Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΗΠΑ: Κατά 4,3 εκ. βαρέλια μειώθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΠΑ: Κατά 4,3 εκ. βαρέλια μειώθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου
Κατά 4,3 εκ. βαρέλια μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της Platts.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 4,3 εκ. βαρέλια, αν και οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 7,3 εκ. βαρέλια.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αφορούν την εβδομάδα, η οποία ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουλίου. Η τιμή του πετρελαίου (WTI) υποχωρεί αυτή τη στιγμή στο -1,5% και τα 52,40 δολάρια/βαρέλι.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ....


15 Ιούλη 1974: η πρώτη μέρα ενός ακόμη ατιμώρητου εγκλήματος των ΗΠΑ, με εκτελεστές τη χούντα της Αθήνας!


15 Ιούλη 1974: η αμερικανοκίνητη φασιστική χούντα της Ελλάδας, εκτελεστής ιμπεριαλιστικής συνωμοσίας, πραγματοποίησε ωμή ένοπλη επέμβαση στην Κύπρο
Δευτέρα, 15 Ιούλη του 1974, στις 8:15 το πρωί, όταν άρχισαν να βγαίνουν άρματα μάχης από το στρατόπεδο της Κοκκινοτριμιθιάς, τα οποία πήγαν στο Προεδρικό Μέγαρο, στο κτίριο Τηλεπικοινωνιών και το κτίριο της Αρχιεπισκοπής. Αυτή τη μέρα, η έξοδος των αρμάτων μάχης δεν ήταν άσκηση ρουτίνας, αφού επρόκειτο για πραξικόπημα. Αυτό βεβαίως επιβεβαιώθηκε, όταν τα άρματα έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο και άρχισαν να το χτυπούν.
Η στρατιωτικοφασιστική αμερικανοκίνητη δικτατορία της Ελλάδας, πιο συγκεκριμένα το..

ΧΑΜΕΝΗ ή ΧΑΜΕΝΟΙ;



ΠΗΓΗ:skitsoblog.blogspot.gr

Όταν οι επιστήμονες το λένε κατηγορηματικά: Ραντεβού στα γουναράδικα!!!


Όχι, στη σημερινή ανάρτηση δεν θα μιλήσουμε για το Διαμαντόπουλο ή τη Μακρή, που σε διαφορετικούς χρόνους χρησιμοποίησαν μια φράση του Άρη Βελουχιώτη. Τα πράγματα είναι πολύ πιο σημαντικά από λεκτικούς ακροβατισμούς. 

Είδαμε πριν λίγες μέρες τις προειδοποιήσεις ομάδας επιστημόνων απ' τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Νορβηγία πως η "υπερθέρμανση" του Βόρειου Ατλαντικού αναμένεται να κάνει το κλίμα πιο ΨΥΧΡΟ στη Δ. Ευρώπη κι όχι πιο θερμό, όπως μας πιπιλίζουν το μυαλό. Σήμερα έχουμε μια νέα ανακοίνωση, που κινείται στο ίδιο "μήκος κύματος" και έγινε στην Εθνική Συνάντηση Αστρονομίας της Βρετανίας στην Ουαλία (5-9 Ιουλίου 2015), από ομάδα ερευνητών των Πανεπιστημίων Northumbria, Bradford, Lomonosov και Hull.

Εδώ και αιώνες οι επιστήμονες έχουν ...

Δικαστική μάχη ΕΛΠΕ-Energean για τις έρευνες στην Καβάλα


Στα δικαστήρια μεταφέρεται η διαμάχη των Ελληνικών Πετρελαίων και της Energean, με αφορμή τις σεισμικές έρευνες στην περιοχή της Θάσου-Καβάλας. 

Τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν χθες ότι, ύστερα από αίτησή τους, εκδόθηκε σε βάρος της Energean Oil προσωρινή διαταγή της προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών, "με την οποία απαγορεύθηκε στην εν λόγω εταιρεία η συνέχιση των παράνομων ερευνών εντός της ερευνητικής περιοχής του Θρακικού Πελάγους".

Τα ΕΛΠΕ υποστηρίζουν ότι η Energean προχώρησε παράνομα και χωρίς ...

Μια η κοινοπραξία, τρία τα οικόπεδα στο διαγωνισμό για τα πετρέλαια- Tα ΕΛΠΕ συμμάχησαν με την Total


Αγνωστη παραμένει, τυπικά τουλάχιστον, η πραγματική εικόνα του πολυθρύλυτου διαγωνισμού για τους υδρογονάνθρακες που έληξε χθες, καθώς το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης απέφυγε να διευκρινίσει πόσες εταιρείες κατέθεσαν προσφορές και ποιός είναι ο αριθμός των θαλάσσιων μπλόκς για τα οποία εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.

Στην ανακοίνωσή του μιλά γενικά για τρεις προσφορές χωρίς να ξεκαθαρίζει αν προέρχονται από τρεις διαφορετικές κοινοπραξίες, από δύο κοινοπραξίες ή από μια κοινοπραξία για τρία μπλοκς.

Σύμφωνα ωστόσο με ασφαλείς πληροφορίες του...