των περιουσιακών της στοιχείων κατά 15 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν και η πανδημία του κορονοϊού έπληξε τη ζήτηση και οδήγησε τους παραγωγούς πετρελαίου να περιορίσουν τις γεωτρήσεις.

Οι παραγωγοί έχουν μέχρι στιγμής περικόψει..

ΠΣΕΕΠ: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΣΣΕ & ΕΣ.ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 2020 -2022


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήµερα 13/04/20 υπεγράφησαν η νέα ΕΣΣΕ και ο νέος Εσωτερικός Κανονισµός Εργασίας 2020 – 2021 – 2022, αφού προηγουµένως είχαν εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΠΣΕΕΠ και το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Εταιρείας και θα κατατεθούν στην αρµόδια Επιθεώρηση Εργασίας όπως ορίζει το άρθρο 5 παρ. 2 του Ν.1876/90.

Η ΕΣΣΕ και ο Εσωτερικός Κανονισµός θα..

ΕΥΧΕΣ ΠΟΕ


Δρ. Φατίχ Μπιρόλ, Εκτελεστικός Διευθυντής ΙΕΑ: Συστημικό Σοκ που Απαιτεί Παγκόσμια Απάντηση η Σημερινή Πετρελαϊκή Κρίση

Από το energia.gr
Το στίγμα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας έδωσε ο επικεφαλής του, Δρ. Φατίχ Μπιρόλ, όσον αφορά τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού στον ενεργειακό τομέα και, ειδικότερα, στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου. Αναλυτικότερα, ο εκτελεστικός διευθυντής του ΙΕΑ χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα» την κατ’ αρχήν συμφωνία του ΟΠΕΚ +, την περασμένη Πέμπτη, για περιορισμό της παραγωγής αργού και συγκράτηση..

ΕΥΧΕΣ Π.Ε.Π.ΕΚΟ


Προσεχώς οι αποφάσεις της Νορβηγίας για συμμετοχή στη μείωση παραγωγής πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Η Νορβηγία, ο μεγαλύτερος πετρελαιοπαραγωγός της δυτικής Ευρώπης, θα αποφασίσει σύντομα εάν θα μειώσει την παραγωγή της και κατά συνέπεια εάν θα συμβάλει στην παγκόσμια προσπάθεια να στηριχθούν οι τιμές πετρελαίου, δήλωσε σήμερα η υπουργός Ενέργειας της χώρας.

«Η συμφωνία ανάμεσα στις χώρες παραγωγούς της ομάδας ΟΠΕΚ+ είναι πολύ θετική» ανέφερε η υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας Τίνα Μπρου σε δήλωση..

ΕΥΧΕΣ ΣΚΕΕΠ


Σε μέγγενη η αγορά πετρελαιοειδών

Από το kathimerini.gr
Με τις αντοχές της αναμετριέται μέρα με την ημέρα η εγχώρια αγορά καυσίμων, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαχειριστεί τις διπλές πιέσεις που δέχεται από το μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού και της αβεβαιότητας της διεθνούς πετρελαϊκής αγοράς σε ό,τι αφορά στις τιμές και την ανισορροπία προσφοράς και ζήτησης.

Από τα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας μέχρι τα πρατήρια οι ανησυχίες για τις αντοχές του κλάδου είναι κοινές, ενώ κοινές είναι..

ΕΥΧΕΣ ΠΣΕΕΠ


ΕΥΧΕΣ Σ.Ε.Ε.Ε.Π.Φ.Χ


ΟPEC: Η μείωση της παραγωγής μπορεί να φθάσει τα 20 εκατ βαρέλια/ημέρα - Ρημπάουντ στις τιμές πετρελαίου βλέπουν οι αναλυτές

Από το worldenergynews.gr
Μετά την συμφωνία για περικοπή 9,7 εκατ βαρελιών την ημέρα από την 1η Μαϊου 2020 ο OPEC σε draft που κυκλοφορεί στα μέλη του εμφανίζεται αισιόδοξος ότι οι περικοπές θα φτάσουν τα 20 εκατ βαρέλια την ημέρα.

Τρεις πηγές του OPEC+ σύμφωνα με το Reuters προβλέπουν αυτήν την έκταση της μείωσης, που θα σημάνει μείωση της προσφοράς κατα 20%, εξισορροπώντας ουσιαστικά μεγάλο τμήμα της παγκόσμιας προσφοράς.

Οι εκτός OPEC χώρες...

Exxon Mobil: «Παγώνει» τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Από το pronews.gr
Η πανδημία του κορωνοϊού και η κατάσταση που επικρατεί με τις τιμές του πετρελαίου, οδήγησε την Exxon Mobil, να «παγώσει» τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021.

Σύμφωνα με δημοσίευμα σε εσωτερική ενημέρωση των στελεχών της εταιρείας έγινε γνωστό ότι o πετρελαικός κολοσσός σχεδιάζει να αναβάλει,  μέχρι να βελτιωθούν  τα οικονομικά δεδομένα, τις έρευνες και τον προγραμματισμό..

Έκλεισε η συμφωνία του OPEC+ με περικοπή 9,7 εκατ βαρέλια την ημέρα

Από το worldenergynews.gr
Στην περικοπή των 9,7 εκατ βαρελιών ανά ημέρα έκλεισε την συμφωνία ο OPEC+ , που θα ξεκινήσει από 1η Μαϊου 2020 και θα διατηρηθεί η πρώτη της φάση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.
Ακολούθως θα ισχύσει η μείωση των 8 εκατ βαρελιών ανά ημέρα μέχρι τις  31/12/2020 και από 1/1/2021 η μείωση θα είναι της τάξης των 6 εκατ βερελιών/ημέρα.
Η μείωση θα είναι..