Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Lukoil: Παράταση μέχρι το τέλους του έτους στην παγκόσμια συμφωνία περικοπής πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Πρόταση για επέκταση της συμμετοχής της Ρωσίας στην παγκόσμια συμφωνία περικοπής πετρελαίου με τους υφιστάμενους όρους μέχρι το τέλος του έτους, σχεδιάζει να καταθέσει η Lukoil σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, Vagit Alekperov.

Όπως αναμεταδίδει το reuters, η Ρωσία και ορισμένα μέλη του ΟΠΕΚ σκοπεύουν..

Μετά τις εκλογές η μάχη των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα

Από το sofokleousin.gr
Μετά τις εκλογές θα κριθεί η τύχη των νεοθεσπισμένων διατάξεων για την προστασία εργαζομένων και την αιτιολόγηση απολύσεων. Ο ΣΕΒ επιδιώκει την κατάργησή τους, ενώ διεκδικεί επιπλέον και μείωση του ύψους των αποζημιώσεων απόλυσης. Το θέσει λοιπόν το θέμα προς συζήτηση, πιέζοντας τη νέα κυβέρνηση για αποφάσεις που "θα βοηθήσουν την ανταγωνιστικότητα" των ελληνικών επιχειρήσεων και "θα ενισχύσουν..

Παναγόπουλος: Η ΓΣΕΕ θα υλοποιήσει καμπάνια για να γίνει το συνέδριό της

Από το zougla.gr
Μεγάλη καμπάνια σε εθνικό επίπεδο, με το μήνυμα ότι το συνέδριο της ΓΣΕΕ πρέπει να πραγματοποιηθεί γιατί είναι ζήτημα δημοκρατίας, θα ξεκινήσει η συνομοσπονδία, όπως επεσήμανε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρός της, Γιάννης Παναγόπουλος.

Σε ομιλία του σε εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ο κ. Παναγόπουλος ενημέρωσε συνδικαλιστικά στελέχη για τις εξελίξεις..

Ο Καναδάς επενδύει στις εξαγωγές προπανίου

Από το naftikachronika.gr
Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν εξαγωγές από τον πρώτο τερματικό σταθμό εξαγωγών προπανίου στον Καναδά, με ονομασία Ridley Island Propane Export Terminal (RIPET).

Η λειτουργία του νέου τερματικού σταθμού στο Πρινς Ρούπερτ του Καναδά ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, ενώ στις 23 Μαΐου έλαβαν..

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΣΕΕΠ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ SHUT DOWN BEA

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε λίγες µέρες πρόκειται να ξεκινήσει η προγραµµατισµένη συντήρηση των µονάδων U 2100, U 2400 και U 3900 στις ΒΕΑ. Πρόκειται για ένα πρόγραµµα συντήρησης ιδιαίτερα απαιτητικό και µε υψηλό βαθµό επικινδυνότητας διότι οι γύρω µονάδες του συγκροτήµατος που θα έχει Shut Down θα είναι σε πλήρη λειτουργία.

Καλούµε όλους τους εµπλεκόµενους, στελέχη της εταιρείας και εργαζόµενους, να τηρήσουν..

Ποιες είναι οι 10 κίτρινες κάρτες της Κομισιόν για τα ενεργειακά

Από το energypress.gr
Η τελευταία έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν, σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά είναι η πιο σκληρή στις διατυπώσεις αλλά και στις διαπιστώσεις, των τελευταίων ετών και σίγουρα η πιο αυστηρή επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται όλες οι προθεσμίες για τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί εμφανίζουν καθυστέρηση με αποτέλεσμα να δημιουργείται αβεβαιότητα για την κατεύθυνση του ενεργειακού τομέα της χώρας. Η έκθεση διαπιστώνει..

Η Ανατολική Μεσόγειος θωρακίζει το Αιγαίο

Από το lygeros.org
Οι υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου έχουν αλλάξει την γεωοικονομία της περιοχής, αλλά έχουν επίσης αλλάξει τη γεωπολιτική της. Βλέπουμε τώρα ότι ενεργοποιούνται οι συμμαχίες με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, έτσι η Ελλάδα και η Κύπρος δεν παίζουν πια μόνες τους ως χώρες. 
Ταυτόχρονα υπάρχει και η στήριξη των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Ιταλίας λόγω των πετρελαϊκών εταιρειών. Και τώρα βλέπουμε μια..

Η Βουλγαρία αγοράζει αμερικανικό LNG

Από το naftikachronika.gr
Η Βουλγαρία μπαίνει στο club των χωρών που εισάγει LΝG, καθώς σύμφωνα με διεθνή μέσα προχώρησε σε συμφωνία για την εξαγορά δύο φορτίων από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Reuters, ο κ. Temenuzhka Petkova, υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, το πρώτο εκ των φορτίων αναμένεται..