Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Εκτιμήσεις για δύσκολο β' 6μηνο του 2020 για την βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου


Αντιμέτωπη με ένα πολύ δύσκολο β’ 6μηνο έρχεται η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς εξακολουθεί να υφίσταται η πανδημία του κορωνοϊού σε πολλές χώρες του κόσμου.

Οι εταιρείες ενέργειας συνεχίζουν να μειώνουν το κόστος και να αναβάλουν τις νέες γεωτρήσεις, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Deloitte του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυξάνονται σε επίπεδα ρεκόρ τα κρούσματα του κορωνοϊού, επιβραδύνεται η ζήτηση πετρελαίου και περιορίζεται η τιμή του αργού.

Μάλιστα, η τρέχουσα πτώση της ζήτησης πετρελαίου είναι ..

Μυοσκελετικές διαταραχές: Πόροι για ομαδικές συζητήσεις στον χώρο εργασίας


Δύο ενημερωτικοί φάκελοι, οι οποίοι αφορούν την αντιμετώπιση των μυοσκελετικών διαταραχών (ΜΣΔ) στον χώρο εργασίας, είναι πλέον διαθέσιμοι σε πολλές γλώσσες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και συνδυαστικά.

Τα εναύσματα για συζήτηση σχετικά με τις ΜΣΔ διευκολύνουν τις ομαδικές συζητήσεις στον χώρο εργασίας ή στο πλαίσιο επαγγελματικής κατάρτισης. Το εργαλείο περιέχει πρακτική..

Επανεκκίνηση παραγωγής σε σημαντική πετρελαιοπηγή στα σύνορα Κουβέιτ-Σαουδικής Αραβίας


Την επανεκκίνηση της παραγωγής αργού πετρελαίου στην πετρελαιοπηγή Wafra από τις αρχές Ιουλίου, ύστερα από πενταετή διακοπή, ανακοίνωσε το Υπουργείο Πετρελαίου του Κουβέιτ στο Twitter τη Δευτέρα 6 Ιουλίου.

Η Chevron Σαουδικής Αραβίας (SAC), η οποία εκμεταλλεύεται από κοινού το πεδίο Wafra με την Kuwait Gulf Oil Company (KGOC), σε δήλωσή της τον Ιούνιο ανέφερε ότι οι δύο εταιρείες επρόκειτο να ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους.

Η αρχική παραγωγή στην πετρελαιοπηγή Wafra ανέρχεται..

«Απολύσεις εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ) ΑΕ»


Προς: τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
τον Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: «Απολύσεις εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ) ΑΕ»

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΕΚΟ ΑΒΕΕ (ΠΕΠΕΚΟ), του Σωματείου Εργολαβικών Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Πετρελαιοειδών Φυσικού αερίου και Χημικής βιομηχανίας (ΣΕΕΕΠΦΧ), και του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ (Π.Σ.Ε.Ε.Π), το τελευταίο..

ΕΛΠΕ: Δωρεά φωτοβολταϊκού συστήματος στο Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας​


Στη δωρεά ενός σύγχρονου Φωτοβολταϊκού συστήματος Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας προς το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, το οποίο έχει, ήδη, τοποθετηθεί και τεθεί σε λειτουργία στη στέγη του Κέντρου στην παραλία της πόλης, προχώρησε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη διαχρονική σχέση που διατηρεί με το συγκεκριμένο φορέα, αλλά και με τις ευάλωτες οικογένειες της ευρύτερης περιοχής, που χρήζουν υποστήριξης.

Σε μία εκδήλωση-γιορτή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΑΠΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ την Τετάρτη, 1η Ιουλίου 2020, στελέχη..

Η Gazprom Neft έστειλε το πρώτο φορτίο πετρελαίου στην Κίνα μέσω της Αρκτικής


Η Ρωσική Gazprom Neft, ο βραχίονας πετρελαίου του γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom, έστειλε το πρώτο φορτίο με αρκτικό πετρέλαιο στην Κίνα μέσω της Διαδρομής Βόρειας Θάλασσας (NSR), ανακοίνωσε τη Δευτέρα 13/7/2020.

Η Ρωσία στοιχηματίζει στο NSR, μια αρκτική διαδρομή που απαιτεί παγοθραυστικά και ειδικά δεξαμενόπλοια κατηγορίας πάγου, για να παραδώσει φορτία τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία. Η Novatek, ο κορυφαίος ιδιωτικός παραγωγός φυσικού αερίου της, στέλνει υπερψυγμένο αέριο μέσω ..