Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Ιράν: H άνοδος του πετρελαίου, που προκαλούν οι ΗΠΑ, θα επιβραδύνει την ανάπτυξη και θα αυξήσει τις επιπτώσεις των δασμών

Από το worldenergynews.gr
Η άνοδος των τιμών πετρελαίου που προκαλούνται από τις πολιτικές κυρώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών θα πλήξουν την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, της Ευρώπης και άλλων καταναλωτών, όπως και τα εμπορικά μέτρα του Προέδρου Donald Trump, δήλωσε την Πέμπτη ανώτατος αξιωματούχος του Ιράν.

Ο επικεφαλής του ΟΠΕΚ στο Ιράν δήλωσε..

Ο EU-OSHA προσχωρεί στην παγκόσμια εκστρατεία Vision Zero

Από το osha.europa.eu
Ο EU-OSHA προσχωρεί ως επίσημος εταίρος στην παγκόσμια εκστρατεία για την πρόληψη των θανατηφόρων ατυχημάτων (Vision Zero) και συμβάλλει στη διάδοση του μηνύματος ότι κάθε ατύχημα, ασθένεια και βλάβη της υγείας στην εργασία μπορούν να αποφευχθούν εάν εφαρμόζονται εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα. Η προσέγγιση της εκστρατείας Vision Zero για την πρόληψη των θανατηφόρων ατυχημάτων ενσωματώνει..

Στήριξη του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων

Από το osha.europa.eu
Ο EU-OSHA στηρίζει πλήρως τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων , καθώς εργάζεται για ασφαλείς, υγιείς και κατάλληλα προσαρμοσμένους χώρους εργασίας στην Ευρώπη.

Ο πυλώνας της ΕΕ, ο οποίος διακηρύχθηκε από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Επιτροπή στις 17 Νοεμβρίου 2017, προάγει ένα υψηλό επίπεδο προστασίας των εργαζομένων, ανεξαρτήτως ηλικίας, από κινδύνους επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας (ΕΥΑ).

Το στοιχείο αυτό είναι ..

ΗΠΑ: Δημοπρασία για άδειες πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού παρά την περιορισμένη ζήτηση

Από το worldenergynews.gr
Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει δημοπρασία – ρεκόρ για άδειες πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού τον επόμενο μήνα, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει ενδιαφέρον για την εξόρυξη ανοικτής θαλάσσης, μήνες μετά από μια παρόμοια πώληση που κατέγραψε περιορισμένο  ενδιαφέρον από  ενεργειακές εταιρείες.

Η πώληση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Αυγούστου, περιλαμβάνει όλες τις διαθέσιμες μη μισθωμένες περιοχές..

Ενδυνάμωση του Ρόλου και της Ποιότητας της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης: Εστιάζοντας στο δίπολο πιστοποίηση προγραμμάτων vs πιστοποίηση εκπαιδευτικών μονάδων

Από το inegsee.gr
Η Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Κατάρτιση, ως βασικό πεδίο της μη τυπικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αποτελεί κρίσιμο τομέα αναπτυξιακής στρατηγικής, πολιτικής απασχόλησης αλλά και κοινωνικό δικαίωμα που πραγματώνει το αίτημα της αντιστάθμισης εκπαιδευτικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Ως εκ τούτου, το ζήτημα της ποιότητάς της συνιστά..

ΔΕΠΑ - Shell: Έπεσαν οι υπογραφές για την πώληση και αγορά του 49% των μετοχών της ΕΠΑ Αττικής και ΕΔΑ Αττικής

Από το energypress.gr
Υπεγράφη σήμερα στα γραφεία της ΔΕΠΑ, η Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών  μεταξύ Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ΑΕ (ΔΕΠΑ) και της Attiki Gas B. V. (Attiki Gas) (οποία είναι θυγατρική 100% της Shell Gas B.V. , μία εταιρία του  Royal Dutch Shell Group of Companies) για την πώληση και μεταβίβαση του 49% του μετοχικού κεφαλαίου των εταιριών Φυσικό Αέριο – Ελληνική εταιρεία ενέργειας  (ΕΠΑ Αττικής)  και Διανομή Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής).

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ανακοίνωση της ΔΕΠΑ, το τίμημα εξαγοράς της ΕΠΑ Αττικής  είναι 39 εκ. ευρώ και το τίμημα εξαγοράς για την ΕΔΑ Αττικής είναι 111 εκ ευρώ.  Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί..