Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

EU Studies Spain-Italy Gas Pipeline To Cut Russian Dependence

 




The European Union is considering the idea of a construction of an offshore gas pipeline between Spain and the Italian coast in Tuscany to reduce the EU’s reliance on Russian gas, Spanish daily El Pais reported on Wednesday.

Spain has the highest number of regasification terminals for liquefied..

Αποχώρησε από τις ρωσικές κοινοπραξίες η Equinor - Παραχώρηση στοιχείων στη Rosneft

 



Την αποχώρηση από τις ρωσικές κοινοπραξίες ανακοίνωσε η νορβηγική Equinor την Τετάρτη, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα σχέδια που είχαν παρουσιαστεί στις 27 Φλεβάρη.

Η Equinor μεταβίβασε ..

Η Delek προχωρά στην ανάπτυξη του κοιτάσματος "Αφροδίτη" χωρίς την συναίνεση του Ισραήλ

 


Σε εργασίες στο διαφιλονικούμενο κοίτασμα Αφροδίτη μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ φαίνεται να προχωράει η Delek Drilling, εστιάζοντας στην κυπριακή περιοχή, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει συνεννόηση και συμφωνία με την ισραηλινή πλευρά.

Ειδικότερα, στην έκθεση για τα...

EV-Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: τα βαπόρια στις Αζόρες και την Αδριατική κι ο νέος κίνδυνος, που απειλεί τους πάντες!

 


Στις 10/2/2022 το πλοίο Felicity Ace απέπλευσε απ' το Γερμανικό λιμάνι Emden, για να μεταφέρει στις ΗΠΑ 3.965 ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Ομίλου Φολκσβάγκεν, περιλαμβανομένων Πόρσε, Λαμποργκίνι & Μπέντλεϋ. Στις 16/2/2022, όταν βρισκόταν ανοιχτά των νησιών Αζόρες στο βόρειο Ατλαντικό, στο πλοίο εκδηλώθηκε φωτιά και βυθίστηκε στις 1/3/2022. Κατόπιν αυτού παρέμεινε άγνωστη η διερεύνηση της αιτίας της φωτιάς, και θα παραμείνει για..

Tullow Oil: Διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις για την παραγωγή πετρελαίου το 2022

 



Η Tullow Oil ανακοίνωσε ότι οι εκτιμήσεις της για την πετρελαϊκή παραγωγή το 2022 παραμένουν αντίστοιχες της προηγούμενης εκτίμησης για 59.000-65.000 βαρέλια ημερησίως.

Η πετρελαϊκή εταιρεία τόνισε πως το πολυετές της πρόγραμμα γεώτρησης στη Γκάνα, συνεχίζει με ισχυρές επιδόσεις και βρίσκεται..