Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Έρευνες υδρογονανθράκων στη Μαύρη Θάλασσα θα ξεκινήσει το 2017 η Rosneft

Από το worldenergynews.gr
Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας Rosneft θα ξεκινήσει έρευνες υδρογονανθράκων στη Μαύρη Θάλασσα το 2017, όπως δήλωσε σήμερα (3/4) ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ιγκόρ Σέτσιν. 

Σε ομιλία του κατά την τελετή έναρξης της νέας γεώτρησης στο πεδίο Khatangsky στην Αρκτική Θάλασσα, ο Σέτσιν σημείωσε, ότι η Rosneft θα αρχίσει επίσης δραστηριότητες γεώτρησης στη Θάλασσα του Μπάρεντς το 2018.

Επιπλέον, το 2019 θα ξεκινήσει τις..

Μανιάτης: Τώρα αποκαλύπτονται τα ψέματα για τη ΔΕΗ

Από το energypress.gr
Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, σχετικά με τη ΔΕΗ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το καλοκαίρι του 2015 ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το ξεπούλημα του 40% της ΔΕΗ με μηδενικό αντάλλαγμα.

Οι κ.κ. Σκουρλέτης και Σταθάκης, όταν αποκαλύψαμε στη Βουλή ότι στη συνέχεια έχουν υπογράψει την ιδιωτικοποίηση μέσω ΤΑΙΠΕΔ άλλου 17%, μας κατηγόρησαν ότι λέμε ψέματα. Σήμερα, οι πραγματικοί ψεύτες αποκαλύπτονται..

Αύξηση καθαρών κερδών κατά 25% το 2016 για την εταιρεία πετρελαιοειδών Vitol

Από το worldenergynews.gr
Η ελβετική εταιρεία πετρελαιοειδών Vitol, η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία εμπορίας στον κόσμο,  εμφάνισε το 2016 αυξημένα καθαρά κέρδη κατά 25% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times.

Η Vitol εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 2 δισ. δολαρίων έναντι 1,6 δισ. δολαρίων το 2015, σύμφωνα με γνώστες των αποτελεσμάτων τους οποίους επικαλείται το δημοσίευμα, καθώς η ελβετική εταιρεία δεν υποχρεούται σε δημοσίευση των οικονομικών της στοιχείων, δίνοντας επιλεκτικά στην δημοσιότητα κάποια εξ αυτών.

Σύμφωνα με την Financial Times, εξαιρώντας..

Η Ινδία θέλει να μπει στην "ασιατική συμμαχία" για το LNG

Από το energypress.gr
Η Ινδία εξετάζει το ενδεχόμενο να εισέλθει στην "ασιατική συμμαχία" για το LNG, που ανακοίνωσαν πρόσφατα τρεις μεγάλες κρατικές ασιατικές εταιρείες φυσικού αερίου, και συγκεκριμένα οι JERA, Kogas και CNOOC.

Η συμφωνία των τριών προβλέπει τη συνεργασία τους για να εξασφαλίσουν συμβόλαια με ευνοϊκούς όρους για την προμήθεια LNG.

Σύμφωνα..

Ενόψει Σημαντικών Προκλήσεων τα Διυλιστήρια στη ΝΑ Ευρώπη

Από το energia.gr
Έχοντας ολοκληρώσει έναν κύκλο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των παραγωγικών εγκαταστάσεων τους, οι εταιρείες διύλισης αργού που δραστηριοποιούνται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις μέσα στην επόμενη πενταετία, σε ένα διεθνές περιβάλλον που ήδη χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό, πλεονάζουσα παραγωγική δυναμικότητα και συμπίεση των περιθωρίων διύλισης.

Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από τα όσα ειπώθηκαν από κορυφαία στελέχη ελληνικών (ΕΛΠΕ) και ξένων πετρελαϊκών ομίλων (NIS, OMV κ.ά.) στο συνέδριο του ΙΕΝΕ με τίτλο «Oil Refining, Storage and Retail in SE Europe», που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 30-31 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο επιστημονικός συνεργάτης ..

ΝΑΙ, ΣΕ ΟΛΑ !...

Αναβλήθηκε μέχρι τον Ιούνιο η ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης εταιρείας χημικών της Ρουμανίας

Από το worldenergynews.gr
Μέχρι τις 26 Ιουνίου πήρε παράταση η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χημικών προϊόντων της Ρουμανίας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Oltchim.

Το σχέδιο για την αναδιοργάνωση της κρατικής εταιρείας η οποία κήρυξε πτώχευση τον Ιανουάριο του 2013, εγκρίθηκε σε συνάντηση των πιστωτών, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου του 2017. 

Η συνολική αξία της Oltchim ανέρχεται...

ΓΕΝΟΠ: Προαναγγέλλει Απεργιακές Κινητοποιήσεις και Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Από το energia.gr
Ενημερωτική εκστρατεία για τις συνέπειες της πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά του εν λόγω σχεδίου εξήγγειλε σήμερα η ΓΕΝΟΠ.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις υπάρχουν στο τραπέζι αλλά όχι άμεσα. «Αν χρειαστεί η ΓΕΝΟΠ να απεργήσει, θα απεργήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης, προσθέτοντας ότι «δεν ξεκινάμε με καταλήψεις και κλείσιμο μονάδων, δεν θα κάνουμε τυφλές συγκρούσεις με το άγνωστο».

Η ΓΕΝΟΠ εκτιμά ότι..

Με συμμόρφωση στην απόφαση του Ευρωδικαστηρίου το σχέδιο για εκτός Βουλής έγκριση της πώλησης μονάδων - Μέσα τα υδροηλεκτρικά

Από το worldenergynews.gr
Ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ, πώληση λιγνιτικών και κατά πάσα βεβαιότητα υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ρεύματος, συνέχιση των δημοπρασιών ηλεκτρικής ενέργειας τύπου ΝΟΜΕ και εκχώρηση στο δημόσιο του 51% του ΑΔΜΗΕ χωρίς ουσιαστική αποζημίωση, είναι συνοπτικά το «σχέδιο» της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ.

Η πώληση των υδροηλεκτρικών θα αναφέρεται ρητά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στο κείμενο της Συμφωνίας σαν την λύση που θα ακολουθήσει τα market tests των λιγνιτικών.

Ένα σχέδιο που αποκαλύπτεται τμηματικά προκειμένου να..