Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Νέες σεισμικές έρευνες από εταιρείες-κολοσσούς στην Αίγυπτο, στον απόηχο της συμφωνίας για την ΑΟΖ με την Ελλάδα

 


Νέες σεισμικές έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές βόρεια από τις δυτικές μεσογειακές ακτές της Αιγύπτου είναι έτοιμες να ξεκινήσουν εταιρείες-κολοσσοί του κλάδου των υδρογονανθράκων, σύμφωνα με πηγές της αιγυπτιακής EGAS που επικαλείται ο αιγυπτιακός οικονομικός τύπος.

Τα νέα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στα οποία στοχεύουν οι εν λόγω εταιρείες βρίσκονται σε μεγάλα βάθη και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μόνη εκκρεμότητα που απέμενε ήταν η κύρωση από το..

Δείτε πώς η άσφαλτος επιβαρύνει την ατμόσφαιρα

 


Τα δευτερογενή οργανικά αερολύματα, όπως αυτά που παράγει η άσφαλτος, τείνουν να γίνουν ολοένα σημαντικότερος παράγοντας παγκοσμίως στη δημιουργία μικροσωματιδίων (ΡΜ2,5) με διάμετρο μικρότερη των δυόμισι εκατομμυριοστών του μέτρου, τα οποία μπορούν να εισχωρήσουν στο σώμα και να επηρεάσουν δυσμενώς τη δημόσια υγεία.

Η άσφαλτος, που βρίσκεται τόσο στους δρόμους όσο και στις..

Ο ενεργειακός χάρτης της Ανατολικής Μεσογείου – Η ελληνική διάσταση

 Στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν γίνει μεγάλες έρευνες για την πιθανή ύπαρξη υδριτών την δεκαετία του 1980. Το τότε ΙΓΜΕ συμμετείχε όχι μόνο ενεργά, αλλά και δημιουργικά στις μελέτες και στην δειγματοληψία στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ στις αρχές του 2000 έγιναν μεγάλες έρευνες για τα λασποηφαίστεια στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα από γαλλικές αποστολές. Ο ενεργειακός χάρτης της περιοχής έχει πλέον σε μεγάλο βαθμό διαμορφωθεί.

Τα λασποηφαίστεια και οι υδρίτες σχετίζονται..

Συνάντηση του Ιάσονα Φωτήλα, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΠΕ Ανδρέα Σιάμισιη

Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.) κ. Ανδρέα Σιάμισιη συνάντησε στα γραφεία του Ομίλου στην Αθήνα ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας. 

Κατά τη διάρκειά της συζήτησαν αναλυτικά για θέματα που αφορούν τον Όμιλο και το ρόλο του στην Αχαΐα.

Ο κ. Σιάμισιης ανέλυσε στον βουλευτή..