Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΟPEC: Σημάδια εξισορρόπησης στην αγορά πετρελαίου βλέπουν οι υπουργοί

ΟPEC: Σημάδια εξισορρόπησης στην αγορά πετρελαίου βλέπουν οι υπουργοί
Οι υπουργοί του OPEC που συναντούνται στη Βιέννη για το προγραμματισμένο συνέδριο του οργανισμού, ανέφεραν πως η αγορά πετρελαίου κινείται στην σωστή κατεύθυνση, τη στιγμή που η υπερπροσφορά μειώνεται.

Αν και η Σαουδική Αραβία, αρχιτέκτων της πολιτικής του OPEC παρέμεινε σιωπηρή, οι υπουργοί των ΗΑΕ και της Νιγηρίας σηματοδότησαν πως οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου, όπως είχαν σχεδιάσει, αποσβένουν την υπερπροσφορά και η αυξανόμενη ζήτηση επαναφέρει την ισορροπία στην αγορά.

Αυτά τα σχόλια υποστηρίζουν τον..

Στο… περίμενε 4 πετρελαιοφόρα, επειδή η PDVSA της Βενεζουέλας δεν εξοφλεί τη BP


Τέσσερα δεξαμενόπλοια, που μεταφέρουν πάνω από 2 εκατ. βαρέλια αμερικανικού αργού, βρίσκονται στο ελλιμενισμένα στα ανοικτά της Καραϊβικής, μη μπορώντας να ξεφορτώσουν, καθώς η PDVSA της Βενεζουέλας δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει το απαιτούμενο αντίτιμο, ώστε η BP να προχωρήσει στο ξεφόρτωμα του εμπορεύματος.

Την είδηση μεταφέρει το Reuters, το οποίο σημειώνει ότι..

No Comments...




ΠΗΓΗ:larkikanea.blogspot.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΚΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΚΟ

Συναδέλφισσες, -οι,

Οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 24/5/16 έβγαλαν το νέο Δ.Σ. το οποίο θα καλεστεί να εκπροσωπήσει τους εργαζομένους σε μια εποχή που τα πάντα καταρρέουν και χρειάζεται να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση μεταξύ των παρατάξεων, ώστε να ισχυροποιηθεί το μέτωπο των εργαζομένων απέναντι στις πολιτικές που θέλουν να εξαφανίσουν εντελώς τα κεκτημένα δικαιώματα. 

Η ΠΑΣΚΕ ΕΚΟ με το παραπάνω σκεπτικό ως αρχή θεώρησε ότι για τους εργαζόμενους είναι πολύ καλύτερο να συνεννοηθεί με όλες τις κινήσεις στον χώρο μας που έχουν την ίδια άποψη.
Έτσι λοιπόν στη βάση αυτή μεταξύ των άλλων υπήρξε ..

Οι σκληροπυρηνικοί του πετρελαίου - Γιατί οι μέτοχοι της ExxonMobil αγαπούν να τους... μισούν

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Σφίγγει ο κοινωνικός κλοιός γύρω από την ExxonMobil και τους μετόχους της. Στην ετήσια γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τις ημέρες αυτές στην πετρελαιούπολη των ΗΠΑ, το Ντάλας του Τέξας, το γιγαντιαίων διαστάσεων γλυπτό από πάγο με τη φράση #Exxonknew (Η Exxon γνώριζε), που τοποθετήθηκε έξω από τα γραφεία της εταιρείας, υποδήλωνε την κορυφαία συνεισφορά της γιγαντιαίας αμερικανικής εταιρείας στην ανήκεστο, ως φαίνεται, βλάβη που έχει προκαλέσει στον πλανήτη η ραγδαία αυξανόμενη επί έναν και πλέον αιώνα χρήση των υδρογονανθράκων.

Οχι ότι οι άλλες μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες δεν συνεισέφεραν στην καταστροφή αυτή. Ουδεμία εξ αυτών, όμως, δεν έχει επιδείξει την πεισματικά αδιάφορη και αμετανόητη συμπεριφορά της ExxonMobil. Διότι οι μέτοχοι και της ΒΡ και της Shell και ασφαλώς της νορβηγικής Statoil και άλλων γιγάντων της παγκόσμιας ενέργειας έχουν με θέρμη υποστηρίξει τη λήψη μέτρων περιορισμού της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα και άλλων ρύπων που καταστρέφουν το όζον της ατμόσφαιρας και συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη και των δεινών που αυτή επιφέρει στους κατοίκους του.

Οι μέτοχοι της ExxonMobil με άνετη πλειοψηφία 60% απέρριψαν την..

Μυστηριώδη εξωγήινα περιστατικά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Μυστηριώδη εξωγήινα περιστατικά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ξεκίνησε τη συμπαντική ζωή του τον Νοέμβριο του 1998 για να δώσει στην ανθρωπότητα ένα μόνιμο κατάλυμα στο Διάστημα, σε κάτι που θα έμοιαζε λίγα χρόνια πριν με καθαρή επιστημονική φαντασία!

Όσο για τη συνεισφορά του στην ανθρώπινη γνώση, ο όγκος των πληροφοριών που έχει κομίσει η αέναη τροχιά του Σταθμού γύρω από τη Γη λογίζεται ανυπολόγιστης αξίας.

Η οδύσσεια της γνώσης έρχεται όμως..

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Τα αποτελέσματα των εκλογών της Υγιεινής και Ασφάλειας ανά βιομηχανικές εγκαταστάσεις έχουν ως εξής: 

Πώς ο Νίξον «έβαλε στο χέρι» τα πετροδολάρια των Σαουδαράβων

Αποτέλεσμα εικόνας για πετροδολαρια
Η κρυφή ιστορία πίσω από το αμερικανικό χρέος που βρίσκεται στα χέρια της Σαουδικής Αραβίας αποκαλύπτεται από έγγραφα που απέκτησε το Bloomberg.

Η ιστορία ξεκίνησε πριν από 41 χρόνια, όταν οι αραβικές χώρες του ΟΠΕΚ επέβαλαν εμπάργκο στις ΗΠΑ ως αντίποινα για τη στρατιωτική στήριξη που παρείχε η χώρα στο Ισραήλ στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, με αποτέλεσμα οι τιμές του πετρελαίου να τετραπλασιαστούν, ο αμερικανικός πληθωρισμός να εκτιναχθεί στα ύψη και το χρηματιστήριο και η οικονομία της χώρας να καταρρεύσουν.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που απέκτησε το Bloomberg, κάνοντας χρήση της διάταξης περί ελευθερίας της πληροφόρησης, τον Ιούλιο του 1974 ο νεοεκλεγείς Αμερικανός υπουργός Οικονομικών William Simon και ο αναπληρωτής του Gerry Parsky ξεκίνησαν μια..

Αν στο Υπ. Ενέργειας έδιναν Πανελλαδικές, ο κ. Βερροιόπουλος θα κόβονταν στην "Έκθεση ιδεών".


Ολοκληρώνονται όπου να 'ναι οι ετήσιες Πανελλαδικές εξετάσεις και φαίνεται πως το κλίμα των ημερών ενέπνευσε το Γενικό Γραμματέα Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας, που απηύθυνε στις 27/5 χαιρετισμό σε ημερίδα του ΚΑΠΕ για τα Συγκεντρωτικά Θερμικά Ηλιακά Συστήματα, χαιρετισμό που φέρνει περισσότερο σε Έκθεση ιδεών.

Σε όλα αναφέρθηκε ο ΓΓ, απ' όλα ονειρεύεται, τύφλα να 'χει η αλήστου μνήμης Μπιρμπίλη: θέλετε ΑΠΕ; πάρτε ένα "εθνικό στόχο" 20% για το 2020, όπως ακριβώς τον καθόρισε η Μπιρμπίλη. Θέλετε υβριδικά συστήματα; Θα κάνουμε όλα τα νησιά Ικαρίες κι αν δεν σας φτάνει η Ικαρία, θα τα κάνουμε Ελ Ιέρο. Θέλετε συγκεντρωτικά ηλιοθερμικά; Κι απ' αυτά έχει το μαγαζί! Θέλετε βιοκαύσιμα; Εμείς θα σας φροντίσουμε!

Το "μαγαζί" ωστόσο δεν μας έχει πει τίποτα για το τι έγινε στη Ρόδο το Μάρτιο: εκεί στο  Υπ. Ενέργειας φαίνεται πως θεωρούν ότι απλά προεδρεύουν, δεν αντιλαμβάνονται πως έχουν ευθύνη εποπτείας στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής; Εκτός κι αν θεωρούν πως η ευθύνη της εποπτείας ανήκει στην "ανεξάρτητη" ΡΑΕ, αυτή που μέχρι προχθές ο Σύριζα τη χαρακτήριζε ως "ανεξέλεγκτη". Αυτή την ίδια ΡΑΕ, που επίσης δεν μας είπε τίποτα για τη Ρόδο και την αδέσποτη "άεργη ισχύ" της, αυτή που έχει γεμίσει τη χώρα άδειες παραγωγής από ΑΠΕ, φέρνοντας τον ΑΔΜΗΕ στα πρόθυρα νευρικής κρίσης: λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν για να συνδεθούν όλα αυτά τα έργα ΑΠΕ στα δίκτυα, αλλά, κι αν βρεθούν τα λεφτά και γίνουν τα έργα, το αποτέλεσμα θα είναι να ψηθεί το δίκτυο και να γίνει "της Ρόδου" σε πανελλαδική κλίμακα. Για ποιο ακριβώς λόγο δεν ..

G7: Διακοπή των επιδοτήσεων ορυκτών καυσίμων το 2025


Οι ηγέτες της ομάδας G7 ανακοίνωσαν τη δέσμευσή τους να διακόψουν τις επιδοτήσεις ορυκτών καυσίμων πριν το 2025, ως δείγμα της αποφασιστικότητάς τους να «επιταχύνουν τη μετάβαση σε ένα ενεργειακό σύστημα που θα επιτρέψει την απεξάρτηση της παγκόσμιας οικονομίας από τον άνθρακα».

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στην Ιαπωνία, οι ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών, συζήτησαν θέματα όπως η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, η προσφυγική κρίση, το κλίμα και η ενέργεια. Εκτός των άλλων, επισήμαναν ότι θα αναλάβουν δράση για τη συντομότερη δυνατή επικύρωση της συμφωνίας του Παρισιού. Η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των κλιματικών στόχων του Παρισιού.

«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι..

Πρόσβαση στην πλέον σύγχρονη διαγνωστική τεχνολογία από ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και GE Healthcare

Πρόσβαση στην πλέον σύγχρονη διαγνωστική τεχνολογία από ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και GE Healthcare
Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, και η GE Healthcare, ανακοινώνουν την εγκατάσταση της τελευταίας γενιάς ποζιτρονικής υπολογιστικής τομογραφίας PET/CT Discovery IQ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και του πρώτου αθόρυβου μαγνητικού τομογράφου MR Optima 450W with GEM Suite της GE Healthcare, 1.5 Tesla στην Βιοιατρική Αμπελοκήπων.

Σε Συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Αμπελοκήπων για την ανακοίνωση της εγκατάστασης των νέων μηχανημάτων, ο Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, κ. Ευάγγελος Σπανός, Μ.D., M.Sc., Ph. D., ανακοίνωσε επίσης..