Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Πρώτο Πράσινο Ελληνικό Νησί η Ακριτική Τήλος

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρώτο Πράσινο Ελληνικό Νησί η Ακριτική Τήλος
Από το energia.gr
«Πράσινο φως» για τη μετατροπή της Τήλου σε πράσινο νησί άναψε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, με την απόφασή της για τη χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο ακριτικό νησί από τον πρώτο στην Ελλάδα υβριδικό σταθμό, με τη συμμετοχή συσσωρευτών. Η δημιουργία του υβριδικού σταθμού αποτελεί συστατικό μέρος ενός προγράμματος, που αποσκοπεί στο να αναδείξει την Τήλο στο πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί στην Ελλάδα, καθώς προβλέπεται η κάλυψη του 85% των αναγκών της με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μάλιστα, το όμορφο ακριτικό νησί με τους 400-500 μόνιμους κατοίκους (που πολλαπλασιάζονται το καλοκαίρι) θα κάνει και «εξαγωγή ενέργειας», παρέχοντας στην Κω εγγυημένη ισχύ 400 kW για πέντε ώρες ημερησίως, σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα.

Πρόκειται για υλοποίηση του πρωτοποριακού ευρωπαϊκού έργου «TILOS» (Technology Innovation for the Local Scale Optimum Integration of Battery Energy Storage), το οποίο..

Διαστημικό Ίντερνετ για χρήση στο ηλιακό μας σύστημα

Αποτέλεσμα εικόνας για Διαστημικό Ίντερνετ για χρήση στο ηλιακό μας σύστημα
Από το naftemporiki.gr
Ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός Ίντερνετ για το ηλιακό μας σύστημα (Solar System Internet) πραγματοποίησε η NASA, θέτοντας σε υπηρεσία υπηρεσία DTN (Delay/Disruption Tolerant Networking) στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η υπηρεσία αυτή θα βοηθά στην..

ΕΣΥ......


Το Curiosity καταγράφει ίχνη ζωής στον πλανήτη Άρη; [Βίντεο]



Από το apocalypsejohn.com
Περισσότερο από μια δεκαετία πριν, ένας παράξενος έξι ιντσών σκελετός ανακαλύφθηκε στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, παρακινώντας τους ισχυρισμούς ότι εξωγήινοι επισκέπτες είχαν προσγειωθεί στη Γη.

Τώρα, ερευνητές του διαδικτύου έχουν εντοπίσει ένα πλάσμα που θα μπορούσε να είναι ένα ζωντανό μέλος του ίδιου είδους.

Ο χρήστης του YouTube Paranormal Crucible υποστηρίζει ότι ένα μικρό ανθρωποειδές μπορεί να κρύβεται πίσω από έναν βράχο στον πλανήτη Άρη.

Η αρχική εικόνα λήφθηκε ..

Συμμετοχή σε χερσαίο "οικόπεδο" στην Τανζανία για την κοινοπραξία της Motor Oil με την Vegas

Αποτέλεσμα εικόνας για Συμμετοχή σε χερσαίο "οικόπεδο" στην Τανζανία για την κοινοπραξία της Motor Oil με την Vegas
Από το energypress.gr
Καθόλου τυχαία δεν ήταν, όπως αποδεικνύεται η πρόσφατη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Motor Oil Hellas να προχωρήσει στη σύσταση κοινής εταιρείας με την Vegas Oil που θα επικεντρωθεί στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η πρώτη κίνηση της κοινοπραξίας είναι η συμμετοχή στις έρευνες κοιτάσματος στην Τανζανία.

Συγκεκριμένα..

Από το ΤΤΙΡ στη διαπραγμάτευση για TiSA: Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη, και όποιος αντέξει

TTIP
Από το seisaxthia.wordpress.com
1. Ακόμη δεν έχουμε ξεμπερδέψει με το ΤΤΙΡ (Transatlantic Trade and Investments Partnership) και εμφανίζεται στο προσκήνιο η TiSA, μια άλλη μυστική διαπραγμάτευση πάλι αμερικάνικης έμπνευσης που αποκάλυψε πρόσφατα το WikiLeaks. Και τί είναι αυτή η TiSA; Απλά άλλη μια σύμβαση που θα μπορεί όμως να επηρεάσει δισεκατομμύρια ανθρώπων στον κόσμο, μιας και προβλέπει την απόλυτη ιδιωτικοποίηση όλων των κυριοτέρων υπηρεσιών.

Σε γενικές γραμμές όπως με το ΤΤΙΡ οι μεγάλες εταιρείες και οι πολυεθνικές θα μπορούν να έχουν το πάνω χέρι στον τεράστιο τομέα του διεθνούς εμπορίου, έτσι τώρα με το TiSA πάλι οι μεγάλες εταιρείες και οι πολυεθνικές θα μπορούν να..

Α.Γκρίνσπαν: "Ποιο Brexit; Η ίδια η ευρωζώνη καταρρέει σε λίγο καιρό - Η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ"!

Αποτέλεσμα εικόνας για Α.Γκρίνσπαν: "Ποιο Brexit; Η ίδια η ευρωζώνη καταρρέει σε λίγο καιρό - Η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ"!
Από το pronews.gr
Την εκτίμηση ότι η ευρωζώνη καταρρέει και ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με «πραγματικά σοβαρά προβλήματα» και ότι «δεν πρόκειται να συνεχίσει μέσα στο ευρώ για πολύ ακόμα, ανεξαρτήτως όσων συμβαίνουν αυτή την περίοδο» εξέφρασε σε συνέντευξή του στο CNBC ο πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και «ιερό τέρας» της αμερικανικής οικονομίας, Alan Greenspan.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, με αφορμή το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο ίδιος σχολίασε ότι το Brexit είναι η "κορυφή του παγόβουνου" για την Ευρώπη αφού η ίδια η Ευρωζώνη καταρρέει.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος της Federal Reserve δήλωσε ότι..