Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ΡΑΕ: Χαμηλώνει τον πήχη της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ δικτύων

Από το capital.gr
Για τους διαχειριστές των δικτύων διανομής αερίου, όπως συμβαίνει και στο ηλεκτρικό ρεύμα, η απόδοση των επενδεδυμένων κεφαλαίων που ανακτώνται μέσα από τα τιμολόγια, είναι ρυθμιζόμενη, δηλαδή αποφασίζεται από τη Ρυθμιστική Αρχή.

Αυτήν την περίοδο λοιπόν οι διαχειριστές αφού υπέβαλαν τα στοιχεία για τις επενδύσεις τους αλλά και τον προγραμματισμό τους..

Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε τα ΕΛΠΕ σε όμιλο υψηλής κερδοφορίας

Από το thetoc.gr
«Το Υπερταμείο δεν μπορεί να είναι Δούρειος Ίππος για το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με το Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Η κ. Γεννηματά, εκφράζοντας την αντίθεσή της..

Γεννηματά: Το υπερταμείο δεν μπορεί να έχει ρόλο Δούρειου Ίππου στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας

Από το protothema.gr
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια – Ζήτησε αλλαγή ρόλου του υπερταμείου 

Αντίθετη με τον ρόλο που έχει το υπερταμείο εμφανίστηκε η Φώφη Γεννηματά, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις ενέργειές της στα ΕΛΠΕ, λέγοντας..

Γεννηματά: Η ΝΔ υλοποιεί τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ~ Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Από το hellasjournal.com
Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια εκατοντάδων εργαζομένων, μετέτρεψαν τα ΕΛΠΕ, σε ένα όμιλο επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογικής στάθμης, υψηλής κερδοφορίας με διεθνή δραστηριότητα. 

Αυτό τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά αμέσως μετά τη συνάντησή της με το Σωματείο των Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια. 

Την ώρα που τα ΕΛΠΕ αναδεικνύονται..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Παρά τις διαβεβαιώσεις που πήραµε από το ΤΑΙΠΕ∆, ότι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καµία εντολή για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ποσοστού του δηµοσίου στον όµιλο των ΕΛΠΕ εµείς συνεχίζουµε τις προσπάθειές µας, έτσι ώστε να υπάρξει..

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΣΕΕ

Από το gsee.gr
Συνεδρίασε σήμερα η ΓΣΕΕ με βάση την οριστική απόφαση διορισμού προσωρινής Διοίκησης από το Δικαστήριο και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος: ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ..

Philenews: Ανέτοιμο σε πολλά επίπεδα το Yavuz για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Από το worldenergynews.gr
Τα μέχρι τώρα τεχνικά δεδομένα, επιβεβαιώνουν ότι το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» στάλθηκε νότια της Κύπρου, στο τεμάχιο 7 για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες του καθεστώτος Ερντογάν, χωρίς να υπάρχει ακόμα ετοιμότητα σε εμπειρία προσωπικού και αρτιότητα εξοπλισμού και αναγκαίων εξειδικευμένων υπεργολαβιών για πραγματοποίηση τέτοιας γεώτρησης.

Το «Γιαβούζ», από την εγκατάστασή του στη συγκεκριμένη νότια ζώνη του τεμαχίου 7 της κυπριακής ΑΟΖ, μέχρι και χθες, ενώ δοκιμάζει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 

Σε αναμονή για διάθεση μετοχών των ΕΛΠΕ

Από το kathimerini.gr
Υψηλότερη τιμή της μετοχής περιμένει η κυβέρνηση για να δώσει το πράσινο φως να προχωρήσει η διάθεση μέρους του 35% που κατέχει στα ΕΛΠΕ μέσω του Χρηματιστηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Goldman Sachs που είναι ο σύμβουλος ιδιωτικοποίησης μαζί με την Εθνική Τράπεζα εκτιμά ότι η μετοχή των ΕΛΠΕ στο Χ.Α. μπορεί να φτάσει τα 9 ευρώ, γεγονός που θα δώσει υψηλότερα έσοδα στο Δημόσιο και θα επιτρέψει τη διατήρηση ενός υψηλότερου ποσοστού υπό τον έλεγχό του.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν..

Το καλύτερο που έχει να κάνει η Σαουδική Αραβία είναι να αφήσει την τιμή του πετρελαίου να καταρρεύσει

Από το capital.gr
Η Σαουδική Αραβία πρέπει να εγκαταλείψει την προσπάθειά της να έχει διαρκώς υπό τον έλεγχό της την παγκόσμια αγορά αργού πετρελαίου και να επιστρέψει στην πολιτική της άντλησης ποσοτήτων κατά βούληση, την οποία είχε υιοθετήσει για σύντομο χρόνο το 2014, υπό τον μακροβιότερο υπουργό Πετρελαίου της, Ali Al-Naimi.

Στον μερκαντιλιστικό κόσμο στον οποίο ζούμε, όπου οι αποφάσεις..

Στα δικαστήρια η ExxonMobil για την κλιματική αλλαγή

Από το worldenergynews.gr
Στις αίθουσες των δικαστηρίων οδηγείται σήμερα 22/10 η ExxonMobil καθώς η υπόθεση για εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού έφθασε στον γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης με αντικείμενο αναληθείς λογιστικές απεικονίσεις των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Όπως αναφέρει η Wall Street η έρευνα για την..