Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά...




ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Καθετοποιημένη εταιρεία πλέον η ELPEDISON για να «χτυπήσει» πιο δυναμικά τη λιανική του ρεύματος


Την έμφαση που δίνουν οι μέτοχοι της ELPEDISON στην αγορά της λιανικής ρεύματος και στις προοπτικές που διανοίγονται στον κλάδο μετά τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η χώρα για σημαντική μείωση μεριδίων της ΔΕΗ, φαίνεται ότι σηματοδοτεί η αλλαγή στην οργανωτική διάρθρωση που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Η βασική αλλαγή αφορά την καθετοποίηση της εταιρείας, έτσι ώστε παραγωγή ρεύματος και υπηρεσίες προμήθειας να αποτελούν δραστηριότητες της ίδιας ενιαίας και καθετοποιημένης εταιρείας.  

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, την 1η Σεπτεμβρίου η ELPEDISON ENERGY AE, με κύρια δραστηριότητα  την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, συγχωνεύθηκε από την  ELPEDISON ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.E. (συγχώνευση δια απορροφήσεως της πρώτης από τη δεύτερη), με πρωταρχική δραστηριότητα την παραγωγή ενέργειας. Η νέα εταιρεία θα φέρει πλέον το διακριτικό τίτλo ELPEDISON A.E., με αμετάβλητη τη συμβατική σχέση με τους πελάτες της και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν.

Με την κίνηση αυτή οι

ΓΣΕΕ:ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

αγιασμός
Η ΓΣΕΕ ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, υπενθυμίζει  ότι προβλέπεται η χορήγηση από τον εργοδότη άδειας σχολικής παρακολούθησης για τους γονείς παιδιών μέχρι 16 ετών, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (ν. 1483/1984, άρθρο 9):

η διάρκεια της άδειας είναι μέχρι τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος
η άδεια χορηγείται χωρίς περικοπή των αποδοχών
οι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται να....

SOS από τον κλάδο της ενέργειας στη Β. Θάλασσα- Προβλέπει 80% πτώση των επενδύσεων ως το 2017

SOS από τον κλάδο της ενέργειας στη Β. Θάλασσα- Προβλέπει 80% πτώση των επενδύσεων ως το 2017
Οι επενδύσεις για την άντληση πετρελαίου για φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιθανό να καταγράψουν σημαντική πτώση, ακόμα και κατά 80% μέχρι το 2017, λόγω της μεγάλης πτώσης που σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι επενδύσεις κεφαλαίων σε ολόκληρη τη βιομηχανία που ανήλθαν στις 14,8 δισ. λίρες το προηγούμενο έτος, πιθανότατα να μειωθούν κατά 2-4 τρισ. λίρες ετησίως έως το 2017, σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση του βιομηχανικού λόμπι Oil & Gas U.K.

«Η μεγάλη αυτή βιομηχανία αντιμετωπίζει πολύ δύσκολες στιγμές», ανέφερε ο Deirdre Michie, διευθύνων σύμβουλος της Oil & Gas UK σε δήλωσή του.

«Η εύρεση νέων πόρων έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδό από τη δεκαετία του 1970» αφού λίγα είναι εκείνα τα έργα που εγκρίνονται και υλοποιούνται από τις «πιεσμένες» οικονομικά εταιρείες.

Η πτώση των τιμών του αργού πάνω από 50% έχει αναγκάσει την...

Στην αύξηση του ορίου παραγωγής προσανατολίζεται ο OPEC μετά την επιστροφή της Ινδονησίας


Στην αύξηση του ορίου παραγωγής πετρελαίου προσανατολίζεται ο OPEC, απόφαση που θα ανακοινωθεί σύντομα, μετά και την επιστροφή της Ινδονησίας στους κόλπους του Οργανισμού.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών δεν θα αυξήσει επί της ουσίας την παραγωγή του, αλλά θα προσθέσει στον στόχο των 30 εκατ. βαρελιών την ημέρα την ημερήσια παραγωγή της Ινδονησίας που ανέρχεται σε 800.000 βαρέλια.

Σημειώνεται ότι ήδη, χωρίς την....

Στρατηγική νίκη του συριακού Στρατού - Ανακατέλαβε τις πετρελαιοπηγές της Παλμύρας

Αποτέλεσμα εικόνας για Στρατηγική νίκη του συριακού Στρατού - Ανακατέλαβε τις πετρελαιοπηγές της Παλμύρας (vid)
Στρατηγικής σημασίας νίκη πέτυχε ο συριακός Στρατός ο οποίος επανέκτησε από τους τζιχαντιστές του ISIS τον έλεγχο των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στην επαρχία της Χομς στην κεντρική Συρία έξω από την Παλμύρα, ενώ συγκεντρώνει δυνάμεις για την τελική ανακατάληψη της αρχαίας πόλης και να διασώσει ότι απέμεινε από αυτή.

To Iσλαμικό Κράτος είχε καταλάβει αρκετούς τομείς των εγκαταστάσεων του Jazal την περασμένη Κυριακή, που βρίσκεται στα 20 χλμ ΝΔ της Παλμύρα και είχε σταματήσει την παραγωγή, στερώντας από την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας μια σημαντική πηγή καυσίμων.

Άλλωστε η θέση της ...

Δ.Νανόπουλος: «Ζούμε σε δέκα διαστάσεις, αλλά δεν το αντιλαμβανόμαστε»

Αποτέλεσμα εικόνας για Δ.Νανόπουλος: «Ζούμε σε δέκα διαστάσεις, αλλά δεν το αντιλαμβανόμαστε»
Δεν υπάρχει μόνο ένα, αλλά πάρα πολλά σύμπαντα –συγκεκριμένα δέκα εις την πεντακοσιοστή και δεν αποκλείεται στο μέλλον να δημιουργούμε σύμπαντα στο εργαστήριο, ενώ δεν αντιλαμβανόμαστε ότι πιθανότατα ζούμε σε δέκα διαστάσεις. Αυτές είναι μερικές νέες επιστημονικές ιδέες που ανέπτυξε πρόσφατα με την ερευνητική του ομάδα ο Δημήτρης Νανόπουλος, διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής του πανεπιστημίου του Τέξας A&M και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, που μίλησε χθες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σχετικά με το πείραμα του CERN και την πειραματική διερεύνηση της ύπαρξης του Πολυσύμπαντος (multiverse).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Νανόπουλος εκτιμά, με βάση μαθηματικές εξισώσεις, ότι είναι...

Δεν πωλείται η μικρή ΔΕΗ, πωλείται όμως το 17% της ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για Δεν πωλείται η μικρή ΔΕΗ, πωλείται όμως το 17% της ΔΕΗ
Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινοβραδυνή αναφορά του πρώην πρωθυπουργού στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών σε σχέση με τα οφέλη που αποκόμισε η χώρα από το νέο μνημόνιο που υπέγραψε ο ίδιος. 

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Τσίπρα, στα οφέλη του νέου μνημονίου συγκαταλέγεται η αποφυγή της πώλησης της μικρής ΔΕΗ και της πώλησης του ΑΔΜΗΕ.

Βεβαίως η αναφορά του πρώην πρωθυπουργού είναι μάλλον ελλιπής αφού η πραγματικότητα του νέου μνημονίου περιλαμβάνει και πώληση της ΔΕΗ αλλά και πώληση του ΑΔΜΗΕ.

Τι πραγματικά ισχύει;

Για τη ΔΕΗ, στο σχέδιο δράσης του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο εγκρίθηκε ως παράρτημα της δανειακής σύμβασης που πέρασε από τη βουλή, προβλέπεται εντός...

Η Ελλάδα στις έξι χώρες με τον πιο γερασμένο πληθυσμό έως το 2050

Η Ελλάδα στις έξι χώρες με τον πιο γερασμένο πληθυσμό έως το 2050
Η Ιαπωνία έχει τα μέσα να αντιμετωπίσει τη γήρανση του πληθυσμού της, σημειώνει το Bloomberg. Η Ελλάδα και η Νότια Κορέα πάλι, όχι.

Η γενιά των 00s σε Ιαπωνία, Κορέα, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.
Κι αυτό γιατί μέχρι το 2050, οι σημερινοί νέοι θα αποτελούν μέρος του πληθυσμού των υπερ-γερασμένων οικονομιών του πλανήτη. Κι αυτό γιατί υπολογίζεται ότι πάνω από το 40% του πληθυσμού σε αυτές τις χώρες θα είναι πάνω από 60 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι θα προστεθεί ....

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τα πετρέλαια στη Δ. Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για πρινος καβαλα πετρελαιο
Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, καθώς εκτός από τα Ελληνικά Πετρέλαια που χθες με επίσημη ανακοίνωσή τους δημοσιοποίησαν μέσω δελτίου τύπου ότι κατέθεσαν βελτιωμένη προσφορά, ο έτερος συμμετέχων στο διαγωνισμό, η εταιρεία Energean Oil & Gas ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα που υποβλήθηκε από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού και επανήλθε με νέα βελτιωμένη πρόταση. 

Απαντώντας σχετικά σε ερώτημα του ...

"Βουτιά" κάτω από τα $45 για το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
"Βουτιά” κάτω από τα 45 δολάρια έκανε την Τετάρτη το πετρέλαιο τερματίζοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων  μετά τις υποβαθμίσεις των εκτιμήσεων της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (EIA) για την τιμή και την παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ φέτος και του χρόνου. 
Το συμβόλαιο αργού παραδόσεως Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 1,79 δολάρια ή 3,9% στα 44,15 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το brent Οκτωβρίου έχασε 1,94 δολάρια ή 3,9% στα 47,58 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.
Και τα δύο συμβόλαια έκλεισαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 Αυγούστου, ενώ μέχρι στιγμής φέτος το πετρέλαιο έχει απωλέσει το 17% της αξίας του.
Συγκεκριμένα, η ΕΙΑ προέβη σε ....