Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

No Comments...




ΠΗΓΗ:larkikanea.blogspot.gr

Πώληση ορυχείου από τα 624 εκατομμύρια δολάρια στην τιμή του... ενός!

Πώληση ορυχείου από τα 624 εκατομμύρια δολάρια στην τιμή του... ενός!
Η καταστροφική πτώση των τιμών του άνθρακα παγκοσμίως διαφαίνεται στην τιμή πώλησης ενός ορυχείου το οποίο προ τριών χρόνων είχε αποτιμηθεί στα 624 εκατ. δολάρια και το οποίο πωλήθηκε τώρα για... 1 δολάριο.

Οι εταιρίες Vale SA (Βραζιλία) και Sumitomo Corporation (Ιαπωνία) προχώρησαν σε πώληση του ορυχείου οπτάνθρακα του Isaac Plains της Αυστραλίας, στην Stanmore Coal Ltd. (Αυστραλία), σύμφωνα με ανακοίνωση της δεύτερης.

Η πτώση στην τιμή του οπτάνθρακα, ο οποίος χρησιμοποιείται στην κατασκευή ατσαλιού, στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και μία δεκαετία, αναγκάζει πολλά ορυχεία ανά τον κόσμο σε κλείσιμο, ενώ οδηγεί πολλές εταιρίες σε πτώχευση. Μία από αυτές είναι και η Alpha Natural Resources (HΠΑ) η οποία είχε αποτιμηθεί στα 7,3 δισ. το 2008.

Σύμφωνα με την Stanmore, το ορυχείο στο Isaac Plains της περιοχής Queensland της Αυστραλίας έχει τη δυνατότητα να επιδώσει 30 εκατομμύρια τόνους οπτάνθρακα.

Η εξόρυξη ξεκίνησε το 2006 και συνεχίστηκε μέχρι το 2014 όποτε και έκλεισε. Το μέγιστο της εξορύξεως ήταν 2,8 εκατομμύρια τόνοι το χρόνο.

Παρόλα αυτά, η πτώση των τιμών του άνθρακα είναι αντιπροσωπευτική της γενικής πτώσης των εμπορευμάτων αυτών, οι οποίες έχουν πέσει στο χαμηλότερο σημείο εδώ και 13 μήνες.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Βρετανία: H πτώση της τιμής πετρελαίου φέρνει 12 .000 απολύσεις


Περισσότερες από 12.000 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν από δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας της Βρετανίας λόγω της μείωσης της τιμής του πετρελαίου και με σκοπό την εσωτερική αναδιάρθρωση.

Συγκεκριμένα η Shell θα απολύσει 6.500 υπαλλήλους και εργολάβους σε όλο τον κόσμο, ενώ η 
Centrica, ιδιοκτήτρια της British Gas, σκοπεύει να καταργήσει 6.000 θέσεις εργασίας, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι περικοπές της Centrica, ενός από τους έξι μεγάλους εγχώριους προμηθευτές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, είναι πιθανό να προκαλέσει πολιτική θύελλα, καθώς η British Gas διπλασίασε τα κέρδη της στα 528 εκατομμύρια λίρες.

Η τιμή του πετρελαίου έχει μειωθεί στο μισό κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, αναγκάζοντας τις ...

Από τη Γη στη Σελήνη μέσα σε μόλις 4 ώρες με νέο επαναστατικό Η/Μ κινητήρα

Αποτέλεσμα εικόνας για Από τη Γη στη Σελήνη μέσα σε μόλις 4 ώρες με νέο επαναστατικό Η/Μ κινητήρα
Τα διαπλανητικά ταξίδια ίσως έρθουν νωρίτερα από ότι υπολογιζόταν αρχικά ύστερα από δοκιμές που απέδειξαν ότι ένα σύστημα προώθησης βασισμένο σε ηλεκτρομαγνητικούς κινητήρες μπορεί να κάνει ένα διαστημόπλοιο να ταξιδέψει από τη Γη στη Σελήνη μέσα σε μόλις 4 ώρες!

Το EM-Drive όπως αποκαλείται ξεκίνησε να αναπτύσσεται πριν από 15 χρόνια περίπου από τον Βρετανό επενδυτή Roger Shawyer, αλλά τότε είχε απορριφθεί από την επιστημονική κοινότητα ως τεχνικά αδύνατο.

Το σύστημα παράγει ώση χρησιμοποιώντας την...

Ο Αύγουστος μας έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ, να τον προϋπαντήσουμε με πραγματικά φθηνό πετρέλαιο!


Σ' αυτό το ιστολόγιο προσπαθούμε να δούμε τα πράγματα που ΘΑ γίνουν, με βάση αυτά που έχουν ήδη συμβεί κι έτσι, πριν περίπου ένα χρόνο, στις 20/8/2014, -ίσως- πρώτο το greeklignite στο Ελληνικό διαδίκτυο, σας ενημέρωνε για την επικείμενη μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου. Δείτε λοιπόν σήμερα, σε πέντε διαγράμματα, τι έγινε μέσα σ' ένα χρόνο και, κυρίως, τι περιμένουμε να γίνει στο άμεσο μέλλον.

Όπως φαίνεται στο πιο πάνω διάγραμα, στο τέλος Ιουνίου 2014 η τιμή είχε κινηθεί έντονα ανοδικά, σε μια προσπάθεια να σημειωθεί νέα υψηλή τιμή 12μήνου. Η προσπάθεια εκείνη ευτυχώς απέτυχε, η πτώση που ακολούθησε ήταν ταχεία χωρίς να βρει σημείο στήριξης πουθενά κι απ' τα 115 δολάρια/βαρέλι (πετρέλαιο Brent, συμβόλαια παράδοσης ένα μήνα μετά), έπεσε τον Αύγουστο 2014 στα 101,6. Ήταν μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, αφού κάθε φορά το προηγούμενο διάστημα πήγαινε κάπως να πέσει η τιμή όλο και κάτι γινόταν και η τιμή ξανανέβαινε: μια ταραχές στο Ιράκ, μια εμπάργκο στο Ιράν, μια ταραχές στη Λιβύη, μια εμφύλιος στη Συρία, τσουπ, να 'την η τιμή, που όλο και κάτι "τσιμπούσε" προς τα πάνω. Προβλέψαμε λοιπόν τότε πως θα ..

Ρύπανση υπεδάφους στα Διυλιστήρια Λάρνακας


Ένα διαχρονικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας και όχι μόνο, είναι η κατάσταση της περιοχής των αποθηκών καυσίμων και διυλιστηρίων (δρόμος Δεκέλειας).

Όπως αναφέρει Μηνάς Χατζησάββα, επαρχιακός Γραμματειακός Λευτουργός Οικολόγων Λάρνακας:

Αυτο που δεν φαινεται είναι μια ‘’.. τοπική ρύπανση η οποία εντοπίζεται στην επιφάνεια του υπόγειου υδροφορέα και σε βάθος από την επιφάνεια του εδάφους μεταξύ 0.5 – 1.5 μέτρων..’’ όπως ο ίδιος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, παραδέχθηκε σε απάντηση του ημερομηνίας 16 Ιουνίου 2014, μετά από ερώτηση ημερομηνίας 16 Ιανουαρίου 2014 που κατέθεσε ο Πρόεδρος και Βουλευτής Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Είναι θετικότατη εξέλιξη η μετακίνηση των κρατικών αποθηκών καυσίμων του ΚΟΔΑΠ από την Λάρνακα, όμως θα πρέπει άμεσα να αρχίσει η διαδικασία αποσυναρμολόγησης όλων των δεξαμενών αποθήκευσης καυσίμων για να...