Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Οι τράπεζες έδωσαν 3,8 τρις σε ορυκτά καύσιμα

 


Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν μετά από έρευνα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, σε σχέση με τη χρηματοδότηση εταιρειών ορυκτών καυσίμων από μεγάλους τραπεζικούς ομίλους.

Από το 2015 και τη Συνθήκη του Παρισιού για το Κλίμα, οι 60 μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου έχουν χρηματοδοτήσει με 3,8 τρις δολάρια εταιρείες πετρελαίου, αερίου και άνθρακα, δηλαδή αυτές..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι επιπτώσεις της πανδημίας που δοκιμάζουν ακόμα και την ίδια τη συνοχή του κοινωνικού ιστού της πατρίδας μας, επεκτάθηκαν και στο στενό εργασιακό μας χώρο. Το μυαλό και οι σκέψεις μας είναι στους συναδέλφους και στις οικογένειές τους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αλλά και παραμένουν έγκλειστοι εντός της οικίας τους. Τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και τους περιμένουμε σύντομα κοντά μας.

Σήμερα 24/03/21 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση..

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

 




Τα αποθέματα αργού πετρελαίου, βενζίνης και αποσταγμάτων των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Τετάρτη 24/3/2021 η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,9 εκατομμύρια βαρέλια την..

Μεθανόλη: εναλλακτικό καύσιμο από ανακύκλωση ορυκτών και ρύπων



Η μεθανόλη ή μεθυλική αλκοόλη εμφανίζεται ως εναλλακτικό ή συμπληρωματικό καύσιμο στη βενζίνη, τη κηροζίνη και το πετρέλαιο. Οι πέντε χώρες που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες μεθανόλης είναι η Κίνα, η Σαουδική Αραβία, το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, το Ιράν και η Ρωσία. Η παγκόσμια ζήτηση για μεθανόλη αυξάνεται με αξιόλογους ρυθμούς 5,5% περίπου το χρόνο και υπολογίζεται ότι το 2027 θα φτάσει τους 135 εκατ. τόνους. Μέχρι στιγμής παράγεται κυρίως από φυσικό αέριο, από γαιάνθρακα και άλλες πηγές και ήδη υπάρχουν τεχνολογίες που μπορούν..

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η ΕΔΕΥ και το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας με αντικείμενο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας

 


Μνημόνιο συνεργασίας σε τομείς συναφείς με εργασίες για τον εντοπισμό και την εξόρυξη υδρογονανθράκων καθώς και για την προώθηση και ανάπτυξη της σχετικής τεχνογνωσίας υπέγραψαν στις 23 Μαρτίου 2021 η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε. (ΕΔΕΥ) και το Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας (ΙΠΕ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΔΕΥ, αντικείμενο..

Βόρεια Μακεδονία: Συμφωνία για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου με την Ελλάδα – Απόφαση κυβέρνησης



 H κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας, κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή της εξέτασε και ενέκρινε το κείμενο της εναρμονισμένης συμφωνίας για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας και εξουσιοδότησε τον υπουργό Οικονομίας, Κρέσνικ Μπεκτέσι, να υπογράψει τη συμφωνία αυτή με την κυβέρνηση της Ελλάδας, αναφέρει ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΦΩΣ

 


Σε ισχυρή θέση ως το 2050 θα μείνουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο

 



Έως το 2050 υπολογίζεται ότι οι ΑΠΕ θα καλύπτουν το 50% της συνολικής ηλεκτροπαραγωγής, αλλά θα πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές αποθήκευσης ενέργειας για την ασφάλεια του συστήματος.

Για πολλά χρόνια ακόμα φαίνεται ότι διατηρούν την ισχυρή θέση τους στην αγορά ενέργειας το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ενώ οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα δουν..

Συνεργασία Baker Hughes και Horisont Energi για έργο αποθήκευσης άνθρακα στη Νορβηγική Αρκτική

 





Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών πετρελαίου Baker Hughes συνεργάζεται με τη νορβηγική Horisont Energi για να διερευνήσει τη δυνατότητα αποθήκευσης περισσότερων από 100 εκατομμυρίων τόνων άνθρακα κάτω από τη Θάλασσα του Μπάρεντς στην Αρκτική, ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Τρίτη 23/3/2021.

Η δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα (CCS) έχει αναφερθεί από..