Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΛΑΡΚΟ: Το Μεγάλο Ξεπούλημα της Κυβέρνησης μέσω Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.

Larko
 Γράφει ο Δον Τομασίνο 

(Το νικέλιο, τα αφεντικά, οι δανειστές του Κράτους και η κυβέρνηση της ψευδοαριστεράς).

«Η ΛΑΡΚΟ παραμένει μνημονιακή δέσμευση και κατά συνέπεια στην διάθεση του ΤΑΙΠΕΔ. Βεβαίως  μέλημα της κυβέρνησης είναι να απεμπλακεί η ΛΑΡΚΟ από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά αυτό θα είναι αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εάν και εφόσον γίνει αυτό, τότε θα διοριστεί νέα Διοίκηση που θα προκύψει από διεθνή διαγωνισμό και η νέα Διοίκηση θα κινηθεί στην κατεύθυνση να βρει στρατηγικό επενδυτή για την όποια κατεύθυνση και ήδη υπάρχουν προτάσεις από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».
Δημήτριος Μάρδας, αναπληρωτής Υπ.Οικονομικών, 19/3/2015.

Φεβρουάριος 2015: Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. αποφασίζει, να διατηρήσει το ΤΑΙΠΕΔ κατά το Νόμο 3986/2011, δηλαδή με σκοπό την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους του Κράτους, εκχωρώντας στο Ταμείο προς εκποίηση-παραχώρηση εκμεταλλευσης μεγάλων ακινήτων του Δημοσίου, αλλά κυρίως Δημοσίων Επιχειρήσεων.

Βεβαια τα κυβερνητικά στελέχη και συνολικά η κυβέρνηση «λησμονούν»....

ΠΕΠΕΚΟ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



Καλούνται τα μέλη του Σωματείου στην Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου 2014 και ώρα 16.45, σε αίθουσα του κέντρου Maroussi Plaza (πρώην Village Center, οδός Φραγκοκλησιάς, 100μ. από τα Κεντρικά Γραφεία).



Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι:

1.        Διοικητικός Απολογισμός 2014

           Πρόγραμμα Δράσης 2015

2.        Οικονομικός Απολογισμός 2014

           Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

           Προϋπολογισμός 2015

3.        Ενημέρωση από Εκπροσώπους Εργαζομένων στο ΔΣ ΕΚΟ ΑΒΕΕ

4.        Ενημέρωση από Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας / Επιτροπή Αιμοδοσίας

Υποτροφίες στο ALBA από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ


Το Σάββατο 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ελευσίνα παρουσίαση με θέμα «Αναζητώντας το Μίτο της Αριάδνης στο Λαβύρινθο της Επιχειρηματικότητας».

Με αφορμή τις 3 υποτροφίες που χορηγεί για δεύτερη χρονιά ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στο ALBA GRADUATE BUSINESS SCHOOL σε νέους και νέες έως και 35 ετών, οι οποίοι είτε συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Young Achievers Series είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι του Θριασίου παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες ομιλίες από στελέχη του Ομίλου ΕΛΠΕ και του ALBA.

Ξεκινώντας την παρουσίαση...

Μια σημαντική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις κρατικές ενισχύσεις στην ηλεκτροπαραγωγή από εγχώριο άνθρακα


Αναγνώστης του ιστολογίου μας έστειλε μια πολύ ενδιαφέρουσα απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ευχαριστούμε. Η υπόθεση αφορά τις κρατικές ενισχύσεις στην ηλεκτροπαραγωγή από εγχώριο άνθρακα και θα δούμε σήμερα τα κύρια σημεία της, καθώς μπορεί μελλοντικά να φανεί χρήσιμη και για τη χώρα μας, που έχει εγχώριο άνθρακα, τον υπερ-πολύτιμο λιγνίτη μας.

Στην υπόθεση Τ-57/11 η Ισπανική Castelnou Energía SL, υποστηριζόμενη από την Greenpeace-España, προσέφυγε κατά ...

Κύπρος: Χωρίς εκμεταλλεύσιμες ποσότητες αερίου το "Αμαθούσα"

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Καθόλου ευχάριστα τα αποτελέσματα της δεύτερης γεώτρησης στο Οικόπεδο «9» της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου από την ιταλοκορεατική κοινοπραξία ΕΝΙ-KOGAS.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα "Φιλελεύθερος" στην διαδικτυακή του έκδοση, από τη γεώτρηση στο «Αμαθούσα», δεν εντοπίστηκαν εκμεταλλεύσιμες ποσότητες φυσικού αερίου.


Ωστόσο, επισημαίνεται ότι η εταιρεία ...

Έρχεται το… καταθεσιολόγιο

Αποτέλεσμα εικόνας για Έρχεται το… καταθεσιολόγιο
Ένα πολύτιμο όπλο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής πρόκειται να αποκτήσουν σύντομα οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών πρόκειται να δοθεί η τεχνική δυνατότητα στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ και του Κέντρου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου να «βλέπουν» στους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων ακόμη και το 2000, δηλαδή ακόμη και πριν από 15 χρόνια.

Η δυνατότητα αυτή θα λύσει τα χέρια των ελεγκτών για ....

ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ TAAT


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συνεδρίασε την Παρασκευή 20/03/15 το ∆.Σ. του ΤΑΑΤ και αποφάσισε οµόφωνα να µην γίνει η παρακράτηση υπέρ του Απεργιακού Ταµείου από τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Φεβρουαρίου του 2014.
Το Ταµείο είχε ζητήσει επανειληµµένως από την Εταιρεία τον ορισµό λογιστικής διαδικασίας για την παρακράτηση των ποσών που αντιστοιχούσαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Η εταιρεία ανταποκρίθηκε στο αίτηµα του ΤΑΑΤ έστω και καθυστερηµένα και δηµιουργήθηκε σύστηµα παρακράτησης για το µέλλον. 

Ανοδικά κινείται η τιμή του Brent λόγω Σαουδικής Αραβίας


Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ αυξήθηκε κατά περίπου τρία δολάρια το βαρέλι στα 59,78 δολάρια το βαρέλι μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Σαουδικής Αραβίας και των συμμαχικών της αραβικών χωρών στην Υεμένη, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η επίθεση εναντίον των ανταρτών Χούτι μπορεί να προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια στις μεταφορές πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, αυξάνοντας την τιμή του προϊόντος, αναφέρει το Reuters.

Αντίστοιχη άνοδο με το μπρεντ καταγράφει και το αμερικανικό αργό με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 52,35 δολάρια το βαρέλι.

Την ανησυχία του για την επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή εξέφρασε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών. Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι η Κίνα καλεί όλες τις πλευρές να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο και να λύσουν με διάλογο τις διαφορές τους.

«Η Σαουδική Αραβία ανέλαβε στρατιωτική δράση λέγοντας ότι οι Χούτι υποστηρίζονται από το Ιράν» σχολίασε ο Λι Γκουοφού, επικεφαλής του Κέντρου Μελετών για τη Μέση Ανατολή στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών της Κίνας.

«Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι ο πόλεμος μπορεί να εξελιχθεί σταδικά να εξελιχθεί σε περιφερειακή σύρραξη. Και αυτό απασχολεί βαθύτατα την κινεζική κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο ίδιος.


ΠΗΓΗ:energypress.gr