Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΝΕΑ "ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ" Εκτός από τα δωρεάν τέλη διέλευσης οι Αζέροι θα έχουν και δωρεάν συντήρηση του ΤΑP!


Στην κυβέρνηση προφανώς θεωρούν ότι απευθύνονται σε μειωμένης αντίληψης πολίτες και κατ'αυτό τον τρόπο πανηγυρίζουν γιατί οι τουρκόφωνοι Αζέροι του ΤΑΡ έδωσαν ήδη την πρώτη δουλειά στην Ελλάδα: Ποια; Έδωσαν την ευθύνη λειτουργίας και συντήρησης των 550 χιλιομέτρων του ελληνικού τμήματος του αγωγού "Trans Adriatic Pipeline" (TAP) στον αζερικής ιδιοκτησίας (SOCAR) ΔΕΣΦΑ!

Δηλαδή "οι Αζέροι κερνάνε και οι Αζέροι πίνουν" και αυτό το θεωρούν επιτυχία στην κυβέρνηση.

Πόσα έχει να κερδίσει η ελληνική οικονομία από την συμφωνία αυτή; Το πολύ-πολύ τους φόρους από την εργασία που θα κάνει η ΔΕΣΦΑ και μέχρι εκεί. Πρακτικά το όλο έργο λειτουργίας και συντήρησης του αγωγού έρχεται δωρεάν στους Αζέρους και έτσι εξηγείται και το μεγάλο κόλπο με την αγορά του ΔΕΣΦΑ στο 40% της πραγματικής του αξίας

Η συμφωνία που υπέγραψαν σήμερα οι δύο πλευρές, προβλέπει ότι ΔΕΣΦΑ και TAP θα συνεργασθούν στη λειτουργία και συντήρηση του ελληνικού τμήματος του αγωγού, καθώς επίσης στην διασύνδεση των δύο συστημάτων φυσικού αερίου, (δηλαδή του TAP και του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, που λειτουργεί ο πρώτος).

Αλλά αυτό δεν εμποδίζει του Αζέρους να υποτιμούν τη  νομημοσύνη μας: Σχολιάζοντας τη συμφωνία με τον ΔΕΣΦΑ, ο κ. Ρίκαρ Σκούφιας, διευθυντής του TAP για την Ελλάδα, τόνισε ότι "Αυτή επιτεύχθηκε μετά από περισσότερους από εννέα μήνες εποικοδομητικής διαπραγμάτευσης με την ελληνική εταιρεία".

Κατ'αρχήν, για ποια ελληνική εταιρεία μιλάει; Αφού το 66% ουσιαστικά ανήκει ήδη στην SOCAR. Οπότε το ένα τμήμα της SOCAR, μιλούσε με το άλλο και αυτό είναι ... επτιχυχία!

Η ουσία είναι ότι οι τουρκόγωνοι Αζέροι ανέλαβαν την διαχείριση του αγωγού που σημειωτέον δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ τέλη διέλευσης (παγκόσμια πρωτοττυία) επί ελληνικού εδάφους.

Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος θα επιτηρεί τα έργα στα ελληνοτουρκικά σύνορα (Κήποι Έβρου) που θα διατρήσουν την αμυντική γραμμή προς την Τουρκια. Μα, φυσικά οι Αζέροι μέσω της ΔΕΣΦΑ. Αυτοί θα λάβουν τα σχέδια της αμυντικής διάταξης και της ναρκοθέτησης (με αντιαρματικές νάρκες, αφού οι κατά προσωπικού έχουν απαγορευθεί).

Αυτό καλείται "επιτυχία" από την κυβέρνηση. Και σίγουρα είναι. Πρώτα για τους Αζέρους που θα τους έρθει δωρεάν η συντήρηση του αγωγού και κατά δεύτερον για την Τουρκία που έβαλε τον δορυφόρο της να κάνει ότι θέλει επί της ορίου γραμμής του Έβρου.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

«Πέρασε» το backloading στο Ευρωκοινοβούλιο


Υπέρ της αναθεωρημένης πρότασης της Κομισιόν για το backloading, δηλ. για την απόσυρση από την αγορά 900 εκατ. δικαιωμάτων ρύπων προκειμένου να προκληθεί τεχνητή αύξηση των τιμών τους, ψήφισε σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο. 
Ειδικότερα, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 344 βουλευτές ενώ 311 βουλευτές ψήφισαν κατά. 
Η ελαφρώς αναθεωρημένη αυτή πρόταση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την απόσυρση των δικαιωμάτων για μικρότερο χρονικό διάστημα και την επανεισαγωγή τους στην αγορά ένα χρόνο μετά την απόσυρσή τους.
Η κυλιόμενη αυτή απόσυρση των δικαιωμάτων εκτιμάται ότι θα έχει μικρότερη επίπτωση στις τιμές των ρύπων και άρα στα κόστη που θα κληθούν να επιβαρυνθούν οι καταναλωτές.
Σύμφωνα με την τροπολογία που έγινε δεκτή το δικαίωμα της απόσυρσης μπορεί να ασκηθεί μόνο μία φορά και ταυτόχρονα θα πρέπει η Επιτροπή να πραγματοποιήσει μελέτη επιπτώσεων ώστε να διασφαλιστεί ότι δε θα προκληθούν μεταναστεύσεις επιχειρήσεων από την Ευρώπη, εφόσον η τιμή των ρύπων αυξηθεί.
Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόταση είχε απορριφθεί από τους Ευρωβουλευτές κατά την πρώτη ψηφοφορία που είχε διεξαχθεί τον Απρίλιο.
Ωστόσο, η Επιτροπή Περιβάλλοντος του ΕΚ, μετά από ορισμένες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στην πρώτη έκδοση της πρότασης, τον περασμένο μήνα έδωσε το «πράσινο» φως προκειμένου να ξανατεθεί προς ψήφιση σήμερα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης στο μέτρο ήταν εξαρχής αρνητική, καθώς το κόστος της ΔΕΗ και κατά συνέπεια τα τιμολόγιά της μπορεί θα επιβαρυνθούν , αν αυξηθούν οι τιμές των δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων.
Η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να αγοράζει δικαιώματα για το σύνολο του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπει.
Οι επιπτώσεις για τις βιομηχανίες
Η τεχνητή αυτή αύξηση των τιμών των δικαιωμάτων ρύπων, ειδικά για τη χώρα μας θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις, με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική παραγωγή. Η ιδιαιτερότητα που υπάρχει για τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι ότι λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας, είναι εκτεθειμένες στον ανταγωνισμό χωρών εκτός ΕΕ που δεν έχουν περιορισμούς στις εκπομπές.
Οποιαδήποτε επιβάρυνση στο κόστος παραγωγής θα έχει μεγάλη επίπτωση στις ελληνικές βιομηχανίες που παράγουν CO2 και ανταγωνίζονται βιομηχανίες που δεν έχουν περιορισμό.
Σημειώνεται ότι από το backloading η επίπτωση για τη βιομηχανία είναι διπλή: αφενός κάποιες επιχειρήσεις αγοράζουν άμεσα δικαιώματα από το χρηματιστήριο ρύπων και θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερο κόστος, αφετέρου θα προκύψει έμμεση επιβάρυνση λόγω της αύξησης του κόστους ηλεκτροπαραγωγής. Ειδικά στην Ελλάδα που η ηλεκτροπαραγωγή εμφανίζει υψηλό ανθρακικό αποτύπωμα η επίπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλή.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Επιχειρήσεις που συναποτελούν τον κύριο παραγωγικό ιστό της χώρας (τσιμέντα, χαλυβουργίες, αλουμίνια, κλωστοϋφαντουργίες) θα είναι αδύνατο να κάνουν εξαγωγές, που λόγω της ύφεσης στην Ελλάδα είναι κρίσιμες για τη διατήρηση σε λειτουργία των εργοστασίων.

 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Colpo grosso: η ΔΕΗ παίρνει τα 700 εκατ. του Hermes με επιτόκιο προ κρίσης 5%


Σε μια περίοδο που μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες δανείζονται ομολογιακά με επιτόκια της τάξης του 7 και 8% και το γεγονός θεωρείται επιτυχία, η ΔΕΗ φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στο να … τινάξει την μπάνκα στον αέρα. Ο λόγος για το δάνειο των 700 εκατ. ευρώ που έχει ήδη εξασφαλίσει καταρχήν από το γερμανικό ινστιτούτο εξαγωγικών πιστώσεων Euler – Hermes. Για την ακρίβεια το Hermes έχει δώσει το πράσινο φως για να χορηγήσει την ασφαλιστική εγγύηση – κάλυψη και το κοινοπρακτικό δάνειο διοργανώνεται από την γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW IPEX-Bank.
Οι διαπραγματεύσεις για το οριστικό σφράγισμα της συμφωνίας βρίσκονται στο τέλος τους και τα νέα που έρχονται από τη Γερμανία είναι εξαιρετικά θετικά για τη ΔΕΗ: το επιτόκιο του δανείου θα είναι μόλις 5%, δηλαδή επιτόκιο στα προ κρίσης επίπεδα δανεισμού.
Το ύψος του επιτοκίου μαρτυρά το γεγονός ότι έχει αποκατασταθεί εν μέρει η εμπιστοσύνη των γερμανικών τραπεζών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Άλλωστε ένα από τα βασικά προβλήματα που καθυστέρησε σημαντικά τη συμφωνία ήταν ακριβώς το γεγονός ότι υπήρχε το πρόβλημα του grexit με τις γερμανικές τράπεζες να μην «ακουμπούν» Ελλάδα.
Εκτός όμως από τη βελτίωση του γενικότερου κλίματος, το επιτόκιο μαρτυρά και τη θετική ψήφο προς την ίδια τη ΔΕΗ, τις προοπτικές της και τη δραστηριότητά της. Και αυτό διότι το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της μεγαλύτερης παραγωγικής επένδυσης της εταιρείας και μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές επενδύσεις (μαζί με την Ελευσίνα των ΕΛΠΕ) στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και σίγουρα τη μεγαλύτερη επένδυση στην ηλεκτροπαραγωγή. Πρόκειται δηλαδή για ένα έργο που θα κατασκευαστεί, θα αποσβεστεί και θα παράξει κέρδη, μόνο εφόσον το στοίχημα της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, από την πορεία της οποίας εξαρτάται άμεσα η ΔΕΗ, κερδηθεί.
Σε κάθε περίπτωση πάντως το επιτόκιο του 5% είναι επιδοτούμενο μετά την αρχική έγκριση που έχει δώσει τον περασμένο Μάρτιο ο Γερμανικός Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Euler-Hermes. Η κάλυψη του Euler-Hermes δίνεται καθώς η μονάδα θα κάνει χρήση γερμανικού εξοπλισμού, καθώς η κατασκευή της γίνεται από την κοινοπραξία της ΤΕΡΝΑ με υπεργολάβους τις Hitachi Power, Hitachi Ltd και την Hamon Environmental GmbH. Ωστόσο στην ιαπωνική εταιρεία έχει περάσει ο έλεγχος της γερμανικής Babcock, η οποία και αναμένεται να προμηθεύσει το κυριότερο μέρος του εξοπλισμού της Πτολεμαΐδας 5.
Θυμίζουμε ότι το συνολικό προβλεπόμενο κόστους του έργου είναι €1.394.634.137,82, για μονάδα ισχύος 660 MW, που θα διαθέτει εξοπλισμό της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας και θα υποκαταστήσει παλιές, ρυπογόνες και υψηλού λειτουργικού κόστους, μονάδες. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Και όλος ο κόσμος απορεί με το πόσο μ@@άκες ήμαστε

Έφαγαν το 25,4 % της εθνικής μας οικονομίας και συνεχίζουν.Όταν χρεοκόπησε η Αργεντινή  η ύφεση έφτασε στο 10,89%  και μετά δύο χρόνια ηρθε η ανάκαμψη. Στην Ελλάδα έχει φτάσει στο 25,4%  και ούτε κατά διάνοια δεν τελειώσαμε.
25%
Τα χειρότερα είναι μπροστά όλοι με πρωτο το  ΔΝΤ αλλά ακόμη και τον Σαμαρά έχουν παραδεχθεί το λάθος, η τρόικα ζητά νέα μέτρα  και όλος ο κόσμος απορεί με το πόσο μ@@@κες ήμαστε πόσο “κότσοι” πιαστήκαμε από την τοπική Ελιτ. Η περίπτωση μας θα διδάσκεται.

 5 χώρες χρεοκόπησαν και με βαση τα νουμερα τους εχουν καθε δικαωμα να  δηλώνουν παντου  πως δεν είμαστε Ελλάδα. Είναι σαφώς εξυπνότεροι.

 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Bloomberg: Η Έλλάδα θα παίρνει τα …περισσεύματα από τον ΤΑΡ και θα τα πληρώνει χρυσάφι!


BLOOMBERG. Η BP δηλώνει ότι επιλέχθηκε ο TAP επειδή Ελλάδα και Ιταλία αγοράζουν (και θα αγοράζουν) αέριο σε πολύ υψηλές τιμές.

Η BP ξεκαθαρίζει ότι επιλέχθηκε ο TAP επειδή η Ελλάδα και η Ιταλία αγοράζουν αέριο σε πολύ υψηλές τιμές και ότι η επιλογή αγωγού έγινε με ξεκάθαρα εμπορικά κριτήρια παρά με γεωπολιτικά.

Πολύ απλά η Ελλάδα και η Ιταλία αγοράζουν αέριο σε πολύ υψηλές τιμές, τις υψηλότερες της Ευρώπης, ενώ η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ουγγαρία, από τις οποίες θα περνούσε ο αγωγός Nabucco, αγοράζουν σε πολύ χαμηλές.

Έτσι, αφού οι χώρες από τις οποίες διέρχεται ο ΤΑΡ θα κρατούν για την κατανάλωσή τους σημαντικές ποσότητες  αερίου, η BP και οι υπόλοιπες ενεργειακές εταιρείες της κοινοπραξίας, αξιολόγησαν ότι με τις υψηλές τιμές που αγοράζει (και θα αγοράζει) αέριο η Ελλάδα, συμφέρει!!

Μόνο η ΔΕΠΑ, θα αγοράζει 1 δις κυβικά αερίου ετησίως, μέσω TAP, δηλαδή το 10% της ποσότητας που θα διακινείται

BP Says Adriatic Pipeline Choice for Azeri Gas Driven by Prices
By Zulfugar Agayev – Jun 28, 2013
BP Plc (BP/), the lead developer of Azerbaijan’s Shah Deniz natural-gas field, said its decision to send the fuel to Europe through the proposed Trans-Adriatic Pipeline was driven by prices.
Η BP δηλώνει ότι οδηγήθηκε στην επιλογή του Adriatic Pipeline για το φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν, από τις τιμές αγοράς.
Η BP Plc, η κύρια μέτοχος της κοινοπραξίας Shah Deniz του Αζερμπαιτζάν, δήλωσε ότι η απόφασή της να αποστείλει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω του προτεινόμενου Trans-Adriatic Pipeline οφείλεται στις τιμές της αγοράς.

Η κίνηση αυτή, η οποία τερματίζει τέσσερα χρόνια ανταγωνισμού με το πρότζεκτ του αγωγού Nabucco, βασίστηκε σε «εμπορικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του κόστους για να πάει το φυσικό αέριο στην αγορά και τις τιμές της αγοράς,”  δήλωσε ο Al Cook, ο πρόεδρος της BP Αζερμπαϊτζάν για την Shah Deniz, σε μια συνέντευξη του στο Μπακού. “Είδαμε ότι η διαφορά μεταξύ των δύο αγωγών μετριόταν σε δισεκατομμύρια δολάρια.”

Οι τιμές φυσικού αερίου στην Ελλάδα και στην Ιταλία, στη διαδρομή του επιλεγμένου συνδέσμου TAP, υπερβαίνουν εκείνες στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και σε άλλες χώρες κατά μήκος της προτεινόμενης διαδρομής του Nabucco. Η κοινοπραξία Shah Deniz , η οποία περιλαμβάνει επίσης την Statoil ASA (STL), την Total SA (FP) και την Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν, αναζήτησε τις πιο κερδοφόρες διαδρομές του αγωγού, ο οποίος σχεδιάστηκε για τη μείωση της εξάρτησης της Ευρώπης από τις ρωσικές προμήθειες.

 ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ

ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ Αποδείξεις τέλος-Ένας μισθός μείον λόγω παρακράτησης


Από το νέο έτος καταργείται το μέτρο των αποδείξεων, καθώς δεν απέφερε τα αναμενόμενα έσοδα. Η κυβέρνηση ωστόσο για να καλύψει το «κενό» ετοιμάζει νέα μπουγιουρντί με πρώτο και καλύτερο την αύξηση της προκαταβολής φόρου.

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα είναι και πάλι τα μεγάλα θύματα του νέου φορολογικού συστήματος αφού θα χάσουν από το παράθυρο περίπου ένα μισθό.
Αυτό θα γίνει γιατί με το νέο φορολογικό καταργείται η έκπτωση του 1,5% που υπήρχε στη μηνιαία παρακράτηση φόρου. Πολύ απλά αυτό σημαίνει πως τα συνήθη κορόιδα, μισθωτοί και συνταξιούχοι, θα εισπράττουν κάθε μήνα λιγότερα χρήματα αφού αυξάνεται η παρακράτηση φόρου.

Απο το νέο φορολογικό δεν γλιτώνουν όμως ούτε όσοι έχουν μικρές επιχειρήσεις (Ο.Ε. και Ε.Π.Ε) καθώς αυξάνεται στο 80% η προκαταβολή φόρου!

Στη ''μπούκα'' της εφορίας μπαίνουν επίσης όσοι πάρουν αποζημιώσεις απόλυσης πάνω από 100.000 ευρώ, γιατί πλέον ο φόρος αυξάνεται από το 20% στο 25%.

Εκτός όμως από τους απολυμένους η εφορία θα δείξει τα δόντια της και στους ανέργους.Όσοι λοιπόν παίρνουν επίδομα ανεργίας και έχουν συμπληρωματικά εισοδήματα που ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ τότε το επίδομα τους θα μπει στην κλίμακα. Επίσης από το 2014 καταργείται και η έκπτωση φόρου 10% για τη διατροφή μεταξύ διαζευγμένων συζύγων.

Πλήγμα στην ετοιμοθάνατη αγορά ακινήτων θεωρείται και το ότι από το 2014 επανέρχεται και το «πόθεν έσχες» για την απόκτηση οποιασδήποτε κατοικίας.

Καμία μα καμία αναφορά δεν γίνεται σχετικά με την παρακράτηση φόρου για όσους πληρώνονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και σήμερα ανέρχεται στο 20% των εσόδων, από το πρώτο ευρώ.

Από το 2014 οι επαγγελματικές δαπάνες, πάνω από 500 ευρώ, θα αναγνωρίζονται μόνο εαν γίνονται μέσω τράπεζας.

Όλες οι παροχές, πάνω από 300 ευρώ, που προσφέρουν επιχειρήσεις προς τους εργαζόμενους μπαίνουν πλέον και αυτές στο εισόδημα και συνεπώς φορολογούνται όπως τα υπόλοιπα εισοδήματα με βάση την κλίμακα.

ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Κύπρος: Μειώθηκαν κατά 11% οι πωλήσεις πετρελαιοειδών στο πεντάμηνο


Ετήσια μείωση, της τάξης του 11,1%, σημείωσαν οι πωλήσεις πετρελαιοειδών τους πρώτους 5 μήνες του έτους, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2012, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πωλήσεις πετρελαιοειδών το Μάιο σημείωσαν αύξηση 9,3% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Άνοδος σημειώθηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα και πλοία και στις πωλήσεις ελαφρού μαζούτ, ασφάλτου, αμόλυβδης βενζίνης και πετρελαίου κίνησης.
Αντίθετα, μείωση παρατηρήθηκε στις πωλήσεις καθαρού και ακάθαρτου πετρελαίου, βαρέος μαζούτ και υγραερίου.
Τα αποθέματα πετρελαιοειδών στο τέλος Ιουνίου σημείωσαν αύξηση 2,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Μια ανάσα από τα 100 δολ. το αργό


Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το αργό καθώς ο αναβρασμός στην Αίγυπτο και η εμφύλια διαμάχη στη Συρία συντηρούν τις ανησυχίες για τα επίπεδα προσφοράς. 

Την ίδια στιγμή τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ για τις εργοστασιακές παραγγελίες αναζωπύρωσαν τις προσδοκίες για ενίσχυση της ζήτησης το επόμενο διάστημα. 

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι εργοστασιακές παραγγελίες ενισχύθηκαν 2,1% το Μάιο ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο 1,9%.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Αυγούστου σκαρφάλωσε 1,61 ή 1,6% για  να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 99,60 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στα υψηλά της ημέρας έφτασε μέχρι τα 99,90 δολ. το βαρέλι.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Σχέδιο Νόμου για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος


Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα 02/07/2013, έως την ερχόμενη Δευτέρα 08/07/2013, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, το οποίο θέτει το νέο πλαίσιο για τον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων των φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.
Στόχος είναι ένα δίκαιο, διαφανές και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές.

Δήλωση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη:
 «Βασικοί μας στόχοι είναι η απλοποίηση των διατάξεων του ΚΦΕ και ο δραστικός περιορισμός του πλήθους των ρυθμίσεων προς διευκόλυνση των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου.
Το νομοσχέδιο, που αποτελεί μέρος της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας  αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος, περιλαμβάνει, επίσης, ορισμένες από τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής όπως είναι οι εξωχώριες εταιρείες με την εισαγωγή του κριτηρίου της χώρας πραγματικής διοίκησης αλλά και άλλων διατάξεων.
Το Υπουργείο καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν με προτάσεις και παρατηρήσεις, οι οποίες θα εξεταστούν κατά τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου, που θα κατατεθεί στη Βουλή.
Να σημειωθεί ότι η συμβολή των μελών της Επιτροπής για την διαμόρφωση του σχεδίου αποδείχθηκε πολύτιμη και καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου της σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Επισυνάπτεται το Σχέδιο Νόμου για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, όπως παρέχεται για δημόσια διαβούλευση. 
 ΠΗΓΗ:minfin.gr