Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι στις Σκουριές – Εχθρική ενέργεια λέει το ΥΠΑΠΕΝ

image
Το Κουτί της Πανδώρας

Για συγκεκριμένη εχθρική ενέργεια προς τους εργαζομένους της «Ελληνικός Χρυσός» κάνει λόγο το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας έπειτα από την απόφαση της εταιρείας να θέσει σε διαθεσιμότητα τους υπαλλήλους της μετά την απόφαση Σκουρλέτο για προσωρινό «λουκέτο» στις εργασίες της.

«Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκφράζει την ...

Εβδομαδιαίες απώλειες σχεδόν 5% για το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι βυθίστηκαν προσωρινά την Παρασκευή οι τιμές του αργού για πρώτη φορά από το Μάρτιο του 2009. ολοκληρώνοντας την όγδοη διαδοχική εβδομάδας απωλειών - το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από το 1986.
Οι τιμές ενδοσυνερδριακά υποχώρησαν για λίγο κάτω από τα 40 δολάρια μετά τα στοιχεία από τη Baker Hughes που έδειξαν οτι οι ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2 στις 674.
Τα πιο αδύναμα από τα ...

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ !...




ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

WSJ: Oι χώρες-παραγωγοί δεν θέλουν να μειώσουν την παραγωγή του πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Πριν από ένα χρόνο, όταν και άρχισε η μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου, οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούσαν ότι θα ήταν μικρή και βραχυπρόθεσμη. Τελικά, όμως, η τιμή του αργού υποχώρησε κατά 60% από τα υψηλότερα επίπεδά της το 2014 και αναμένεται να παραμείνει χαμηλά για πολύ καιρό ακόμα.

Όπως τονίζει η Wall Street Journal, ο λόγος είναι ότι...

Η "ενεργειακή δημοκρατία" των αποκεντρωμένων συστημάτων και άλλα παραμύθια


Κάθε τόσο βλέπουμε να εμφανίζονται στις στήλες της Αυγής κείμενα διαφόρων αρθρογράφων που προβάλλουν την ανάγκη να πάμε σε αποκεντρωμένα συστήματα ηλεκτροπαραγωγής, επειδή αυτό συνιστά "ενεργειακή δημοκρατία". Δεν ξέρω πόσο "δημοκρατία" είναι να κατευθύνεις τους πολίτες στα γκισέ των τραπεζών για να πάρουν "πράσινα δάνεια", εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα "εγγυημένες  αποδόσεις" στις "επενδύσεις", τις οποίες αναγκάζεις στη συνέχεια να επιβαρυνθούν όλοι οι υπόλοιποι. Ίσως είναι μια ακόμα μορφή έκφρασης απ' αυτές που "βαφτίζουν το κρέας ψάρι", ίσως είναι μια μορφή "δημοκρατίας" που δεν την είχε σκεφτεί ποτέ ο Περικλής, πάντως είναι μια μορφή "δημοκρατίας" που δυσκολεύομαι πολύ να την κατανοήσω.

Δυσκολεύομαι επίσης πολύ να κατανοήσω για ποιο λόγο δεν έχει κανείς "ενεργειακή δημοκρατία" όταν έχει μια ...

Στην ενοικίαση μικρών φορτηγών πλοίων για τη μεταφορά μαζούτ στα νησιά προχωρά η ΔΕΗ


Στην ενοικίαση μικρών φορτηγών πλοίων, προκειμένου να πραγματοποιείται η μεταφορά του μαζούτ προς τις Αυτόνομες Μονάδες Παραγωγής (ΑΣΠ) του νησιωτικού συμπλέγματος, μειώνοντας κατά αυτό τον τρόπο (στο μισό) το κόστος και εξοικονομώντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο προχωρά η ΔΕΗ, είδηση που ανακοινώθηκε κατά τις επαφές που είχει ο Ν. Αραβαντινός, Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Υποστηρικτικών Λειτουργιών της ΔΕΗ, με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ στις 19 Αυγούστου.

Ο κ. Αραβαντινός αναφέρθηκε στο σύνολο των δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων: Υλικού και Προμηθειών, της Διεύθυνσης Πληροφορικής, των Υπηρεσιών Στέγασης και του Κέντρου Δοκιμών Ερευνών και Προτύπων (ΚΔΕΠ). Όπως είπε, στόχος της...

Ο καιρός του φετινού χειμώνα – Τι δείχνουν τα ημερομήνια


Ο Αύγουστος μας δείχνει τον καιρό όλης της χρονιάς

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του και το φθινόπωρο βρίσκεται προ των πυλών, τα καιρικά … σενάρια δίνουν και παίρνουν με τους λαϊκούς μετεωρολόγους να ερμηνεύουν τα «ημερομήνια» και να προβλέπουν τι καιρό θα κάνει το φετινό χειμώνα.

Τα παραδοσιακά ημερομήνια βγαίνουν στις αρχές Αυγούστου και σύμφωνα με το weather-in-greece.gr προβλέπουν ότι ο καιρός από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ως το Μάρτιο θα διαμορφωθεί ως εξής:

Εκλογές. Ε, και;..

   
  Οι προηγούμενες εκλογές έγιναν με την αμέριστη βούληση του λαού να διώξει τις συστημικές-μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις, τα μνημόνια και την επιλεκτική λιτότητα.

     Τούτες οι εκλογές θα γίνουν υπό την πλήρη αδιαφορία του λαού,
     ..αφού γίνονται με σκοπό την ενίσχυση των μνημονιακών δυνάμεων (έστω και των ''προσωρινά μνημονιακών''!),
     ..και την απομόνωση
κάθε διαφορετικής άποψης και φωνής. 

     Όταν υπάρχουν δηλώσεις του...

Το παιγνίδι του πετρελαίου της Ρωσίας στην Νότια Αμερική

Αποτέλεσμα εικόνας για Το παιχνίδι του πετρελαίου της Ρωσίας στην Νότια Αμερική
Η Ρωσία έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο πετρελαϊκό παιγνίδι στην Νότια Αμερική με επίκεντρο την Βραζιλία και την Βενεζουέλα.Η  Λατινική Αμερική παραμένει μια από τις λίγες περιοχές όπου είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν τα μεγάλα αποθέματα υδρογονανθράκων στην ξηρά.

'Ηδη,η ρωσική  Rosneft και η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA συμμετέχουν σε πέντε έργα κοινής εξόρυξης πετρελαίου στη Βενεζουέλα. Ταυτόχρονα πρόσφατα  έγινε γνωστό ότι , τον πλήρη έλεγχο των δύο περιοχών εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη λεκάνη του ποταμού Solimões στη Βραζιλία αποκτά ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Rosneft. Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, ο τοπικός εταίρος PetroRio πωλεί στη ρωσική εταιρεία το μερίδιό του, της τάξης του 55% έναντι 55 εκατ. δολαρίων. Το 2011, η TNK-BP (την οποία αργότερα απέκτησε η Rosneft) αγόρασε το 45% του ενεργειακού μπλοκ στη λεκάνη του Solimões στην ενδοχώρα της Βραζιλίας, έναντι 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η συμφωνία περιελάμβανε 21 τοποθεσίες στη λεκάνη του Solimões, που ήταν σχεδόν “παρθένες” όσον αφορά στην εξόρυξη. Οι ενεργειακοί πόροι εκτιμήθηκαν τότε σε 2 δισ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.

Η γεωλογική εξερεύνηση έχει δείξει ότι...

«Πόδι» στον ΤΑΡ ενδιαφέρεται να βάλει η Τουρκία

Αποτέλεσμα εικόνας για «Πόδι» στον ΤΑΡ ενδιαφέρεται να βάλει η Τουρκία
«Πολύφερνη» νύφη γίνεται ποσοστό 20% των μετοχών του αγωγού ΤΑΡ, με διεκδικητές τουρκικές και ιταλικές εταιρείες. Τις μετοχές αυτές φέρεται ότι θέλει να πουλήσει η νορβηγική Statoil, ιδρυτική εταιρεία του σχεδίου πριν από 12 χρόνια, η ευρωστία της οποίας ωστόσο έχει πληγεί από το παρατεταμένο χαμηλό στις τιμές του αργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές της Τουρκίας, η απόκτηση ποσοστού στην εταιρεία του ΤΑΡ αποτελεί ιστορική ευκαιρία για τη χώρα, την οποία και δεν πρέπει να χάσει. Μάλιστα το εκφραζόμενο ενδιαφέρον αφορά στο σύνολο του ποσοστού που προτίθεται να διαθέσει η νορβηγική εταιρεία.

Οριστική απόφαση για την έναρξη....