Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Η «Ιμέλντα» απειλεί το Τέξας

Από το naftikachronika.gr
Διυλιστήρια στο Τέξας διακόπτουν τη λειτουργία τους εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Ιμέλντα που απειλεί τις ακτές των ΗΠΑ στην Καραϊβική, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η Exxon Mobil διέκοψε από το βράδυ της Πέμπτης, τη λειτουργία δύο διυλιστηρίων στο Beaumont, τα οποία παράγουν συνολικά..

Η Aramco αγοράζει από τα ΕΛΠΕ 35.000 τόνους πετρελαϊκής νάφθας

Από το mononews.gr
Εκτάκτως, λόγω ελλείμματος που έχει δημιουργηθεί στην Aramco μετά τις επιθέσεις του περασμένου Σαββάτου, ο σαουδαραβικός κολοσσός παρήγγειλε από τα ΕΛΠΕ , σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews,περίπου 35.000 τόνους πετρελαιακής νάφθας οι οποίοι πρόκειται να παραδοθούν στην εταιρεία από τις 26 μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται, ότι τα ΕΛΠΕ είναι το μοναδικό..

Η Google θα επενδύσει πάνω από 2 δις ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Από το worldenergynews.gr
Η Google με μεγάλη περηφάνεια, ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη επένδυσή της έως τώρα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο τεχνολογικός κολοσσός θα επενδύσει πάνω από $2 δισεκατομμύρια σε υποδομές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Νότια Αμερική παράγοντας 1.600 megawatt από ηλιακή και αιολική ενέργεια.

Η επένδυση ..

Σε Νέα Χαμηλά 20ετίας η Τιμή του Φυσικού Αερίου στις ΗΠΑ

Από το energia.gr
H παραγωγή-ρεκόρ φυσικού αερίου στις ΗΠΑ έχει εξωθήσει τις τιμές του καυσίμου σε νέα χαμηλά 20ετίας, σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Natural Gas World Magazine, που δημοσιεύθηκε προ ημερών.

«Οι τιμές του φυσικού αερίου NGAS που αποτελούν το σημείο αναφοράς για την τιμολόγηση των συμβολαίων future του φυσικού..