Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Μισές αλήθειες από το υπουργείο Ανάπτυξης για την άνοδο της τιμής της βενζίνης

Από το worldenergynews.gr
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για όλα φταίει η πτώση του ευρώ και η άνοδος των διεθνών τιμών!
Στην άνοδο των διεθνών τιμών ρίχνει την ευθύνη για την αύξηση της τιμής της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου με χθεσινή ανακοίνωση (5 Ιανουαρίου) που έχει ως σκοπό, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, να προστατεύσει τους πολίτες από τα  δημοσιεύματα του Τύπου.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες από λανθασμένες εντυπώσεις και απλοϊκές συσχετίσεις των διεθνών τιμών αργού πετρελαίου με την τιμή διάθεσης της βενζίνης, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης διευκρινίζει με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα για την αγορά υγρών καυσίμων τα εξής:

Θωρακίζεται η κυπριακή ΑΟΖ

Από το sigmalive.com
Χρονιά των σημαντικών αλλαγών για την Αστυνομία θα είναι το 2017 σύμφωνα με τον Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ.

"Θα είναι η χρονιά που θα σφραγίσουμε τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της Αστυνομίας και θα έχουμε σίγουρα καλύτερες μέρες”, είπε, προσθέτοντας, ότι "υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα τα οποία τα αναμένουμε να γίνουν σύντομα και διαδικασίες οι οποίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο".

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης  επιβεβαίωσε..

IKM και Aibel κατασκευάζουν πλατφόρμα για την Statoil

Από το worldenergynews.gr
Η τελική πλατφόρμα θα παραδοθεί στην Statoil κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018.
Στην IKM Testing Thailand Co. Ltd ανατέθηκε η σύμβαση παροχής υπηρεσιών από την Aibel για την πλατφόρμα γεωτρήσεων Johan Sverdrup.

Το κατάστρωμα της πλατφόρμας γεωτρήσεων θα αποτελείται από τρεις ενότητες...

Στις 21-21 Ιανουαρίου η πρώτη αποτίμηση της συμφωνίας για το πετρέλαιο

Από το energypress.gr
Στις 21-22 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει στη Βιέννη η υπουργική επιτροπή του ΟΠΕΚ, προκειμένου να, εξετάσει τα πρώτα αποτελέσματα σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, σύμφωνα με δηλώσεις του  υπουργού Πετρελαίου του Κουβέιτ.

Η υπουργική επιτροπή, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη της εποπτείας της εφαρμογής της συμφωνίας, απαρτίζεται από τους υπουργούς Πετρελαίου..

Απίστευτη ρύπανση στη Γερμανία, κίνδυνος για εγκεφαλικά και πνευμονοπάθειες!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Πριν από δυο εβδομάδες είδαμε πως επειδή το 2017 είναι χρονιά εκλογών στη Γερμανία, η "σωτηρία του πλανήτη" αναβάλλεται από το 2020 στο ...2050, καθώς η αποτυχημένη Energiewende είναι ήδη εκτός στόχων μείωσης των "αερίων του θερμοκηπίου". Κι αν το CO2 δεν είναι ρύπος, αλλά το αέριο που μεταφέρει τη ζωή στον πλανήτη μας, υπάρχουν άλλοι, πραγματικοί ρύποι, που εντελώς αδικαιολόγητα συσσωρεύτηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στις Γερμανικές πόλεις.

Όπως δημοσίευσε η Süddeutsche Zeitung, στο απίστευτο ύψος των 1346 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο έφθασε η συγκέντρωση των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 στο κέντρο του ...
Μονάχου το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, εξαιτίας των πυροτεχνημάτων! Το ανώτατο επιτρεπόμενο ημερήσιο όριο για τη συγκέντρωση των σωματιδίων ΡΜ10 για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι μόλις τα 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο και δεν..

Deloitte: Μακροπρόθεσμα η τιμή του πετρελαίου τύπου WTI θα φθάσει τα 75 δολάρια το βαρέλι

Από το worldenergynews.gr
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Deloitte, η μέση τιμή του πετρελαίου τύπου WTI αναμένεται να φθάσει τα 55 δολάρια το βαρέλι το 2017 και τα 57 δολάρια το βαρέλι το 2018

Η μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ και άλλους κορυφαίους παραγωγούς εκτός Οργανισμού αναμένεται να δώσει μια βραχυπρόθεσμη ώθηση στις τιμές, η οποία ωστόσο θα αντισταθμιστεί σε κάποιο βαθμό από την αύξηση της παραγωγής στον Καναδά και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση της Deloitte.

Στην έκθεση επισημαίνεται ..