Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Πετρελαιοειδή: Μειώθηκαν τα πρατήρια, αυξήθηκε ο τζίρος το 2018

Από το naftemporiki.gr
Με δυναμικούς ρυυθμούς αναπτύχθηκε ο κλάδος εμπορίας πετρελαιοειδών το 2018. Οι πωλήσεις του αυξήθηκαν 16,6% στα 11,9 δισ. ευρώ, όπως προκύπτει από την αναλυτική έκθεση, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ΙΟΒΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο όγκος πωλήσεων ήταν..

Για την εξάλειψη του καρκίνου που συνδέεται με την εργασία, οι εμπειρογνώμονες ενώνουν τις δυνάμεις τους στη διάσκεψη της φινλανδικής Προεδρίας της ΕΕ

Από το osha.europa.eu
Με στόχο την υποστήριξη του Χάρτη πορείας για τους καρκινογόνους παράγοντες, η φινλανδική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης διοργανώνει ειδική διάσκεψη στις 27-28 Νοεμβρίου με τίτλο «Συνεργασία για την εξάλειψη του επαγγελματικού καρκίνου».

Εκτός από τον EU-OSHA, στους συμμετέχοντες συγκαταλέγονται εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κοινωνικοί..

Κάθε μέρα που περνά μεγαλώνει κι άλλο η μύτη του επίδοξου Υπουργού-Πινόκιο

Από το greeklignite.blogspot.com
Το ιστολόγιο δεν είχε χαριστεί στο παρελθόν σε Μανιάτη-Σκουρλέτη-Σταθάκη, με τους οποίους η χώρα "πρόκοψε", και φυσικά δεν πρόκειται να το κάνει ούτε τώρα για το Χατζηδάκη: το χρώμα του λιγνίτη είναι σκούρο καφέ, δεν είναι ούτε πράσινο, ούτε κόκκινο ούτε μπλε.

Στο κλασσικό Ιταλικό παραμύθι του 19ου αιώνα ο Πινόκιο είναι η ξύλινη κούκλα που ζωντανεύει και τελικά, κάθε φορά που λέει ψέματα, η ξύλινη μύτη..

ΙΣΟΤΙΜΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Από το gsee.gr
Επιστολή στους συναρμόδιους Υπουργούς Εργασίας, Υγείας, Εσωτερικών και στη Γενική Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων απέστειλε η ΓΣΕΕ ζητώντας την ισότιμη μεταχείριση εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα ως προς την προωθούμενη άδεια προληπτικών εξετάσεων.

Συγκεκριμένα η Συνομοσπονδία ζητά..

ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει για ακόμη μία φορά την απαράδεκτη πρακτική του ΠΑΜΕ(ΚΚΕ), το οποίο παραβιάζοντας κάθε δημοκρατική διαδικασία συνεχίζει το έργο διάλυσης εκλογικών διαδικασιών.

Το ΠΑΜΕ στρέφεται κατά του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος και η πρακτική του πήρε σάρκα και οστά για πολλοστή φορά και στις αρχαιρεσίες..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χθες Τρίτη 26/11/19 πραγµατοποιήθηκε συνάντηση µεταξύ εκπροσώπων των Σωµατείων του Οµίλου και του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κου Τασούλα στη Βουλή.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίσαµε στον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου ότι η ενεργειακή πολιτική της χώρας, για την εξασφάλιση της επάρκειας καθώς και την επίτευξη των όρων της εθνικής ασφάλειας χρειάζεται..

Χορήγηση ετήσιας άδειας έως τέλος του έτους

Από το kepea.gr
H ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ, http://www.kepea.gr/) ενημερώνει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σχετικά με τη χορήγηση άδειας του τρέχοντος έτους 2019.

Ολόκληρη η οφειλόμενη ετήσια..

Τέξας: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών - «Όλοι πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή σε ακτίνα μισού μιλίου» (βίντεο)

Από το pronews.gr
Αναστάτωση επικράτησε σε ένα χημικό εργοστάσιο στο Τέξας, στο νότιο τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (27/11) σημειώθηκε έκρηξη. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να υψωθεί μια τεράστια στήλη καπνού στην ατμόσφαιρα.

«Όλοι πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή..

Ένα βήμα πριν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης στο ΔΕΣΦΑ – Υπό ένταξη και οι συμβασιούχοι

Από το energypress.gr
Προς επίλυση φαίνεται ότι βρίσκεται το θέμα των εργασιακών σχέσεων στο ΔΕΣΦΑ, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι, ένα περίπου χρόνο μετά την ανάληψη της διοίκησης από την κοινοπραξία Snam – Fluxys – Enagas, έχει επέλθει καταρχήν συμφωνία με το σωματείο εργαζομένων και σύντομα αναμένεται..

Χορός «μνηστήρων» για τη ΔΕΠΑ – Ποιοι ενδιαφέρονται για εμπορία και υποδομές

Από το worldenergynews.gr
Μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που προβλέπει τον διαχωρισμό της ΔΕΠΑ σε τρεις εταιρίες, ανοίγει ο δρόμος για έναν πολυαναμενόμενο διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης, που είναι βέβαιο ότι θα κινητοποιήσει τόσο τους μεγάλους εγχώριους ενεργειακούς παίκτες, όσο και ευρωπαϊκές εταιρίες που διαβλέπουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα του φυσικού αερίου.   

Όπως είναι γνωστό το νομοσχέδιο προβλέπει..

Στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ

Από το worldenergynews.gr
Εισάγεται σήμερα προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ, για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, καθώς και την επιτάχυνση των επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σε χθεσινή του συνέντευξη, ο υπουργός Ενέργειας Κ.Χατζηδάκης χαρακτήρισε τις προβλέψεις για τη ΔΕΗ ως «το δεύτερο σκαλί» για την..

Petrobras: Σκαρφαλώνει στο Νο 1 των εισηγμένων εταιρειών παραγωγής πετρελαίου

Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Rystad Energy, η βραζιλιάνικη εταιρεία Petrobras αναμένεται να αποτελέσει τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου ανάμεσα στις εισηγμένες στα διεθνή χρηματιστήρια εταιρείες έως το 2030.

Η εταιρεία φαίνεται να αφήνει..