Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Το «Σισμίκ 1» αρχίζει έρευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο

Από το kathimerini.gr
Στη διάρκεια του καλοκαιριού του 1976, το τουρκικό ωκεανογραφικό σκάφος “ΜΤΑ Sismik 1”, γνωστό στο ελληνικό κοινό ως «Χόρα», επιχειρούσε έρευνες για τον εντοπισμό πετρελαίου σε επίμαχες περιοχές της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου. Αυτή η τουρκική πρωτοβουλία αμφισβητούσε ευθέως τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και οδήγησε τις δύο χώρες στα πρόθυρα πολέμου.

«Εξαντλώντας και τα τελευταία περιθώρια..

Οι πέντε λόγοι που η κλιματική αλλαγή είναι το χειρότερο περιβαλλοντικό πρόβλημα στον κόσμο

Από το mononews.gr
Ακόμα και τώρα που όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η κλιματική αλλαγή υπάρχει και ευθύνεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα, η αντιμετώπισή της έχει αποδειχθεί τρομακτική. Γιατί;

Υπάρχουν πέντε χαρακτηριστικά που σε συνδυασμό με την υπερθέρμανση του πλανήτη καθιστούν την κλιματική κρίση ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουμε ποτέ αντιμετωπίσει.

Πρώτον, οι ρύποι που συμβάλλουν..

Energean: Τέσσερις νέες άδειες έρευνας υδρογονανθράκων σε υπεράκτια μπλοκ στο Ισραήλ

Από το worldenergynews.gr
Τέσσερις νέες άδειες υπεράκτιας εξερεύνησης υδρογονανθράκων έλαβε η Energean στο Ισραήλ, στον τελευταίο γύρο προσφορών στον οποιο προχώρησε η χώρα.

Η εταιρεία συμμετέχει σε όλες τις παραχωρήσεις με την Israel Opportunity, με την οποία "κατέβηκε" στον σχετικό διαγωνισμό ως κοινοπραξία.

Τα αποτελέσματα του γύρου παραχωρήσεων..

Για ένα Εθνικό Green Project 10 δισ. ευρώ

Από το protagon.gr
Η εξοικονόμηση ενέργειας προβλέπει τη δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας, τη δεκαετία 2020-2030. Απαιτούνται έξυπνες και τολμηρές αποφάσεις, αν πραγματικά θέλουμε να γίνουμε πρωταγωνιστές στον πόλεμο κατά της Κλιματικής Αλλαγής, με αξιοποίηση της Τεχνολογικής Επανάστασης 

Η Ελλάδα δαπανά κάθε χρόνο για κατανάλωση..

«Λιμνάζει» η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ

Από το insider.gr
Με τις κρίσιμες αποφάσεις να παραμένουν μετέωρες,μετατίθεται χρονικά η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, μια ιδιωτικοποίηση η οποία ως μνημονιακή υποχρέωση απασχολεί τα τελευταία χρόνια τα ενεργειακά δρώμενα ενώ όπως φαίνεται η κυβέρνηση δεν βιάζεται να κλείσει το θέμα.

Οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τους Θεσμούς άνοιξαν δρόμο για να καθυστερήσει η ιδιωτικοποίηση καθώς αυτή..

Ψηφιακή θωράκιση στις κρίσιμες υποδομές της χώρας

Από το kathimerini.gr
Κωδικός «κυβερνοασφάλεια». Ετσι, εφεξής οι υπουργοί και τα άλλα στελέχη υπουργείων και υπηρεσιών δεν μπορούν πλέον να βάζουν κωδικούς 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7... στους επιτραπέζιους υπολογιστές τους και νοσοκομεία, οργανισμοί και άλλοι φορείς του δημοσίου που χειρίζονται ή εποπτεύουν κρίσιμες υποδομές του κοινωνικού συνόλου δεν μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις για προμήθεια δικτύων ή υποστήριξής τους χωρίς αντίστοιχες συμβάσεις συντήρησης.

Η εποχή της ανεμελιάς για τα δίκτυα..

Πολωνία: Το πρώτο τρίμηνο του 2020 η πλήρης αποκατάσταση των αποθεμάτων πετρελαίου έκτακτης ανάγκης

Από το worldenergynews.gr
Τα διυλιστήρια πετρελαίου της Πολωνίας θα αποκαταστήσουν πλήρως τα αποθέματα αργού έκτακτης ανάγκης τους κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, αφού τους επετράπη να τα χρησιμοποιήσουν όταν οι προμήθειες από τη Ρωσία σταμάτησαν λόγω μόλυνσης, ανακοίνωσε σήμερα 28/10/2019 το υπουργείο Ενέργειας της χώρας.

Τον Απρίλιο, οι αγοραστές ανακάλυψαν..