Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Αβυσσαλέο χάσμα μεταξύ Βορρά-Νότου



Κραυγαλέες ανισότητες ως προς τα ζητήματα της ανεργίας, της παιδικής φτώχειας και του διαθέσιμου εισοδήματος παρατηρούνται στις ευρωπαϊκές χώρες του Βορρά και του Νότου, όπως αναφέρει τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση, η οποία δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες. Η έκθεση διαπιστώνει πως το χάσμα μεταξύ Βορρά-Νότου μεγαλώνει και πως η κρίση επιδρά στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου με πολύ περισσότερη ένταση από ό, τι στον πλούσιο Βορρά. 
Ως εκ τούτου, οι προοπτικές που διαγράφονται είναι εφιαλτικές και αν συνεχιστεί το ίδιο οικονομικό μοντέλο διαχείρισης της κρίσης, τότε το χάσμα αυτό ενδεχομένως να προκαλέσει την ίδια την κατάρρευση της Ενωμένης Ευρώπης.


(Η έκθεση-φωτιά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής)
Ο εφιάλτης της ανεργίας 
Η έκθεση τονίζει την έντονη ανησυχία των γραφειοκρατών, για το γεγονός ότι ο αριθμός των ανέργων στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να σημειώνει άνοδο, φθάνοντας τα 25,3 εκατομμύρια (!), ιστορικά υψηλό επίπεδο. Να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο του 2011, ο αριθμός αυτός ανερχόταν στους 22,7 εκατ. ανέργους, (ποσοστό μικρότερο κατά 11,6%).
Το ποσοστό ανεργίας 10,4% σε επίπεδο Ε.Ε. αυξήθηκε σε 17 κράτη- μέλη και οι αποκλίσεις διευρύνθηκαν εκ νέου, αφενός μεταξύ των χωρών της Ένωσης με τις καλύτερες επιδόσεις και αφετέρου μεταξύ των «περιφερειακών» χωρών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι οριστικές ρυθμίσεις για το επίδομα θέρμανσης


Οι οριστικές ρυθμίσεις για το επίδομα θέρμανσης
Ο υφυπουργός Οικονομικών έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) να ξεκινήσει την προετοιμασία για την υποστήριξη της χορήγησης επιδόματος θέρμανσης σε δικαιούχους που αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης.

Πιο συγκεκριμένα ο σχεδιασμός προβλέπει:
• Να χορηγείται αποζημίωση μετά από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε λογαριασμό τραπέζης του φορολογουμένου.
• Η αποζημίωση δεν θα χορηγείται σε οικογένειες πάνω από συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης (τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης) ή περιουσίας. Το εισοδηματικό όριο είναι €14.000 για άγαμο, €23.350 για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά €3.000 για τα 3 πρώτα παιδιά. Επίσης, εξαιρούνται οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των €100.000, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία άνω των €150.000.
• Η επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο ανάλογα με την κλιματική ζώνη.
• Η χορήγηση πραγματοποιείται μετά από αίτηση του φορολογουμένου στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και μετά από διασταύρωση της πραγματοποίησης της πώλησης, μέσω της καταχώρησης στο σύστημα παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.
• Θα υπάρξει μέριμνα για τους φορολογούμενους που θα χρειαστούν βοήθεια για την συμπλήρωση της αίτησης.
• Η πληρωμή θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
• Η αποζημίωση θα αφορά κτήρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στο Ε9.
• Θα υπάρχει ειδικό κονδύλι που θα χορηγηθεί μέσω ΟΤΑ σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, για ενίσχυση ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης (π.χ. οικογένειες χωρίς εργαζόμενους κτλ).
Το μέγιστο όριο κατανάλωσης σε λίτρα ανά κλιματική ζώνη ορίζεται:
Κλιματική ζώνη Ανώτατη κατανάλωση /m2 (lt)
Α΄ ΖΩΝΗ 25
Β΄ΖΩΝΗ 15
Γ΄ ΖΩΝΗ 8
Δ΄ΖΩΝΗ 5
Τα ανώτατα m2 επιδότησης ορίστηκαν σε 120.
Οι γεωγραφικές ζώνες ορίζονται:
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΝΟΜΟΙ
ΖΩΝΗ Α Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμας, Ευρυτανίας
ΖΩΝΗ Β Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών , Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου
ΖΩΝΗ Γ Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας
ΖΩΝΗ Δ Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

H NASA ετοιμάζεται για "Επιχείρηση Αρμαγεδών"



«Η δουλειά μας αναμφίβολα θα βοηθήσει να αποφευχθεί μία καταστροφική σύγκρουση με κάποιον αστεροειδή», δήλωσε ο Βρετανός αστροναύτης Tim Peake, μέλος ομάδας της NASA που έχει αναλάβει να ταξιδέψει στο διάστημα για να εξετάσει έναν μεγάλο αστεροειδή έως τα μέσα της δεκαετίας 2020.
Αν διαπιστωθεί πως ο αστεροειδής βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη, εκείνος και οι τρεις συνεργάτες του θα κληθούν να τον «επισκεφθούν» για να εκτρέψουν την πορεία του.
«Τέτοια περιστατικά με αστεροειδείς να περνούν κοντά στη Γη συμβαίνουν πολλές φορές. Το Φεβρουάριο ένας με διάμετρο 45 μέτρων πέρασε τόσο κοντά που η απόστασή του από τη Γη ήταν μικρότερη και από τους τηλεοπτικούς δορυφόρους! Τον περασμένο Νοέμβριο ένας άλλος με διάμετρο 360 μέτρα μπήκε ανάμεσα στη Γη και το φεγγάρι», τόνισε ο 40χρονος Peake.
Η ομάδα πέρασε 12 ημέρες προσομοιάζοντας τις συνθήκες έλλειψης βαρύτητας σε σταθμό έρευνας στο βυθό της Φλόριντα.
Στόχος τους είναι καταρχήν να ταξιδέψουν μέχρι τον αστεροειδή με διαστημικό σκάφος, να περάσουν τριάντα μέρες εξερευνώντας τον μέσα σε μικρότερο σκάφος ώστε να συλλέξουν δείγματα και να τοποθετήσουν αισθητήρες.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Τσιπ που καταστρέφει το DNA ενσωματώνεται σε κινητά τηλέφωνα!



Σύμφωνα με τον Δρ. Boian Alexandrov του Κέντρου Μη Γραμμικών Μελετών στο εθνικό εργαστήριο του Los Alamos στο Νέο Μεξικό, τα terahertz (THz) κύματα καταστρέφουν το ανθρώπινο DNA. Τα κύματα κυριολεκτικά αποσυμπιέζουν την έλικα του DNA. Τώρα μια ομάδα τεχνολόγων στο UT Dallas σχεδιάζουν να λάβουν τα τσιπ που εκπέμπουν κύματα THz και να τα ενσωματώσουν σε κινητά τηλέφωνα ώστε να χρησιμοποιηθούν ως σύστημα απεικόνισης για τους καταναλωτές, τις αρχές επιβολής του νόμου και του ιατρικού προσωπικού …
μια δυνητικά θανατηφόρα τεχνολογία που θα μπορούσε τελικά να σκοτώσει ή να αρρωστήσει εκατομμύρια ανθρώπους. (!!!)
Η αμφιλεγόμενη τεχνολογία σάρωσης THz που χρησιμοποιείται από την TSA σε πολλά από τα αεροδρόμια της χώρας προσαρμόζεται για χρήση στα κινητά τηλέφωνα. Οι μελέτες πάνω στην ακτινοβολία terahertz έχουν θορυβήσει τους εμπειρογνώμονες οι οποίοι ανησυχούν για τους αυξανόμενους κινδύνους στην ανθρώπινη υγεία. Πρόσφατα, τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης προβάλλουν ένα νέο τσιπ που επιτρέπει την προσαρμογή της συσκευής παραγωγής THz ώστε να ενσωματωθεί σε κινητά τηλέφωνα.
Ο ενθουσιασμένος Τύπος προέβη σε διαφήμιση αυτής της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται από τους καταναλωτές ώστε να βλέπουν μέσα από τοίχους και αντικείμενα, ενώ οι επαγγελματίες της υγείας, όπως οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία για να αναζητήσουν μικρούς όγκους στο εσωτερικό ασθενών χωρίς την ανάγκη επεμβατικής χειρουργικής. Το κύμα-THz, που βρίσκεται μεταξύ των μικροκυμάτων και των υπέρυθρων του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, επιλέχθηκε για τις συσκευές ασφαλείας, επειδή διεισδύει στην ύλη όπως είδη ένδυσης, ξύλο, χαρτί και άλλα πορώδη υλικά που είναι μη αγώγιμα. Μέχρι τώρα οι εμπειρογνώμονες πίστευαν ότι αυτό το είδος της ακτινοβολίας ήταν ακίνδυνο. Έκαναν λάθος. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Α.Νταβούτογλου:«Αξίζει το ρίσκο ενός πολέμου με τη Συρία»!-Θα πει το ίδιο και για την Ελλάδα;



«Αμάρτησα για τους πρόσφυγες». Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η κυνική όσο και πρωτοφανής στην επιτηδευμένη αφέλειά της  δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, τον οποίο ετοιμάζεται να υποδεχθεί στις 10 Οκτωβρίου ο Έλληνας ΥΠΕΞ στην Αθήνα, κάνοντας σαφές σήμερα πως για η Τουρκία αξίζει να πάρει το ρίσκο ενός πολέμου στη Συρία, προκειμένου όπως είπε, να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες.
Μιλώντας στο BBC ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι η εγκαθίδρυση μιας ζώνης ασφαλείας για τους πρόσφυγες  θα έστελνε το μήνυμα στο συριακό καθεστώς να σταματήσει τις επιθέσεις του εναντίον των αμάχων προσθέτοντας ότι το ρίσκο από μια τέτοια ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει και σε πόλεμο είναι αποδεκτό προκειμένου, σύμφωνα με τον Νταβούτογλου να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες στη Συρία.
Ο Τούρκος υπουργός τόνισε ακόμη πως η διείσδυση τουρκικών στρατιωτικών μονάδων στο έδαφος της Συρίας για την εγκατάσταση μιας «ζώνης ασφαλείας» δεν είναι απαραίτητα ενέργεια πολέμου!
«Εάν δεν λαμβάνεις συγκεκριμένα μέτρα σε εξίσου συγκεκριμένο χρόνο, στο μέλλον θα αντιμετωπίσεις περισσότερα ρίσκα. Δυστυχώς αφού δεν υπάρχει ένα σαφές μήνυμα από τη διεθνή κοινότητα στα πρώτα στάδια της κρίσης, το καθεστώς στη Συρία νιώθει όλο και πιο ελεύθερο να πραγματοποιεί περισσότερες επιθέσεις», υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οικονομικό Αρμαγεδώνα βλέπει ο Μεντβέντεφ: "Έρχεται κρίση μεγαλύτερη του 2008"!



Η ρωσική πολιτική ηγεσία αναμένει δεύτερο κύμα παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στο άμεσο μέλλον, και στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε τη δημιουργία αποθεματικού ταμείου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό που έρχεται!
Βασικός στόχος της ρωσικής πολιτικής ηγεσίας είναι να μην πληγεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας που θα ξεπεράσει τα 600 δισ. δολλάρια τα επόμενα 8 χρόνια, και ειδικά να μην παρεμποδιστούν τα προγράμματα αιχμής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων:
Υπερμαχητικού PAΚ FA T-50 , των νέων υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων κλάσης Borei, της νέας γενιάς βαλλιστικών πυρηνικών πυραύλων εκτοξευόμενων από σταθερές βάσεις, του νέου αρματος μάχης Armata, των τριών νέων αεροπλανοφόρων, κ.λ.π
"Η Ρωσία θα απεξαρτήσει τον προϋπολογισμό της από τα έσοδα της παραγωγής του πετρελαίου", ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Όπως ανέφερε, αυτό είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της οικονομικής ασφάλειας της χώρας, ιδιαίτερα ενόψει του δεύτερου κύματος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Η πιο οδυνηρή στιγμή για τη Ρωσία το 2009, ήταν η μείωση σε παγκόσμιο επίπεδο των ρυθμών ανάπτυξης της βιομηχανικής παραγωγής και συνεπώς, η μείωση της ζήτησης και των τιμών του πετρελαίου. Γι’ αυτό, όπως δήλωσε ο Ντ.Μεντβέντιεφ, από το επόμενο έτος ο προϋπολογισμός θα «αποσυνδεθεί» όσο είναι δυνατόν από τιμές του μαύρου χρυσού 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Στη Lamda Development παραχωρήθηκε η εκμετάλλευση του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης



Παραχωρήθηκε η εκμετάλλευση του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (ΙBC) για 90 έτη στη Lamda Development.
Το Ταμείο Αξιοποιήσεως της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοινώσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης.
Πλειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία Lamda ΔΟΜΗ Α.Ε. η οποία είναι 100% θυγατρική της Lamda Development. H Lamda Development AE, είναι εταιρεία συμμετοχών, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων στην Ελλάδα και στη Νοτιανατολική Ευρώπη.
Το άμεσο οικονομικό αντάλλαγμα ανέρχεται σε 81 εκατ. ευρώ. Ανάλογα με την βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, εντός των προσεχών 50 ετών, όπως αυτές θα αποτυπώνονται στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει επιπλέον έως και 32,4 εκατ. ευρώ.
Η υπογραφή των συμβατικών κειμένων και η καταβολή του οικονομικού ανταλλάγματος θα ολοκληρωθεί μετά τον προ-συμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ για τη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία ήταν η Εθνική Τράπεζα.
Σχολιάζοντας την απόφαση ο Γιάννης Εμίρης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, δήλωσε: «Η πλήρης αξιοποίηση του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης όχι μόνον θα αναβαθμίσει εμπορικά την συγκεκριμένη περιοχή αλλά θα αναζωπυρώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για την αγορά real estate της πρωτεύουσας της χώρας. »
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Οι Αρχές της Συρίας συγκροτούν νέα επίλεκτη φρουρά


Израиль Палестина Израиль автомат оружие разведка военный
Οι Αρχές της Συρίας συγκροτούν νέα επίλεκτη φρουρά. Θα αποτελείται από 60.000 ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες, μεταδίδουν τα δυτικά ΜΜΕ επικαλούμενα στοιχεία από την κατασκοπεία.
Βάση της μονάδας θα είναι οι δυνάμεις της εν ενεργεία ένοπλης αστυνομίας, ο κορμός της οποίας αποτελείται από την εθνική ομάδα των αλεβιτών. Η φρουρά θα ομοιάζει ως προς τη δομή και τις αποστολές, που θα αναλαμβάνει με την ιρανικό σώμα των Φρουρών της ισλαμικής επανάστασης. Θα ασχοληθούν με την εκπαίδευσή της στη Συρία Ιρανοί εκπαιδευτές. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Οι πολίτες της Συρίας έλαβαν ένα SMS από την κυβέρνηση με το κείμενο "Game Over"


асад плакат асад сирия
Η συριακή κυβέρνηση απέστειλε σε όλους τους κατόχους κινητών τηλεφώνων της χώρας ένα μήνυμα με τις λέξεις "Game Over", μεταδίδει το πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες.
Στο μήνυμα γίνεται επίσης έκκληση για να παραδώσουν τα όπλα και να σταματήσουν να πολεμούν το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ Άσαντ. Τα μηνύματα άρχισαν να καταφτάνουν όταν οι αντάρτες άρχισαν να εκτοξεύουν πυρά κατά της στρατιωτικής βάσης, που βρίσκεται κοντά στη Δαμασκό. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η αποστολή αποτελεί μέρος του ψυχολογικού πολέμου που διεξάγει το καθεστώς του Μπασάρ Άσαντ. Και οι δύο βασικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στη Συρία είναι ιδιωτικές, οπότε η κυβέρνηση είναι πιθανό να πλήρωσε για τη μαζική αποστολή των μηνυμάτων. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Η τιμή του υγραερίου ανεβαίνει στο 1.20€ - Σε απόγνωση 90.000 ιδιοκτήτες



Από τα μέτρα των 13,5 δις. ευρώ δεν θα μπορούσε να γλιτώσει το «αυτοκίνητο» που θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους «πελάτες» των κρατικών ταμιών. Πιο συγκεκριμένα θα υπάρξει αύξηση στα διόδια της Εγνατίας οδού από 0,30 έως 1,40 ευρώ γεγονός που σημαίνει πως θα επιβαρύνει σημαντικά τον προϋπολογισμό όλων αυτών που χρησιμοποιούν το δρόμο που ενώνει την ανατολική με τη δυτική Ελλάδα.
Από εκεί και πέρα τεράστιο πλήγμα αναμένεται να δεχτούν περίπου 90.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που τα έχουν μετατρέψει σε υγραέριο. Και αυτό διότι σύμφωνα με τα νέα μέτρα που θα λάβει η Κυβέρνηση και θα ανακοινώσει επίσημα τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σημαντική αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο υγραέριο γεγονός που σημαίνει πως η τιμή του θα εκτοξευτεί στο 1.20 από το 0.90 που είναι σήμερα! Από τα 90.000 οχήματα να σημειώσουμε ότι τα 78.000 είναι νόμιμα ενώ τα υπόλοιπα κυκλοφορούν χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να τα έχουν δηλώσει ως υγραεριοκίνητα. Η κίνηση αυτή αναμένεται θα εκτινάξει τα έξοδα των οδηγών οι οποίοι μέχρι πριν από… λίγες ημέρες αναζητούσαν τρόπους να μειώσουν τα κόστη τους. Όπως όμως αποδεικνύεται όχι μόνο δεν θα τα μειώσουν αλλά αρκετοί θα "μπουν και μέσα" αν δεν έχουν προλάβει να κάνουν απόσβεση. 
Επιπλέον πλήγμα θα δεχτεί και η συγκεκριμένη αγορά αφού από σήμερα κιόλας θα σταματήσει η κίνηση στα συνεργεία που δούλευαν με κιτ υγραεριοκίνησης (και οι ιδιοκτήτες τους είχαν επενδύσει χιλιάδες ευρώ) και ταυτόχρονα θα απολυθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι από τους 2.500 που απασχολούνται σήμερα. «Οι εισαγωγικές εταιρίες αυτών των κιτ θα καταστραφούν» δήλωσε χαρακτηριστικά στη zougla.gr επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο. 
Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πως τα αυτοκίνητα που μετατρέπονται από βενζίνη σε υγραέριο αγγίζουν τα 2.000 το μήνα με κατακόρυφο ρυθμό ανάπτυξης. Όπως είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το νούμερο αυτό σχεδόν θα μηδενιστεί αφού δεν θα υπάρχει νόημα και κίνητρο για τους ιδιοκτήτες να τα μετατρέψουν από βενζίνη σε υγραέριο.  
ΠΗΓΗ:.zougla.gr

Μπλακ άουτ από Δευτέρα-σε απεργία η ΓΕΝΟΠ



Στη χθεσινή της έκτακτη συνεδρίαση η ΓΕΝΟΠ με 21 ψήφους υπέρ και 6 λευκά το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πήρε τις παρακάτω αποφάσεις.
Σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επιχειρήσει να περάσει μέτρα της την επόμενη εβδομάδα:
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από τη Δευτέρα το βράδυ 1η Οκτώβρη ξεκινά 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες χρησιμοποιώντας όλα τα «όπλα», όλα τα μέσα που το συνδικαλιστικό κίνημα έχει στη φαρέτρα του.
Ταυτοχρόνως, για μια φορά ακόμα καλεί τη ΓΣΕΕ να συνεδριάσει άμεσα και να κάνει το χρέος της που δεν είναι άλλο από τον συντονισμό του αγώνα των εργαζομένων ΕΓΚΑΙΡΑ.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Επίσης, με απόλυτο σεβασμό στην αυτονομία κάθε Ομοσπονδίας πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για διάλογο, καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες να συντονίσουμε τα βήματά μας.
Η απόφαση για τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.
Σε αυτή την περίπτωση (που έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο για να οργανώσουμε τον αγώνα μας)
Α) Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για μια φορά ακόμα καλεί τη ΓΣΕΕ το αργότερο μέχρι τη Τρίτη να συνεδριάσει να συντονίσει και να κλιμακώσει τον αγώνα ΕΓΚΑΙΡΑ με το στόχο την ανατροπή των μέτρων.
Αν και πάλι δεν το πράξει ή εάν η απόφαση της δεν αντιστοιχίζεται στο μέγεθος της επίθεσης, τότε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ την Τετάρτη προκειμένου να κουβεντιάσουμε και να συναποφασίσουμε θα καλέσει στα γραφεία της Ομοσπονδίας όλα τα προεδρεία των Ομοσπονδιών.
Β) Εάν υπάρξει ανταπόκριση στο κάλεσμα μας η απόφαση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες παύει να ισχύει.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα αποδεχθεί την πρόταση που θα διαμορφωθεί από την σύσκεψη των προεδρείων των Ομοσπονδιών.
Γ) Εάν δεν υπάρξει ενιαίος σχεδιασμός η απόφαση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες παραμένει σε ισχύ και η έναρξη τους θα καθορισθεί αρκετές ημέρες νωρίτερα (και όχι 2 – 3 πριν η κυβέρνηση πάει για την ψήφιση των μέτρων) ώστε να ξεδιπλωθεί το μέγιστο της πίεσης.
Στόχος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι:
ΌΧΙ η διαμαρτυρία
ΟΧΙ να παραπονεθούμε για τα άδικα και βάρβαρα μέτρα.
ΟΧΙ να κλάψουμε για τους φτωχούς και άνεργους συνανθρώπους μας για τη νέα γενιά του τόπου μας αλλά για να μην ψηφιστούν τα μέτρα.
Στόχος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ». 
ΠΗΓΗ:.zougla.gr

ΤΑ ΜΟΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ

ΤΑ ΜΟΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ Ν0 2

Το νέο τελευταίο πακέτο μέτρων !

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                     
Τελικά τα μεγάλα  λόγια πολλές φορές σε φέρνουν στη δύσκολη θέση να τα υποστηρίξεις...  Πρέπει με τις πράξεις σου να αποδεικνύεις κάθε φορά πως μπορείς να σταθείς στο ύψος αυτών που με τόση παρρησία δηλώνεις.
Στην προχθεσινή απεργία της ΓΣΕΕ κληθήκαμε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ να δηλώσουμε με την συμμετοχή μας, την αντίδρασή μας στη λαίλαπα των πρωτοφανών αντιλαϊκών μέτρων που θέλει να ψηφίσει η κυβέρνηση. Σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, θεματοφύλακας, μπροστάρης και αρωγός θα πρέπει να είναι το προεδρείο του ΠΣΕΕΠ.  Το προεδρείο έχει την ευθύνη να παροτρύνει, να βοηθήσει και να προστατεύσει ΟΛΟΥΣ τους εργαζομένους  ώστε να  συμμετάσχουν στην απεργία.  Όχι όμως ΜΟΝΟ με ηχηρά συνθήματα...
Την ημέρα της απεργίας, το προεδρείο θα έπρεπε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην πραγματοποιηθεί σεμινάριο εκπαίδευσης στις ΒΕΘ.  Προφανώς το προεδρείο έκρινε ότι η συμετοχή στο σεμινάριο, και όχι στην απεργία,  ήταν...  απαραίτητη για την ανατροπή των "μνημονιακών πολιτικών".
Αυτό όμως που ξεπερνά τα όρια και χρήζει περαιτέρω διερεύνησης συνέβη στις ΒΕΕ.  Όλοι γνωρίζουμε ότι υπεύθυνο για τον ορισμό του Προσωπικού Ασφαλείας των εγκαταστάσεων είναι το  ΠΣΕΕΠ.  Είναι λοιπόν ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ να ορίζονται εργολαβικοί συνάδελφοι ως προσωπικό ασφαλείας στις Μονάδες Παραγωγής.
ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΟΧΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  ΣΕ  ΣΧΕΣΗ  ΜΕ  ΤΑ  ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  ;;;; !!!!!!
ΤΙ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ;
H  ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ έχει επιλέξει το δρόμο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης.  Θα αναδεικνύει όλα τα θέματα που θίγουν την αξιοπρέπεια μας ως εργαζόμενοι και πολύ περισσότερο  που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια την εργασία μας.  Σε μια εποχή που όλα είναι υπέρ του εργοδότη ας φροντίσουμε να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων με πράξεις και όχι με μεγάλα λόγια.  Και ας μην ξεχνάμε :
ΚΑΘΕ  ΠΡΑΞΗ  ΜΑΣ  ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΣΤΗΝ  ΚΡΙΣΗ  ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

Αύξηση ασφαλιστικών κρατήσεων σε … παλιούς ασφαλισμένους!



Πρόταση-βόμβα για αύξηση των ασφαλιστικών κρατήσεων στους παλιούς -μέχρι το 1992- ασφαλισμένους περιλαμβάνει το τελικό κείμενο των μέτρων που συζήτησαν και συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί.
Με την πρόταση αυτή, την οποία δημοσιεύει ο «Ε.Τ.», δεν επέρχεται αύξηση του ποσοστού των ασφαλιστικών εισφορών του ΙΚΑ, αλλά το όριο των αποδοχών επί των οποίων γίνονται οι ασφαλιστικές κρατήσεις ανεβαίνει για τους παλιούς ασφαλισμένους από τα 2.432 ευρώ, στα 5.543 ευρώ, που είναι το όριο των ασφαλιστέων αποδοχών για τους νέους μετά το 1993 ασφαλισμένους στο ΙΚΑ.
Το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών για τους παλιούς μέχρι το 1992 ασφαλισμένους πέραν του οποίου δεν υπολογίζονται εισφορές, είναι 2.432,25 ευρώ.
Το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών για τους νέους, από 1-1-1993 ασφαλισμένους, πέραν του οποίου δεν υπολογίζονται εισφορές είναι 5.543,55 ευρώ μηνιαίως.
Αν ισχύσει και για τους παλιούς ασφαλισμένους το όριο αποδοχών των 5.543 ευρώ, τότε ένας ιδιωτικός υπάλληλος (στέλεχος) που έχει μισθό 5.000 ευρώ και πλήρωνε εισφορές για το τμήμα των αποδοχών μέχρι τα 2.432 ευρώ, πλήρωνε δηλαδή 328 ευρώ (2.432Χ13,5%=328 ευρώ) για κύρια σύνταξη και 72,96 ευρώ για επικουρική (2432Χ3%=72,96 ευρώ), άρα σύνολο 400,96 ευρώ, τώρα θα πληρώνει εισφορές επί των αποδοχών των 5.000 ευρώ, δηλαδή 825 ευρώ (675 ευρώ για την κύρια σύνταξη και 150 ευρώ για επικουρική). Το εν λόγω στέλεχος δηλαδή θα επιβαρυνθεί -και κατ’ επέκταση θα έχει μείωση μισθού λόγω μεγαλύτερων ασφαλιστικών κρατήσεων- κατά 424 ευρώ. 
ΠΗΓΗ:antinews.gr

Ν. Κορέα: Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών



Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 8 τραυματίστηκαν από έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στη νοτιοανατολική πόλη Gumi, στη Νότιο Κορέα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, οι τέσσερις νεκροί εργάζονταν στο εργοστάσιο. Η αστυνομία εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης των τραυματιών.
Αρκετοί άνθρωποι που ζουν κοντά στο εργοστάσιο υποβλήθηκαν σε θεραπεία μετά την εισπνοή τοξικών αερίων, ενώ η αστυνομία μετακίνησε προληπτικά από την περιοχή 600 άτομα. Άγνωστα παραμένουν ακόμη τα αίτια της έκρηξης στο εργοστάσιο.
 ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ : Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ !...




Λένε ότι στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις και -όπως αποδείχτηκε- πληρώνεις και όσα δηλώσεις! Μόνο που για το τι είμαστε, δηλώνουμε πολλά, ενώ για το τι πληρώνουμε, δηλώνουμε λίγα...

Η Κεντροαριστερά, ως πολιτικός χώρος, πλήρωσε -και πληρώνει ακόμα και τώρα που οι κεντροαριστεροί γίνονται είδος... προς εξαφάνιση- την κατά δήλωση ένταξη. Στο εσωτερικό της σωρεύτηκαν άνθρωποι με τις πιο διαφορετικές προελεύσεις και κίνητρα, δημοκρατικοί και αντιδεξιοί, που ένιωθαν ότι ανήκουν γενικά σ’ αυτόν το χώρο, αλλά και πρόσωπα που μέσω της Κεντροαριστεράς γεύτηκαν επί χρόνια τα όποια πλεονεκτήματα της εξουσίας, αποκομίζοντας οφέλη και εκπληρώνοντας προσωπικές φιλοδοξίες... Από την άλλη, είτε γιατί δεν το επεδίωξε η ηγεσία της -πολυσυλλεκτικότητα, προσωπικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες, αλαζονείες, δυσπιστία κ.λπ.- είτε γιατί όταν το επεδίωξε -περίοδος Σημίτη- δεν τα κατάφερε, η Κεντροαριστερά δεν συγκροτήθηκε ποτέ σε μια ενιαία ιδεολογικοπολιτική παράταξη, με συγκεκριμένους προσανατολισμούς και στοχεύσεις.

Στην περίοδο που διανύουμε, η συζήτηση για την κεντροαριστερά ανοίγει ξανά. Ανοίγει πάλι, ωστόσο, με τρόπο λαθεμένο, ή, εν πάση περιπτώσει, μακριά από τις ανάγκες μιας προγραμματικής και ιδεολογικοπολιτικής ανασυγκρότησης της προοδευτικής παράταξης, καθώς επικεντρώνεται σε ζητήματα οργανωτικού χαρακτήρα. Κινδυνεύει να ακυρωθεί, έτσι, μια αναζήτηση που επείγει και διαιωνίζεται η μεγάλη παρεξήγηση για τη συγκρότηση και το ρόλο της Κεντροαριστεράς. Είναι ανάγκη, λοιπόν, να ορίσουμε ξανά το πλαίσιο. Ένα πλαίσιο που δεν μπορεί παρά να αφορά την πρόταση διεξόδου από την κρίση, σε συνδυασμό με το οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό μοντέλο που επιλέγουμε να ακολουθήσει η χώρα μας στο μέλλον.
Οι δύο στόχοι είναι αλληλένδετοι… Και όπως έγραψε ο Τάσος Γιαννίτσης την Κυριακή, "η σχέση της χώρας με την κρίση θα κριθεί από την ισορροπία στο τρίγωνο δημοσιονομική, παραγωγική και κοινωνική διάσταση". Από τη συζήτηση προβλημάτων, όπως η δημοσιονομική σταθεροποίηση, η παραγωγική ανασυγκρότηση, η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και η τεχνολογική ανάπτυξη, που αποτελούν ούτως ή άλλως την ατζέντα των καιρών.
Ας μιλήσουμε για την ουσία κι όχι μόνο για τους τύπους. Και για να εγκαταλείψουμε, επιτέλους, τους “γεωγραφικούς” προσδιορισμούς, ας μιλήσουμε για τη συγκρότηση -και στη χώρα μας- της "μεταρρυθμιστικής αριστερής σοσιαλδημοκρατίας". 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Η Ρωσία και η Βενεζουέλα θα αξιοποιούν μαζί τη λεκάνη του Ορινόκο


Река Ориноко Венесуэла
Η Ρωσία και η Βενεζουέλα θα δημιουργήσουν κοινοπραξία για την αξιοποίηση του Carabobo-2 στην πετρελαιοφόρα λεκάνη του Ορινίκο.
Η αντίστοιχη σύμβαση υπογράφτηκε σήμερα από την εταιρεία NK Rosneft και την θυγατρική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βενεζουέλας Corporation Venecolana del Petroleo (PDVSA).
Για την έναρξη της λειτουργίας της επιχείρησης απαιτούνται οι αποφάσεις της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, του Υπουργείου Πετρελαίου και Ορυχείων, καθώς επίσης και το αντίστοιχο διάταγμα του Προέδρου της Βενεζουέλας. Το μερίδιο της ρωσικής εταιρείας θα φτάσει το 40%. Τα αποθέματα του Carabobo-2 ανέρχονται σε 6,5 δισεκατομμύρια τόνους. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Πόσο ήλιο να βάλω; Γέμισέ το!



Θα μπορείς να οδηγείς δωρεάν απλά με το φως του ήλιου. Πιστεύω ότι δύσκολα το ξεπερνάς αυτό».
Αυτά ήταν τα λόγια του Elon Musk στο Λος Άντζελες στα αποκαλυπτήρια του νέου στόλου δημόσιων σταθμών φόρτισης ηλιακής ενέργειας για το Tesla S sedan. Η Tesla Motors (TSLA), κατασκευάστρια αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχει εγκαινιάσει ήδη έξι από αυτούς τους σταθμούς στους αυτοκινητοδρόμους της Καλιφόρνια για να βοηθούν τα αυτοκίνητα να πραγματοποιούν μακρινές αποστάσεις όπως από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο ή από τη Σάντα Μπάρμπαρα στο Λας Βέγκας.
Η Tesla, την οποία έχει ιδρύσει ο Musk και διευθύνει από τη θέση του διευθύνοντος σύμβουλου, σχεδιάζει να εγκαταστήσει μερικές δεκάδες ακόμα σταθμούς στην Καλιφόρνια τον επόμενο χρόνο ενώ σκοπεύει να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των ΗΠΑ έως το 2014.
Η Tesla περιγράφει τους σταθμούς ως «υπερφορτιστές» (superchargers) γιατί βασίζονται σε εγχώρια τεχνολογία που μπορεί να ανεφοδιάσει τα αυτοκίνητα σε χρόνο ρεκόρ. Η φόρτιση με 100 κιλοβάτ χρειάζεται περίπου 30 λεπτά για να επαναφέρει πλήρως σε λειτουργία ένα αυτοκίνητο που έχει ταξιδέψει με ταχύτητα 100 χλμ/ώρα για τρεις ώρες. Έτσι, το όραμα του Musk είναι μια οικογένεια που φεύγει από το σπίτι της στις 9 το πρωί, οδηγεί μέχρι το μεσημέρι και μετά συνδέει το αυτοκίνητο σε έναν από τους σταθμούς δωρεάν φόρτισης όση ώρα παίρνουν κάτι να τσιμπήσουν και επισκέπτονται την τουαλέτα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η νέα εποχή των παγετώνων ξεκινα το 2014



ΘΑ ΠΑΓΩΣΕΙ Ο ΒΟΡΡΑΣ...
Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ “ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ”
“ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΨΥΞΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ”
Απότομη παγωνιά θα σημειωθεί σε.... δύο χρόνια σε όλον τον πλανήτη Γη σύμφωνα με Ρώσους επιστήμονες . Η νέα περίοδος παγετώνων θα κρατήσει τουλάχιστον δύο αιώνες και στην κυριολεξία θα παγώσει τον κόσμο μας.
Ο Χαμπιμπουλό Αμπντουσαμάτοβ, διευθυντής του τμήματος διαστημικών ερευνών του αστεροσκοπείου Πούλκοβσκαγια της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, δηλώνει πως ο πλανήτης άρχισε να παγώνει. Μελετώντας την συχνότητα αλλαγών της ηλιακής δραστηριότητας, μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα για τις ερχόμενες παγκόσμιες ανόδους θερμοκρασίας και ψύξης.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, η θερμοκρασία θα αρχίσει σταθερά να πέφτει από το 2014. Το μέγιστο ψύχος θα σημειωθεί το 2055, συν-πλην 11 έτη», – υποστηρίζει ο επιστήμονας.«Η ψύξη θα προκαλέσει μείωση των περιοχών καλλιέργειας. Εκτός των προβλημάτων με τα τρόφιμα θα είναι πιο δύσκολη η εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στις βόρειες περιοχές. Τα προβλήματα με την παροχή θέρμανσης θα κλιμακωθούν. Το ψύχος θα επηρεάσει πολλούς, σχεδόν όλους, αλλά κυρίως τις βόρειες χώρες», – προειδοποιεί ο Χαμπιμπουλό Αμπντουσαμάτοβ.
Η προβλεπόμενη παρατεταμένη ψύξη μπορεί να είναι η πέμπτη μικρή περίοδος παγετώνων τους τελευταίους εννέα αιώνες. Παρόμοιες κλιματικές αλλαγές είχαν εντοπιστεί τον XIII, XV, XVII και XIX αιώνα.
«Όπως συχνά συμβαίνει, στην αρχή όλοι λένε, πως όλα αυτά είναι ανοησίες, δεν είναι επιστήμη, δεν μπορούν να συμβούν, ύστερα λένε πως κάποια λογική υπάρχει σε αυτό, ότι και εμείς έτσι πάντα σκεφτόμασταν. Η αναγνώριση της θεωρίας ψύξης πραγματοποιείται σε όλον τον κόσμο», – είπε ο επιστήμονας. 
ΠΗΓΗ:anekshghtakaiapokryfa.blogspot.gr

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ Αύξηση της φορολογίας στους τόκους των καταθέσεων στο 15% από 10%


Αύξηση της φορολογίας στους τόκους των καταθέσεων  στο 15% από 10%
H αύξηση της φορολόγησης στους τόκους των καταθέσεων στο 15% από 10% που ισχύει σήμερα είναι ένα μεταξύ των μέτρων που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών και εξετάζονται για να βρεθούν επιπλέον έσοδα 3 δισ. ευρώ.
Επίσης όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.capital.gr μεταξύ των μέτρων που επίσης προτείνονται περιλαμβάνονται:
- Εξίσωση φορολογίας πετρελαίου κίνησης με αυτόν του φυσικού αερίου κίνησης.
- Αύξηση της φορολόγησης του καπνού. 
- Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ εστίασης αλλά με αντιστάθμισμα την καθιέρωση τέλους το οποίο θα καταβάλλουν τα εστιατόρια που επιτρέπουν το κάπνισμα. 
- Φορολόγηση έως 4% στα VLT του ΟΠΑΠ.
- Κατάργηση του επιπλέον αφορολόγητου μισθωτών και συνταξιούχων που έχουν τέκνα 
- Σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών εντάσσονται στην φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων. 
- Σχετικά με τους ανώτατους φορολογικούς συντελεστές καταργούνται και δημιουργείται ενιαίος συντελεστής για τους υφιστάμενους 26 – 45% ίσος με 35% στην φορολογία εισοδήματος.
- Μείωση ΦΠΑ αγροτών στο 6%.
- Αύξηση του ορίου των εισφορών των παλαιών ασφαλισμένων στο ΙΚΑ στο ίδιο επίπεδο με αυτό που αποδίδουν οι νέοι ασφαλισμένοι. 
ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Οι Ρώσοι Ολιγάρχες Ενδιαφέρονται για το Ποσοστό της BP στην TNK-BP



Οι τέσσερις Ρώσοι ολιγάρχες της AAR σχεδιάζουν να προτείνουν στην ΒΡ να εξαγοράσουν το 50% που διαθέτει στην μεταξύ τους κοινοπραξία ΤΝΚ-ΒΡ, για το οποίο ενδιαφέρεται και η κρατική πετρελαϊκή, Rosneft. 
Με τον τρόπο αυτό, οι ολιγάρχες αναμένεται να έρθουν αντιμέτωποι με την Rosneft και τον ίδιο τον Ιγκόρ Σέτσιν, ο οποίος χαίρει της στήριξης του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η σχετική πρόταση από την AAR αναμένεται εντός του Οκτωβρίου, δίχως όμως να έχει διευκρινιστεί το χρηματικό της ύψος, το οποίο οι αναλυτές τοποθετούν κοντά στα 20 δις. δολάρια.
Θυμίζουμε ότι η BP βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Rosneft για πιθανή απόκτηση μεριδίου στον ρωσικό όμιλο, με αντάλλαγμα μέρος ή και ολόκληρη την συμμετοχή της στην TNK- BP. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Παγίδα! Αύξηση στο υγραέριο κίνησης και τα τσιγάρα



Μέσα στα νέα μέτρα έρχονται και έμμεσες αυξήσεις φόρων και μάλιστα μεγάλες που θα σημάνουν νέα αιμορραγία στην τσέπη εκατοντάδων χιλιάδων καταναλωτών.
Προωθείται τώρα η εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο υγραέριο και το πετρέλαιο κίνησης.
Με λίγα λόγια αυξάνεται ο ΕΦΚ του υγραερίου από 0,20 ευρώ στα 0,33 ευρώ, πάει δηλαδή στο 65% και έτσι η ουσιαστική επιβάρυνση για το υγραέριο κίνησης θα είναι 16 λεπτά!
Παράλληλα έρχονται αυξήσεις των έμμεσων φόρων και στα τσιγάρα. 
Ο πάγιος φόρος αυξάνεται στα 80 ευρώ ανά 1.000 τσιγάρα και στα 115 ευρώ ανά 1.000 τσιγάρα ο ελάχιστος φόρος κατανάλωσης. 
Έτσι αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ οι τιμές των λεγόμενων φθηνών τσιγάρων, ενώ θα μειωθεί αισθητά η τιμή των ακριβών τσιγάρων, καθώς όλα δείχνουν ότι θα μειωθεί στο 20% ο αναλογικός φόρος. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Υπεραμύνθηκε των ενεργειών της Σε εξεταστική κατέθεσε η Μέρκελ για τα πυρηνικά απόβλητα της δεκαετίας του '90



Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υπεραμύνθηκε ενώπιον κοινοβουλευτικής ερευνητικής επιτροπής στο Βερολίνο των επιδόσεών της ως νεαρό μέλος του υπουργικού συμβουλίου στη δεκαετία του '90, αρνούμενη ότι έσφαλε στην απόφασή της για την εγκατάσταση ενός σημείου απόθεσης πυρηνικών αποβλήτων.
Η Άνγκελα Μέρκελ ήταν υπουργός Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση του Χέλμουτ Κολ, όταν είχαν ξεκινήσει οι χωματουργικές εργασίες στο σημείο εναπόθεσης του Γκορλέμπεν, νότια του Αμβούργου.
«Έως τα τέλη της 13ης κοινοβουλευτικής θητείας (1994-98) δεν υπήρχαν αξιόπιστες ενδείξεις ότι το Γκορλέμπεν δεν αποτελούσε την κατάλληλη τοποθεσία» τόνισε ενώπιον της επιτροπής.
Ογκώδεις διαδηλώσεις έχουν διοργανωθεί κατά καιρούς εναντίον του σχεδίου εναπόθεσης εκατοντάδων δοχείων, που περιέχουν ανενεργά πυρηνικά υλικά σε βάθος 860 μέτρων, μέσα σε μία κατασκευή από στερεό άλας για την οποία εικάζεται πως δεν είναι ικανή να τα συγκρατήσει και πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για διαρροές.
Το σημείο εναπόθεσης παραμένει άδειο και οι επικριτές της Μέρκελ της καταλογίζουν ότι επέτρεψε να διανοιχτούν σήραγγες στο σημείο χωρίς να δοθεί μεγάλη προσοχή στους έλεγχους για πιθανά μειονεκτήματα και αστοχίες.
«Άποψή μας ήταν πως ένας ταχύς έλεγχος ήταν απαραίτητος για να καταστεί σαφές εάν έπρεπε να επιλεγεί το Γκορλέμπεν ή όχι» τόνισε η Μέρκελ, προσθέτοντας πως το Βερολίνο ακόμη δεν έχει αποφασίσει εάν είναι κατάλληλο να αποτελέσει το σημείο ταφής υψηλής περιεκτικότητας πυρηνικών αποβλήτων σε εθνικό επίπεδο
Αφότου αναρριχήθηκε στην καγκελαρία το 2005, η Μέρκελ έχει κληθεί μόνον άλλη μία φορά, το περασμένο έτος, για να καταθέσει ενώπιον επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Μετά το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, η Μέρκελ έκανε μία απροσδόκητη στροφή στην πυρηνική πολιτική της, εισάγοντας ένα σχέδιο για απαγκίστρωση της χώρας από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες μέσα σε μία δεκαετία. 
ΠΗΓΗ:tanea.gr

Υπεγράφη το Μνημόνιο Κατανόησης Ελλάδας-Ιταλίας-Αλβανίας για τον Αγωγό ΤΑΡ



Υπεγράφη την Πέμπτη το Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Αλβανίας, με το οποίο οι τρεις χώρες εκφράζουν την πρόθεσή τους να συνεργασθούν σχετικά με το σχέδιο Trans Adriatic Pipeline (ΤΑΡ), που αφορά αγωγό φυσικού αερίου.
Το μνημόνιο υπέγραψαν στην Νέα Υόρκη οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών κ.κ. Δ.Αβραμόπουλος, G.Terzi και Ε.Panariti, με γνώμονα να ακολουθήσει σε μεταγενέστερη φάση και μετά τις σχετικές διεργασίες και διαβουλεύσεις η υπογραφή σχετικής συμφωνίας. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Σαντορίνη



 Στις 23.50 της 27ης Σεπτεμβρίου οι σεισμογράφοι της Σαντορίνης κατέγραψαν την πρώτη πραγματική ηφαιστειακή δραστηριότητα που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στον κρατήρα της παλιάς καμένης. 
 Η σεισμική δόνηση 2.9 βαθμών που καταγραφικέ δέκα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και σε πολύ μικρό εστιακό βάθος μικρότερο των 10χιλ, έχει ιδιαίτερη σημασία. 
 Από εκείνη την ώρα και μετά "όπως μπορείτε να δείτε και....
στην παρακάτω αποτύπωση με τις ροζ κουκκίδες να συμβολίζουν τις δονήσεις των τελευταίων έξι ωρών " έχουν καταγραφεί πάνω από δέκα μικρού μεγέθους σεισμικές δονήσεις σε ολόκληρο το    κεντρικό Αιγαίο.   

ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com