Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Επιστρέφει στη ΔΕΗ ο ΔΕΔΔΗΕ, όχι όμως και ο ΑΔΜΗΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Επιστρέφει στη ΔΕΗ ο ΔΕΔΔΗΕ, όχι όμως και ο ΑΔΜΗΕ
Ως αντιοικονομικό και αναποτελεσματικό περιγράφει η νέα διοίκηση της ΔΕΗ το μοντέλο λειτουργίας του ομίλου σε σχέση με τις θυγατρικές του, προαναγγέλλοντας παρεμβάσεις και αλλαγές. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά και πως μπορεί να υπάρξει εκ νέου αναδιάρθρωση της δομής του ομίλου χωρίς να παραβιάζεται το τρίτο ενεργειακό πακέτο, δηλαδή η νομοθεσία της ΕΕ για την ενέργεια; 

Σε αντίθεση με τους διαχειριστές των δικτύων μεταφοράς, όπου το Γ Πακέτο προβλέπει αυστηρές ρήτρες ανεξαρτησίας σε σχέση με τη μητρική εταιρεία (στην περίπτωση που έχουμε υπό τον ίδιο όμιλο την κυριότητα των δικτύων), στα δίκτυα διανομής υπάρχει μεγαλύτερη ελαστικότητα.

Τι σημαίνει αυτό...

Μπαρούτι μυρίζει σε ΔΕΚΟ και τράπεζες

Μπαρούτι μυρίζει σε ΔΕΚΟ και τράπεζες
Ρολο άτυπων συμβούλων - με μεγάλη όμως εξουσία από όσα πληροφορούμαστε - έχουν αναλάβει οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ σε ΔΕΚΟ και υπουργεία. Ειδικότερα, όπου η Αριστερή Πλατφόρμα έχει την ηγεσία, οι εκπροσωποι του κόμματος καλούνται να "ραπορτάρουν' για πρόσωπα και καταστάσεις και - συνήθως - οι εισηγήσεις τους είναι πλέον ...νόμος.

Το πρόβλημα έχει ενταθεί βάσει πηγών μας στα ΕΛΠΕ και τη ΔΕΗ όπου οι κομματικοί εκπρόσωποι είναι ιδιαίτερα δυναμικοί και δημιουργούν εντάσεις ενώ ασφαλείς πληροφορίες αναφέρονται και σε ανάλογες "ενημερώσεις" που υπάρχουν προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών από συνδικαλιστές στις συστημικές τράπεζες.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ήδη τρεις διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών έχουν επικοινωνήσει μεταξύ τους για να αποφασίσουν κοινή στάση καθώς οι παραινέσεις (άλλοτε φιλικές άλλοτε πιο εχθρικές) προς τις διοικήσεις από τη μεριά συνδικαλιστών υπερβαίνουν τα εσκαμμένα.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Παναγιώτης Λαφαζάνης: ''Απόλυτη ανάγκη να παραμείνει δημόσια η ΔΕΗ''

Αποτέλεσμα εικόνας για Παναγιώτης Λαφαζάνης: ''Απόλυτη ανάγκη να παραμείνει δημόσια η ΔΕΗ''
Την ανάγκη να παραμείνει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο επανέλαβε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την επίσκεψή του το πρωί της Κυριακής στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη.

«Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η απόλυτη ανάγκη να ...

Ακτιβιστές της Greenpeace αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν πετρελαϊκή εξέδρα της Shell

Αποτέλεσμα εικόνας για Ακτιβιστές της Greenpeace αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν πετρελαϊκή εξέδρα της Shell
Έξι ακτιβιστές της Greenpeace που είχαν ανέβει σε μια τεράστια πλατφόρμα εξόρυξης της Shell στον Ειρηνικό Ωκεανό η οποία ρυμουλκείτο προς την Αρκτική εγκατέλειψαν χθες την εγκατάσταση, ανακοίνωσαν ο βρετανο-ολλανδικός όμιλος και η μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι ακτιβιστές είχαν ανέβει στις αρχές της εβδομάδας στην πετρελαϊκή εξέδρα των 38.000 τόνων, το Polar Pioneer, που βρισκόταν σε απόσταση 1.200 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Χαβάης χρησιμοποιώντας φουσκωτά σκάφη με τα οποία είχαν αποπλεύσει από ένα πλοίο της Γκρινπίς, το Esperanza με στόχο να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τους κινδύνους της εξόρυξης πετρελαίου.

Ο πετρελαϊκός όμιλος κατέθεσε