Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Ο επικεφαλής διυλιστηρίων πετρελαίου της Ιαπωνίας αναμένει ότι η ζήτηση βενζίνης θα μειωθεί και ο ΟΠΕΚ + θα καθυστερήσει το σχέδιο για την αύξηση της παραγωγής

 


Ο Sugimori, ο οποίος προεδρεύει του μεγαλύτερου διυλιστηρίου πετρελαίου της Ιαπωνίας Eneos Holdings Inc, δήλωσε ότι η ζήτηση βενζίνης στην Ιαπωνία μπορεί να μειωθεί ξανά τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο λόγω της πρόσφατης αύξησης των μολύνσεων COVID-19.

Η ζήτηση βενζίνης στην Ιαπωνία αναμένεται να μειωθεί μόνο κατά 2% το Νοέμβριο από ένα χρόνο νωρίτερα. Ωστόσο, η πτώση μπορεί να επεκταθεί στο 9% τον Δεκέμβριο-Ιανουάριο, είπε, ταιριάζοντας με την πτώση που παρατηρήθηκε τον Αύγουστο όταν ο αριθμός..

Ρεκόρ εισαγωγών diesel στις ΗΠΑ από την Ευρώπη τον Νοέμβριο

 


Οι αφίξεις ντίζελ και πετρελαίου από την Ευρώπη και τις περιοχές της Βαλτικής προς τις βορειοανατολικές ακτές των ΗΠΑ έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Vortexa.

Οι προκαταρκτικές αφίξεις του Νοεμβρίου στο PADD 1, περιοχή των ακτών του Ατλαντικού των ΗΠΑ που εκτείνεται από το Μέιν έως τη Φλόριντα, ήταν πάνω από 102.000 βαρέλια την ημέρα (bpd), διπλάσια από τα επίπεδα του Οκτωβρίου και το υψηλότερο επίπεδο από τουλάχιστον ..

Imperial Oil to boost spending, slightly raise output amid volatile recovery



Canada's Imperial Oil , one of the country's biggest crude producers and refiners, said that it would raise capital spending and production next year as a volatile recovery of energy demand continues.

Chief Executive Brad Corson said at the company’s virtual investor day presentation that a recovery in global energy demand looked to be “highly uncertain” and dependent on the spread of COVID-19. Pandemic travel restrictions have crushed fuel demand, depressing oil prices..

Μείωση των περιθωρίων στο Brent εν αναμονή του ΟΠΕΚ + - Ανάκαμψη της ζήτησης στην Ασία

 


Τα περιθώρια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου Brent το 2021 μειώθηκαν σημαντικά καθώς η ζήτηση από την Ασία ήταν ισχυρή και οι αγορές παρέμειναν αισιόδοξες ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα μπορούσαν να επεκτείνουν τις μειώσεις παραγωγής τους.

Το contango του πρώτου μήνα του Brent, με το οποίο τα συμβόλαια καθυστερημένης παράδοσης είναι πιο ακριβά από τα συμβόλαια νωρίτερης παράδοσης, έφτασε στα -16 σεντς το βαρέλι νωρίτερα στη συνεδρίαση. Είχε διολισθήσει κατά12 σεντ τη Δευτέρα, σε..

Is Russia’s LNG Push Too Little Too Late?

 


Η Ρωσία σχεδιάζει μια σημαντική εισβολή στο ΥΦΑ που πρέπει να ολοκληρωθεί έως το 2030, ενώ τα έργα ΥΦΑ εξακολουθούν να είναι επικερδή. Δεν πρόκειται για φήμη που κυκλοφορεί στους διαδρόμους του Κρεμλίνου, αλλά μέρος της επίσημης ενεργειακής στρατηγικής της Μόσχας . Και θα μπορούσε να δει τη χώρα να παράγει 140 εκατομμύρια τόνους ΥΦΑ ετησίως έως το 2035.

Οι οικοδομικές εγκαταστάσεις που παράγουν υγροποιημένο..