Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Το Ιράκ υπέγραψε την αρχική συμφωνία για την κατασκευή διυλιστηρίου πετρελαίου κοντά στη Μοσούλη στα βόρεια

 




Το Ιράκ υπέγραψε μια πρώτη συμφωνία με τη σουηδική εταιρεία SEAB για την κατασκευή διυλιστηρίου  πετρελαίου  70.000 βαρελιών την ημέρα κοντά στη βόρεια πόλη της Μοσούλης, ανακοίνωσε το υπουργείο πετρελαίου .   

Το  διυλιστήριο  θα χρησιμοποιήσει..

Το διεθνές ενεργειακό παίγνιο και η ουτοπία της ΕΕ για μηδενικές εκπομπές

 




Μία  “τέλεια καταιγίδα” σπρώχνει τις τιμές της ενέργειας σε άνοδο σε όλο τον πλανήτη, σε μια περίοδο όπου η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας προχωρά, παρά τα προβλήματα της μετάλλαξης Δέλτα, αυξάνοντας συνεχώς τη ζήτηση για ενεργειακά προϊόντα. Το ενεργειακό παίγνιο είναι σύμφυτο με..

Gazprom: Τα αποθέματα φυσικού αερίου που διαθέτει η Ρωσία επαρκούν για 100 και πλέον χρόνια

 





Τα αποθέματα φυσικού αερίου που διαθέτει η Ρωσία είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο και επαρκούν για 100 και πλέον χρόνια, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος..

H μυστική συμφωνία στο κάστρο του Achnaccary Και πώς άλλαξε την αγορά πετρελαίου

 





Ένας σφοδρός πόλεμος τιμών είχε ξεσπάσει μεταξύ των μεγάλων πετρελαϊκών του πλανήτη τη δεκαετία του 1920, γεγονός καλοδεχούμενο από τους καταναλωτές, αλλά άκρως απειλητικό για την κερδοφορία και την επιβίωσή τους. Το 1928 σε μία μυστική συνάντηση στο Achnaccary Castle, στα Χάιλαντς της Σκωτίας, οι επικεφαλής των Anglo..

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες για "παραπλάνηση" περί της κλιματικής αλλαγής

 




Δημοκρατικοί βουλευτές ζήτησαν χθες, Πέμπτη, από τους εκτελεστικούς διευθυντές τεσσάρων μεγάλων εταιρειών ορυκτών καυσίμων, αλλά και δύο ομάδων άσκησης δημόσιας επιρροής να καταθέσουν τον επόμενο μήνα για το αν ο αναφερόμενος βιομηχανικός τομέας είχε..