Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Ενισχύεται σημαντικά η παραγωγή πετρελαίου στη Νιγηρία

Από το naftikachronika.gr
Ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Total ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε στις 29 Δεκεμβρίου 2018 τις εργασίες εξόρυξης πετρελαίου στο μεγάλο κοίτασμα Egina, το οποίο βρίσκεται σε βάθος 1.600 μ. και περίπου 150 χλμ. μακρυά από τις ακτές της Νιγηρίας.

Στόχος αποτελεί η παραγωγή περίπου 200.000 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως από το εν λόγω κοίτασμα, ποσότητα η οποία αντιπροσωπεύει..

Προβάδισμα Βουλγαρίας στην Κούρσα Μεταφοράς Ρωσικού Αερίου από TurkishStream Προς Ευρώπη

Από το energia.gr
Σαφές προβάδισμα φαίνεται ότι διαθέτει πλέον η Βουλγαρία έναντι της Ελλάδος στο σχέδιο για την μεταφορά Ρωσικού αερίου, που θα προέλθει από τον αγωγό TurkishStream, προς τις αγορές της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτό προκύπτει από τις κινήσεις της Σόφιας τις τελευταίες εβδομάδες που αφορούν την κατασκευή αγωγών που θα διασχίζουν την χώρα με κατεύθυνση προς βορρά, την αναβάθμιση του συστήματος υπόγειων..

Η Τουρκία Ξεκινά τη Λειτουργία της Μεγαλύτερης στον Κόσμο Ship-to -Ship Μεταφοράς LNG

Από το energia.gr
Η Τουρκία ξεκίνησε μία από τις μεγαλύτερες ship-to-ship μεταφορές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον πλανήτη, στο λιμάνι Ντορτιόλ στην Μεσόγειο, ανακοίνωσε ο Mehmet Tecimen, περιφερειακός διευθυντής επιχειρήσεων κοινής ωφελείας της Turkish Petroleum Pipeline Corporation (BOTAS).

«Αυτός ο πλωτός σταθμός επαναεριοποιίησης (FSRU) της BOTAS που είναι αγκυροβολημένος στο Ντορτιόλ, είναι το μεγαλύτερο πλοίο FSRU στον κόσμο, με μήκος 345 μέτρων», δήλωσε ο κ. Tecimen σε ανακοίνωση Τύπου.

Τον Φεβρουάριο του 2018, η Τουρκία έθεσε ..

Baker Hughes: "Φρένο" σε γεωτρήσεις και επενδύσεις το 2019 από τις ενεργειακές εταιρείες στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εταιρίες ενέργειας μείωσαν τις εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου για πρώτη φορά σε τρεις εβδομάδες καθώς οι παραγωγοί άρχισαν να περιορίζουν τα σχέδια για γεωτρήσεις το 2019 μετά την κατάρρευση των τιμών αργού πετρελαίου στα τέλη του περασμένου έτους.

Συγκεκριμένα μείωσαν κατά οκτώ τις πλατφόρμες την εβδομάδα έως τις 4 Ιανουαρίου, μειώνοντας το συνολικό αριθμό σε 877, σύμφωνα με τα στοιχεία της  Baker Hughes που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή 4/1/2019. 

Η καταμέτρηση των σταθμών των ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής..

ΟΛΟΜΕΛΕΙΕΣ ΣΚΕΕΠ


Το ΣΚΕΕΠ καλεί όλους τους συναδέλφους – συναδέλφισσες να παραβρεθούν στις Ολομέλειες του με θέματα :
· Διοικητικός & Οικονομικός Απολογισμός ΠΣΕΕΠ

· Ενημέρωση - Τρέχουσες Εξελίξεις

· Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2019

Η Ολομέλεια για την Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ..