Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Γιατί το Βιετνάμ μετατρέπεται από παραδοσιακός εξαγωγέας σε εισαγωγέα κάρβουνου;


Θυμάστε μια Φινλανδική εταιρεία, τη Νokia, που κατασκεύαζε πρωτοποριακά κινητά τηλέφωνα πριν μόλις 15 χρόνια; Πολύ σημαντική εταιρεία για την οικονομία της Φινλανδίας η Νokia, αλλά κατασκεύασε το τελευταίο της τηλέφωνο σε Φινλανδικό έδαφος το 2013 και τον Απρίλιο 2014 ο κλάδος κινητών τηλεφώνων εξαγοράστηκε απ' τη Microsoft. Όπως βλέπετε στην εικόνα, τα Νokia κινητά τηλέφωνα πλέον μας έρχονται στην Ελλάδα απ' το Βιετνάμ, μια απ' τις χώρες της ΝΑ Ασίας όπου έχουν εγκατασταθεί οι πολυεθνικές.

Αφορμή για τη σημερινή ανάρτηση αποτέλεσε η είδηση, που μετέδωσε ο PLATTS, πως οι εισαγωγές κάρβουνου στο...

Ελεγχόμενη η διαρροή πετρελαίου από αγωγό της LUKoil Neftochim στη Βουλγαρία


Καμία ανησυχία δεν εμπνέει η διαρροή πετρελαίου από αγωγό σε διυλιστήριο της LUKoil Neftochim Burgas, στη Βουλγαρία, κοντά στην περιοχή Dolno Ezerovo, σύμφωνα με περιβαλλοντικούς εμπειρογνώμονες.

Όπως σημειώνει το βουλγαρικό BGNES, οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διαρροή περίπου ...

Νέος πρόεδρος στη ΓΕΝΟΠ ο Γ. Αδαμίδης

Αποτέλεσμα εικόνας για γενοπ δεη
Με 23 ναι, 1 όχι και 3 λευκά ο Γιώργος Αδαμίδης, πρώην πρόεδρος του «Σπάρτακου» εκλέχθηκε νέος πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Προηγήθηκε η παραίτηση του μέχρι τώρα προέδρου Σταμάτη Ρέλια.
Σε δηλώσεις του μετά την εκλογή ο Γ.Αδαμίδης άφησε αιχμές για την λειτουργία της ΓΕΝΟΠ τα τελευταία χρόνια και τα σκάνδαλα στα οποία ενεπλάκη.
Οπως είπε με νόημα ότι «θα προσπαθήσώ, στο επόμενο διάστημα, να βρεθούμε όλοι μαζί και να βάλουμε πάνω στις “γραμμές”, το “τρένο” της ΓΕΝΟΠ, που με ευθύνη όλων μας, είχε εκτροχιαστεί»


ΠΗΓΗ:ethnos.gr

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

IUTC
Η ΣΕΣ εκφράζει την αλληλεγγύη της στις οργανώσεις μέλη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και στους Έλληνες εργαζόμενους και πολίτες, σε μια περίοδο υψηλού κινδύνου για τη χώρα και τον λαό της.

Οι πολιτικές λιτότητας προκάλεσαν βαθιά κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση. Τα προγράμματα προσαρμογής που επέβαλαν οι θεσμοί της Τρόϊκα παρουσιάστηκαν ως μέσο επίλυσης της κρίσης χρέους ενώ αντίθετα επιδείνωσαν τη σχέση χρέους/ ΑΕΠ και κατέστησαν το χρέος μη βιώσιμο. Η αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να αποτελέσει μέρος της λύσης. Η αβεβαιότητα για το μέλλον της Ευρωζώνης έχει προκαλέσει οικονομική και πολιτική ζημία σε όλη την Ευρώπη.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ενώ

Τι γυρεύουν ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ στην Αγία Πετρούπολη μαζί με Λαφαζάνη, Τσίπρα


Το σύνολο της κρατικής ενεργειακής μηχανής δηλαδή οι Μ. Παναγιωτάκης (ΔΕΗ), Σπ. Παλαιογιάννης (ΔΕΠΑ), και Γρ. Στεργιούλης (ΕΛΠΕ), βρίσκονται από σήμερα μαζί με τον Π. Λαφαζάνη στην Αγία Πετρούπολη, απ’ όπου αύριο Τσίπρας και Πούτιν αναμένεται να επιβεβαιώσουν τις θέσεις τους υπέρ της κατασκευής του «ελληνικού αγωγού», με τον Ρώσο Πρόεδρο να απευθύνει και πρόσκληση στην Ελλάδα για συμμετοχη της στο αναπτυξιακό ταμείο των Brics.

Αλλά γιατί πέραν του αγωγου, η κυβέρνηση δίνει τόση ..