Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ο.Ι.Υ.Ε

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ καταδικάζει τα βίαια γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του 38 ΕκλογοαπολογιστικούΣυνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. 

Με προπηλακισμούς, κλοπές καρτών συνέδρων, βία και τραμπουκισμούς,  διέλυσαν μία Δημοκρατική διαδικασία εμποδίζοντας ..

12 Ευρωπαϊκές χώρες δείχνουν το δρόμο: ΜΗΔΕΝ νέα χερσαία αιολικά το 2018!


Από το greeklignite.blogspot.com
Στις 21/2/2019 η Ευρωπαϊκή Ένωση των αιολικών WindEurope ανακοίνωσε τα στατιστικά στοιχεία για το 2018. Όπως μετέδωσε το CNBC, o διευθυντής της WindEurope αναμενόμενα προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, ωστόσο δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευσή του για την επερχόμενη κατάρρευση: 12 Ευρωπαϊκές χώρες το 2018 δεν εγκατέστησαν ούτε μια χερσαία ανεμογεννήτρια! Το 2018 ήταν η χειρότερη χρονιά ..

Στους 319 εκατ. τόνους έφτασε η παγκόσμια ζήτηση του LNG το 2018 - Η έκθεση της Shell για την επόμενη διετία

Από το worldenergynews.gr
Η έντονη ζήτηση που παρουσίασαν στην Ασία τα καθαρά καύσιμα, οδήγησαν σε άνοδο τη χρήση του LNG το 2018, με την παγκόσμια ζήτηση αυξάνεται κατά 27 εκατομμύρια τόνους σε 319 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση LNG της Shell.

Ειδικότερα, η Shell ανέφερε ότι η παγκόσμια ζήτηση αναμένεται..

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018 / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2019 21οΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στο 21οΓενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας καταθέτουμε τον Απολογισμό της χρονιάς που διανύσαμε και προγραμματίζουμε τη δράση μας για το επόμενο διάστημα, πάντα στη βάση των αρχών της Ομοσπονδίας και των αποφάσεων του 41ου Συνεδρίου μας .
Μια χρονιά που θεωρητικά σηματοδοτούσε την έξοδο από τα μνημόνια , χωρίς όμως δυστυχώς την εξάλειψη των δεσμεύσεων - όπως οι Ιδιωτικοποιήσεις στην Ενέργεια - και υποχρεώσεων με αρνητικό πρόσημο που αφορούν..

Κέρδη 263 εκατ. αναμένει για τα ΕΛΠΕ το 2018 η IBG

Από το energypress.gr
Με αφορμή τα ετήσια αποτελέσματα των ΕΛΠΕ που ανακοινώνονται αυτή την Πέμπτη, η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδας δημοσίευσε έκθεση, όπου διατηρεί σύσταση "αγοράς" και τιμή-στόχο στα 9 ευρώ.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία εκτιμά ότι τα ΕΛΠΕ θα σημειώσουν ..

ΨΗΦΙΣΜΑ 21ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ

 
                                     
Εμείς οι εκπρόσωποι του 21ου Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας, που συνήλθε στις 23 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα, αποφασίζουμε και ψηφίζουμε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα :

Η καταστροφική διαδικασία του ξεπουλήματος του Δημόσιου Πλούτου που άρχισε.

Goldman Sachs: Ελαφρώς bullish το βραχυπρόθεσμo outlook για το πετρέλαιο

Από το worldenergynews.gr
Το βραχυπρόθεσμo outlook για το πετρέλαιο είναι ελαφρώς bullish καθώς συνεχίζεται η σύσφιξη της αγοράς, επισημαίνεται σε σχετική ανάλυση της Goldman Sachs.

Η ανοδικά τάση για την τιμή του Brent υπερβαίνει το βραχυπρόθεσμο outlook των 67,50 δολ. ανά βαρέλι και θα μπορούσε εύκολα να διαπραγματεύεται..

ΨΗΦΙΣΜΑ 21ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ



Εμείς οι εκπρόσωποι του 21ου Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας, που συνήλθε στις 23 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα, αποφασίζουμε και ψηφίζουμε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα :

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 21ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ Για την υποστελέχωση και Ασφάλεια στους σταθμούς CNG ΣΑΛΦΑ ΤΗΣ ΔΕΠΑ


Εμείς οι εκπρόσωποι του 21ου Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας, που συνήλθε στις 23 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα, αποφασίζουμε και ψηφίζουμε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα :

Καταγγέλλουμε την αδιαφορία της Διοίκησης της ΔΕΠΑ για τις συνθήκες εργασίας στους σταθμούς Ανεφοδιασμού Απορριμματοφόρων και Λεωφορείων (ΣΑΛΦΑ) Άνω Λιοσίων και Ανθούσας.

Λόγω της μεγάλης αύξησης..

Σταθάκης: Θέλουμε να καταργήσουμε το απαράδεκτο εργολαβικό καθεστώς στις εταιρείες ενέργειας - Αυτή την εβδομάδα κατατίθεται το ν/σ για ΔΕΠΑ, γεωθερμία, ΙΓΜΕ

Από το energypress.gr
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων και στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση», όπου αναφέρθηκε στη ΔΕΠΑ και το εργασιακό καθεστώς των εργολαβικών εργαζομένων, αλλά και σε άλλα ενεργειακά θέματα.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία:

Εντός της Εβδομάδας Κατατίθεται στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για την Κατάργηση του Ι.ΓΜ.Ε.

Από το energia.gr
Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την κατάργηση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και την αντικατάσταση του από την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών(Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) αναμένεται να κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, στη Βουλή. Ωστόσο, η σύσταση του νέου φορέα βρίσκει αντίθετους τόσο τους εργαζόμενους όσο και αρκετούς επιστημονικούς φορείς.

Ειδικότερα, μια σειρά από αλλαγές όπως..

Σεισμοί και σεισμικές…

Από το energypress.gr
Φουντώνει η προσπάθεια των οικολογικών οργανώσεων να βάλουν μπλόκο στις εξορύξεις στη χώρα μας. Προ ημερών μάλιστα είχαμε και την πρώτη τηλεοπτική κόντρα σε παράθυρο της ΕΡΤ μεταξύ εκπροσώπου της WWF Ο. Βαρθακούλια και του καθηγητή γεωλογίας του πανεπιστημίου Πατρών Α. Ζεληλίδη. Ακούστηκαν διάφορα πράγματα, κάποιες απορίες απαντήθηκαν, σε κάποιες άλλες τα ερωτηματικά παρέμειναν. Για παράδειγμα ο καθηγητής του  διερωτήθηκε εάν..