Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ στηρίζει το έργο του "Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας"

Από το worldenergynews.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στέκεται αρωγός στο σημαντικό κοινωφελές έργο που επιτελεί για περισσότερα από 50 χρόνια το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας και, στο πλαίσιο αυτό, στελέχη της ΕΛΠΕ παρέδωσαν στον Πρόεδρο του Κέντρου κ. Χαράλαμπο Πυρουνάκη τα κλειδιά ένας σύγχρονου επταθέσιου αυτοκίνητου, για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών της γνωστής για το κοινωνικό της έργο «Φιλικής Φωλιάς».

Η πρωτοβουλία για την συγκεκριμένη δωρεά ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ομίλου ΕΛΠΕ με το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, που εφέτος..

Δεύτερο σκάφος ετοιμάζουν οι Τούρκοι για εξερευνήσεις σε υδρογονάνθρακες και φυσικό αέριο

Από το worldenergynews.gr
Συνεχίζεται η προετοιμασία της Τουρκίας για την υπεράκτια εξερεύνηση και γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου με νέο σκάφος,που είναι το δεύτερο σε αριθμό, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.

Η δοκιμαστική εργασία βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να δρομολογηθεί η λειτουργία του σκάφους.

Σύμφωνα επίσης, με το..

Ξεκίνησε η γεώτρηση της ExxonMobil στο οικόπεδο 10 της Κύπρου

Από το energypress.gr
Ξεκίνησε η γεώτρηση της ExxonMobil-Qatar Petroleum στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ο υπουργός Ενέργειας συναντήθηκε, επίσης, με τον Αμερικανό υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα ενεργειακών πόρων, Φράνσις Φάνον, ο οποίο βρίσκεται στην Κύπρο στο πλαίσιο περιοδείας, που περιλαμβάνει το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Φάνον επανέλαβε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2018


Από το poenergias.gr     

                                                           Πολυτεχνείο
                                           Τιμή και μνήμη στην εξέγερση των νέων!

17 Νοέμβρη 1973. Ένας αγώνας με άνισα μέσα. Συγκρούονταν οι ιδέες με τα όπλα της εξουσίας, το φόβο, τη σιωπή και τη βία.
Τα επίκαιρα και άρρηκτα συνδεδεμένα με τη σημερινή δύσκολη συγκυρία μηνύματα του
Πολυτεχνείου επανατοποθετούνται στο κοινωνικό προσκήνιο.
Η ανάγκη για συλλογικές διεκδικήσεις και ανατροπές..

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας για την ειδική άδεια μητρότητας και θηλασμού

Από το zougla.gr
Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου έκανε αποδεκτή τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφορικά με την ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας και την ειδική άδεια θηλασμού και φροντίδας παιδιού.

Στο εξής ισχύει ότι η ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας, διάρκειας 6 μηνών, δεν συμψηφίζεται με καμία άλλη άδεια προστασίας της μητρότητας.

Πλέον, οι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται τις εξής άδειες:

Μονογραφές για τη σύμβαση ερευνών υδρογονανθράκων στο τεμάχιο του Ιονίου – Έως το τέλος του μήνα η συμφωνία Δημοσίου με «Repsol- ΕΛ.ΠΕ»

Από το energypress.gr
Άλλη μία θαλάσσια περιοχή, η επονομαζόμενη «Ιόνιο», μπαίνει στο τελικό στάδιο πριν την παραχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας κι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΕΔΕΥ και τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας της ισπανικής Repsol – Ελληνικά Πετρέλαια ολοκληρώθηκαν και το σχέδιο της σύμβασης απεστάλη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης και ο πρόεδρος της ΕΔΕΥ Γιάννης Μπασιάς από την πλευρά του δημοσίου και στελέχη των δύο εταιριών θα μονογράψουν τις προσεχείς μέρες τη σύμβαση προκειμένου αυτή..

ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΠΣΕΕΠ σε ΒΕΑ και ΒΕΕ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η Εθελοντική Αιµοδοσία είναι µια ύψιστη πράξη αγάπης, προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι εθελοντές Αιµοδότες µε τη συστηµατική προσφορά τους αποδεικνύουν την ευαισθησία και την ανθρωπιά τους, προσφέροντας δώρο ζωής σε συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη. Οι νέες ηµεροµηνίες Αιµοδοσιών του ΠΣΕΕΠ είναι οι εξής :

ΕΛΠΕ : Ετσι θα λειτουργεί η holding των υδρογονανθράκων, Ιανουάριο η ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών

Από το energypress.gr
Σαν μια εταιρεία- ομπρέλα όπου το Δημόσιο θα ελέγχει το 51% έναντι 49% των ΕΛΠΕ, θα λειτουργεί σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο η holding των υδρογονανθράκων. Κάτω από αυτήν θα βρίσκονται υπό μορφή ξεχωριστών εταιρειών, όχι μόνο οι τωρινές αλλά και οι μελλοντικές παραχωρήσεις δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης ανά περιοχή, των ΕΛΠΕ. 

Στις περισσότερες απ’ αυτές, η holding θα έχει..

Goldman: Οι λόγοι πτώσης των τιμών του πετρελαίου και οι προβλέψεις για την συνέχεια

Από το worldenergynews.gr
Οι βασικοί λόγοι για την πτώση της τιμής του πετρελαίου είχαν να κάνουν με την αύξηση της αμερικανικής προσφοράς καθώς και την υψηλότερη παραγωγή σε Βενεζουέλα και Λιβυή.
Όμως η περιοχή των 55-60 δολαρίων σύμφωνα με την Goldman είναι αυτή, όπου πολλοί παραγωγοί είχαν αγοράσει τα λεγόμενα put options για να διασφαλιστούν έναντι ενδεχόμενης πτώσης των τιμών κατά την προηγούμενη περίοδο.
Η περιοχή αυτή χαρακτηρίζεται ..

ΕΙΑ: Στα 10,3 εκατ. βαρέλια εκτοξεύθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ – Ρεκόρ στην παραγωγή

Από το worldenergynews.gr 
Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 10,3 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο  σε σχεδόν δύο χρόνια, καθώς η παραγωγή σημείωσε νέα ρεκόρ και η κυβέρνηση απελευθέρωσε περισσότερα βαρέλια από το αποθεματικό της, σύμφωνα με την Energy Information Administration  ( ΕΙΑ) την Πέμπτη 15/11/2018.

Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 10,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 9 Νοεμβρίου στα 442,1 εκατομμύρια βαρέλια, το υψηλότερο επίπεδο..

Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία: Αν δεν τα υπερασπιστείς, τα χάνεις

Από το athamastos.blogspot.com
Κάθε χρόνο, επί 45 χρόνια, περνάμε την ίδια πύλη, όχι την ίδια πόρτα, γονατίζουμε στον ίδιο περίβολο, ακολουθούμε την ίδια πορεία, από το Πολυτεχνείο μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία

Ξεκινήσαμε πολλοί και γίναμε όλο και λιγότεροι. 

Και εκείνη τη μέρα που τη γιορτάζουμε λίγοι ήταν..

Οι τιμές του πετρελαίου «ταρακουνούν» πέντε γίγαντες της ενέργειας - Ποιες μετοχές κινδυνεύουν

Από το worldenergynews.gr
Η συνεχιζόμενη υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου «κλονίζει» τους ενεργειακούς κολοσσούς.
Οι επενδυτές είναι πλέον πιο «φοβισμένοι» από τη χλιαρή ζήτηση και την ισχυρή προσφορά από τις χώρες του ΟΠΕΚ και τη Ρωσία. Μια από τις μεγαλύτερες ενεργειακές μετοχές, η Halliburton μειώθηκε κατά 5,5%  και επέστρεψε στα επίπεδα των αρχών του 2016. 

Η πτώση οδήγησε τον ενεργειακό τομέα του S & P 500 σε απώλειες σχεδόν 14% από τις αρχές Οκτωβρίου, μετά από υποχώρηση 27,6% για το πετρέλαιο WTI.

Σύμφωνα με το InvestorPlace o Jason Goepfert της  SentimenTrader σημειώνει ότι..