Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

Η Ουάσιγκτον Συστήνει στις Αμερικανικές Πετρελαϊκές να Σεβαστούν τη Βαγδάτη



Η Ουάσιγκτον δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι πετρελαϊκές δεν θα πρέπει να παρακάμπτουν την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ, με αφορμή την υπογραφή συμβολαίων ανάμεσα στο Κουρδιστάν και ορισμένες εταιρείες, όπως η Chevron.
«Όσον αφορά τις δικές μας επιχειρήσεις, συνεχίζουμε να τους λέμε ότι η υπογραφή συμβολαίων με οποιαδήποτε περιοχή του Ιράκ δίχως την έγκριση της κεντρικής κυβέρνησης τις εκθέτει σε νομικό ρίσκο», σημείωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.
Ο Λευκός Οίκος διεμήνυσε στις επιχειρήσεις ότι «προφανώς λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις, αλλά αν δεν υπάρχει ομοσπονδιακή νομοθεσία στο Ιράκ για αυτά τα πράγματα, τότε υπάρχουν κίνδυνοι για αυτές». 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Γερμανία: Εβγαλε 68 δισ. ευρώ από την κρίση



Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι πληρώνει το ομόλογο των 3,2 δισ. ευρώ που έληξε προ ημερών, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο άλλη μία δυνατότητα στη Γερμανία να κερδίσει από την κρίση, γράφουν διεθνή μέσα. 
Ο λόγος είναι απλός. Όταν η ΕΚΤ επιστρέψει στις κεντρικές τράπεζες και μέσω αυτών στις χώρες τα κέρδη από τα συγκεκριμένα ομόλογα (σ.σ. αγοράστηκαν σε τιμές σημαντικά κατώτερες της ονομαστικής), τότε η Γερμανία θα πάρει τη μερίδα του λέοντος δεδομένου ότι έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην ΕΚΤ. 
Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος από «μέρισμα» που θα πληρώνει η Ελλάδα ξεχρεώνοντας τα ομόλογα που έχει η ΕΚΤ. Σύμφωνα με υπολογισμούς της FT Deutschland, έως το 2026 οι λήξεις που πρέπει να καλύψει η Ελλάδα σε ομόλογα που έχει η ΕΚΤ φτάνουν τα 12,7 δισ. ευρώ. 
Εν τω μεταξύ, η Γερμανία έχει ήδη σημαντικά κέρδη από τα πολύ χαμηλά επιτόκια που απολαμβάνει λόγω της κρίσης και της προσπάθειας των επενδυτών να εξασφαλίσουν τα κεφάλαιά τους. 
Η Handelsblatt μεταδίδει ότι σύμφωνα με τον οικονομολόγο Jens Boysen-Hogrefe του ινστιτούτου του Κιέλου τα τελευταία 3,5 χρόνια εξοικονόμησε 68 δισ. ευρώ σε κόστος δανεισμού. Το ποσό προκύπτει από τη σύγκριση του μέσου κόστους δανεισμού τη συγκεκριμένη περίοδο με τον μέσο όρο από το 1999 έως το 2008. 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Αμερικανικό σκάφος διεξάγει έρευνες για ουράνιο στη Μεσόγειο



Το υπερσύγχρονο αμερικανικό ερευνητικό σκάφος «Ναυτίλος» προστέθηκε στον στολίσκο των ερευνητικών πλοίων που διεξάγουν σεισμογραφικές έρευνες στη Μεσόγειο, μόνο που αυτό δεν ψάχνει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο (που ψάχνουν τα άλλα σκάφη) αλλά για ουράνιο. 
Οι έρευνες διεξάγονται στο υποθαλάσσιο βουνό «Ερατοσθένης», περίπου 60 ναυτικά μίλια δυτικά της Πάφου, εντός των διεθνών χωρικών υδάτων και δίπλα ακριβώς από την κυπριακή ΑΟΖ. Οι κινήσεις του αμερικανικού σκάφους παρακολουθούνται από την κυπριακή κυβέρνηση και ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκ. Συλικιώτης δήλωσε ότι οι έρευνες του «Ναυτίλου» «δεν έχουν καμία σχέση με τις έρευνες που διεξάγει η Κύπρος στην ΑΟΖ, ενδεχομένως να διεξάγει έρευνες σχετικά με το ουράνιο», είπε ο υπουργός.
Την ίδια ώρα η Λευκωσία προχωρεί στο πρώτο τρίμηνο του 2013 στη δεύτερη γεώτρηση στο Οικόπεδο 12 με την Noble Energy. Ήδη η αμερικανική αυτή εταιρία έχει εξασφαλίσει τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο ρομπότ, τις υπηρεσίες για μεταφορά υλικού προς την πλατφόρμα και απορριμμάτων της γεώτρησης από τη στεριά. 
Προκήρυξε επίσης δύο διαγωνισμούς για δοκιμαστικούς έλεγχους της γεώτρησης και για την εξασφάλιση υπηρεσιών ασφαλούς τσιμεντώματος της γεώτρησης, ώστε να μην υπάρξουν διαρροές, αλλά να υπάρχει δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Διακόπτει η Βενεζουέλα τις Εξαγωγές Ντίζελ προς τη Συρία



Η κρατική πετρελαϊκή της Βενεζουέλας θα προχωρήσει σε προσωρινή διακοπή των εξαγωγών ντίζελ προς την Συρία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πετρελαίου, Ραφαέλ Ραμίρεζ.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η PdV εξήγαγε πάνω από 900.000 βαρέλια ντίζελ στη Συρία σε τρία διαφορετικά φορτία από το Νοέμβριο του 2011 ως το Μάιο του 2012, στα πλαίσια συμφωνίας του 2010. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δολιοφθορά με εκρηκτικά σε αγωγό της Total



Αγωγός φυσικού αερίου που διαχειρίζεται η Total υπέστη δολιοφθορά από αγνώστους στην νότια Υεμένη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η τροφοδοσία του τερματικού σταθμού στο Μπελχάφ.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας της επαρχίας Σάμπουα, στρατηγό Αχμαντ Σάλεχ Ομάρι, "ένοπλοι τοποθέτησαν εκρηκτικά" στον αγωγό που φτάνει από την επαρχία Μαρίμπ στο Μπαλχάφ στον Κόλπο του Άντεν.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως δεκάδες κάτοικοι του χωριού Ζαχίρα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε από την έκρηξη. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Αλμούνια: Θα Υπάρξουν Δικλείδες Ασφαλείας στην Πώληση Μονάδων της ΔΕΗ



Ο Επίτροπος Ανταγωνισμού, Αλμούνια, διευκρίνισε σε απάντησή του προς το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων της Ελλάδος ότι η πώληση των τεσσάρων μονάδων της ΔΕΗ που δρομολογείται θα γίνει με δικλείδες ασφαλείας τις οποίες θα θέσει η ΡΑΕ.
Ο ίδιος σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει προτείνει την πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων και την εκχώρηση λιγνιτικής ισχύος από τις μονάδες Καρδιά 1 και Καρδιά 2 μέσω συμβολαίων ανταλλαγής.
«Για την πώληση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής είναι σημαντικό να σημειωθεί, όπως προκύπτει και από την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, ότι τα υφιστάμενα συμβόλαια προμήθειας με λιγνίτη θα αναληφθούν από τους νέους ιδιοκτήτες στην μορφή που είναι, προκειμένου η εξόρυξη του λιγνίτη να μην επηρεαστεί από τη συγκεκριμένη διαδικασία», υπογραμμίζει ο Επίτροπος.
Παράλληλα, αναφέρει ότι η κυβέρνηση αποφασίζει για το ενεργειακό μείγμα και την επίτευξη των εθνικών στόχων, σημειώνοντας πάντως ότι «η Επιτροπή είναι αρμόδια για να παρεμβαίνει μόνο όταν μία απόφαση του κράτους-μέλους για τη χρήση των πηγών ενέργειας παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία». Επίσης, η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να επιλύει ζητήματα ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά ενέργειας.
Τέλος, ο Αλμούνια τονίζει ότι η πρόταση της κυβέρνησης για την πώληση μονάδων και τα συμβόλαια ανταλλαγής «ορίζει πως, τόσο η ΔΕΗ, όσο και οι νέοι ιδιοκτήτες των εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής, θα φέρουν ευθύνες για τα κόστη παροπλισμού των επενδύσεων τους, κατ΄αναλογία με το χρονικό διάστημα που θα έχουν την κυριότητα των μονάδων». 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Motor Oil: Στις 27 Αυγούστου τα Αποτελέσματα Εξαμήνου



Η Motor Oil ανακοίνωσε ότι τα Στοιχεία και Πληροφορίες της περιόδου 1.1.2012 – 30.6.2012 θα δημοσιευτούν στον τύπο την Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 και την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη για τις 17:30 τοπική ώρα.
Τα Στοιχεία και Πληροφορίες και η Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.moh.gr (Ενημέρωση Επενδυτών / Οικονομικά Στοιχεία / Εξαμηνιαίες Οικονομικές Εκθέσεις) καθώς και στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών www.ase.gr μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Δευτέρας 27 Αυγούστου 2012. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Παίζει καθυστέρηση για τα ΕΛΠΕ


Σπύρος Λάτσης: Oι αποφάσεις στο στρατηγείο της Γενεύης για την επόμενη μέρα
Το επόμενο μεγάλο ελληνικό βήμα του θα είναι στην ενέργεια. Στόχος του να φύγει από τα ΕΛΠΕ, που κατέχει το 41%, αλλά σε συνθήκες που θα του αποφέρουν το μεγαλύτερο κέρδος.
Φέρεται αποφασισμένος να μην ασκήσει μέσω της Paneuropean Holdings το δικαίωμα πρώτης προτίμησης για το 35,5% που αναμένεται να πωληθεί από το Δημόσιο.
Σε ανοιχτή γραμμή με Άραβες και Ρώσους επιχειρηματίες –τον περασμένο Μάρτιο, όπως αποκάλυψε η "DEAL", έκανε ταξίδι αστραπή στη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με τον Αλ. Ντιούκοφ Gazprom Neft -που ενδιαφέρονται για το όλο «πακέτο» είναι διατεθειμένος να πωλήσει το ποσοστό του στο νικητή την κατάλληλη ώρα.
Που σημαίνει ότι αξιοποιεί τη δεδομένη καθυστέρηση του σχετικού διαγωνισμού, -που εξαρτάται και από αυτόν-, ποντάροντας στην αναμενόμενη απογείωση των λειτουργικών κερδών των ΕΛΠΕ με την έναρξη της επένδυσης στην Ελευσίνα.
Ο Λάτσης αναμένει πολύ καλύτερες τιμές από την τρέχουσα αποτίμηση, που για το δικό του 41% ανέρχεται σε 715 εκατ. ευρώ, ενώ για το 35,5% που πωλεί το Ελληνικό Δημόσιο στα 620 εκατ. ευρώ.

Απόσπασμα από :ellinasasfalistis.blogspot.gr

Η ΠΑΣΚΕ αυτονομείται από το ΠΑΣΟΚ



«Η ΠΑΣΚΕ δεν είναι παράταξη ενός κόμματος, είναι η συνδικαλιστική έκφραση της ευρύτερης σοσιαλιστικής και δημοκρατικής αριστεράς», δηλώνει ο Γιάννης Παναγόπουλος, αποκαλύπτοντας τις ευρύτατες-και υπόγειες προς το παρόν- διεργασίες στην Ιπποκράτους.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr ειλημμένη είναι η απόφαση για μετεξέλιξη της ΠΑΣΚΕ από παράταξη του ΠΑΣΟΚ σε παράταξη όλου του χώρου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Οι φιλοδοξίες, μάλιστα, καθίστανται ισχυρότερες, από τη στιγμή που η ΔΗΜΑΡ δεν διαθέτει συνδικαλιστική παράταξη ή αξιόλογες οργανωμένες δυνάμεις στους εργασιακούς χώρους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά ή και παραλλήλως με τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ, θα επικαιροποιηθεί η διακήρυξη που είχαν εκδώσει οι 101 Πρόεδροι Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών που ανήκουν στην ΠΑΣΚΕ. Η νέα διακήρυξη θα αποτελέσει τη βάση των διεργασιών, με την ΠΑΣΚΕ να καθίστανται περισσότερο πολιτική, αλλά όχι κόμμα. 
Είναι σαφές πως οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει να παίξουν ρόλο στην ανασύνθεση της κεντροαριστερής παράταξης, ενώ είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσει ο Ευ. Βενιζέλος που στο στενό περιβάλλον του υπάρχει ο παλαιός Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Λάμπρος Κανελλόπουλος ή ο τέως Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών Γρ. Φελώνης. Η Ιπποκράτους, πάντως, αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει ούτε υπεύθυνο συνδικαλιστικού, αφού οι Τομείς έχουν καταργηθεί… 
ΠΗΓΗ:real.gr

Παράπονα των Εργαζομένων στη ΔΕΗ με Αφορμή το Ατύχημα στην Μεγαλόπολη



Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας με αφορμή τον θάνατο εργαζομένου της ΔΕΗ στο λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης, στην οποία καυτηριάζει τις συνθήκες εργασίας και την έλλειψη οργανικών θέσεων.
Πιο αναλυτικά, σημειώνονται τα εξής:
«Οι αντεργατικές πολιτικές και η ανυπαρξία των αρμοδίων υπηρεσιών για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και των μέτρων ασφάλειας σε συνδυασμό με τις σοβαρές ελλείψεις εργατοτεχνικού προσωπικού, την κάλυψη οργανικών θέσεων τακτικού προσωπικού από έκτακτους οκταμηνίτες, την εντατικοποίηση της εργασίας,την εκτέλεση εργασιών με τον «αυτόματο πιλότο», την πλημμελή επάνδρωση του πάγιου εξοπλισμού και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης με μοναδικό εργαλείο το φιλότιμο απέναντι στην εργασία τους καιστο έργο που προσφέρουν προκειμένου ο ελληνικός λαός να έχει το αγαθό της ενέργειας, δίνοντας ακόμη και τη ζωή τους και αυξάνοντας τα νούμερα της εκατόμβηςπου λέγεται «εργαζόμενοι στη ΔΕΗ» με ένα ακόμη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα.
Δυστυχώς ο τραγικός θάνατος του συναδέλφου μας Χειριστή Βαγγέλη Γιαννόπουλου το απόγευμα της 18-8-2012, την ώρα του μεροκάματου, ήρθε να μας υπενθυμίσει αυτή την τραγική πραγματικότητα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Τουρκία θέλει να αντλήσει πετρέλαιο στα κατεχόμενα!



Και σε άλλο πεδίο στην κατεχόμενη Κύπρο, πέραν της Αμμοχώστου, ξεκινά έρευνες για πετρέλαιο η Τουρκική Εταιρία Πετρελαίων (TPAO).
Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας κ.Τανέρ Γιλντίζ κατά την επίσκεψή του σε πετρελαική εγκατάσταση της ΤΡΑΟ στη νοτιοανατολική επαρχία του Αντιγιάμαν (Adıyaman), δυτικά του Ντιαρμπακίρ.
"Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Εκεί πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα έχουμε αποτέλεσμα ", είπε ο τούρκος υπουργός, όπως γραφει σε σύντομο δημοσίευμά της η αγγλόγλωσση Hurriyet Daily News.
Η TPAO έχει αρχίσει γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο της ''ΤΔΒΚ'', από τα τέλη Απριλίου.
Να σημειωθεί ότι η ποσότητα αργού πετρελαίου που παράγεται στην Τουρκία είναι περίπου 18 εκατομμύρια βαρέλια το χρόνο εκ των οποίων το 22% εκ των οποίων προέρχεται από το Αντιγιάμαν.
ΠΗΓΗ:.inews.gr

Γ. Παναγιωτόπουλος: "Όχι στα μέτρα της κοινωνικής καταστροφής"


Γ. Παναγιωτόπουλος: "Όχι στα μέτρα της κοινωνικής καταστροφής" Ευθύνες στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιρρίπτει το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κινήματος
Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ακολουθώντας πιστά τις εντολές της Τρόικας, ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή στον ελληνικό λαό.
Το οικονομικό επιτελείο, πιστοί υπηρέτες των μεγάλων αφεντικών τους, στο όνομα μιας αμφιλεγόμενης «σωτηρίας», που πολλές φορές χρησιμοποιήθηκε σαν δικαιολογία για αντιλαϊκές επιλογές, ολοκληρώνει το καταστροφικό του έργο, βυθίζοντας μια ολόκληρη χώρα στη φτώχεια, την ανεργία, την ύφεση και την απόγνωση.
11,5 δις σήμερα, ακόμη περισσότερα αύριο σε έναν ατελείωτο χορό απαιτήσεων και εκβιασμών που όχι μόνο δεν σώζουν αλλά καταστρέφουν ολοκληρωτικά ότι έχει απομείνει στην Ελλάδα της κρίσης, στην Ελλάδα των  αδύναμων πολιτικών, στην Ελλάδα της υποταγής.
Οι ίδιοι που υποσχέθηκαν «όχι άλλες μειώσεις μισθών», ετοιμάζονται να κόψουν συντάξεις, μισθούς και μεροκάματα, αδιαφορώντας για το πρόβλημα επιβίωσης εκατομμυρίων Ελλήνων.
Οι ίδιοι που υποσχέθηκαν «όχι απολύσεις», ετοιμάζονται να στείλουν στην ανεργία, με την επικάλυψη της εφεδρείας, χιλιάδες εργαζομένους, ανθρωποθυσία στις απαιτήσεις των εκβιαστών – δανειστών
Οι ίδιοι που υποσχέθηκαν «προστασία των αδυνάτων» κόβουν κοινωνικά επιδόματα, αδιαφορώντας για τα στοιχειώδη σε μια κοινωνία που υποφέρει, που αγανακτεί, που διαλύεται.
Οι ίδιοι που υποσχέθηκαν να «σώσουν την πατρίδα», καταστρέφουν τα πάντα, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό, ενισχύουν την ύφεση, σπέρνουν το φόβο για το αύριο και στερούν την ελπίδα από τις επόμενες γενιές.
Η κυβέρνηση μετατρέπεται σε Προκρούστη κάθε κοινωνικού δικαιώματος, καθώς η κοινωνική ζούγκλα που σχεδιάζουν μετατρέπει τη χώρα σε αποικιακό κράτος του 18ου αιώνα και τους Έλληνες σε μετανάστες στην ίδια τους την πατρίδα.
Δεν έχουν ούτε την πολιτική, ούτε την ηθική, ούτε την κοινωνική νομιμοποίηση.
Είναι ήδη ανακόλουθοι με τις υποσχέσεις τους, αδύναμοι και ανίκανοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του λαού μας, καθώς επιλέγουν το ρόλο του υπάκουου υπαλλήλου στις επιλογές που διαμορφώνουν οι ισχυροί εκτός των συνόρων μας.
Οι υπερφίαλες δηλώσεις περί πολιτικού κόστους ακούγονται σαν ανέκδοτο στα αυτιά ενός λαού που ετοιμάζεται να ζήσει μια πρωτόγνωρη καταστροφή.
Οι ευθύνες της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες και οφείλει να αναλογιστεί το μέγεθος αυτής της καταστροφικής πολιτικής.
Καμία σωτηρία δεν είναι δυνατή όταν συνθλίβεται η κοινωνία.
Καμία δικαιολογία δεν είναι  αποδεκτή όταν συνυπογράφεις ένα εθνικό έγκλημα.
Καμία ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει σε τέτοιες πολιτικές αποφάσεις.
Το «πείραμα» της συμμετοχής στην Κυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής πρέπει να σταματήσει.
Εκτός και αν επέλεξαν για το ΠΑΣΟΚ το ρόλο εκείνου, που επειδή φοβόταν το θάνατο αποφάσισε να αυτοκτονήσει!
Είναι η ώρα να αποφασίσει αν θα σταθεί σαν υπερασπιστής των συμφερόντων του λαού ή αν θα μετατραπεί σε εκτελεστή του.
Είναι η ώρα να αποφασίσει αν θα τιμήσει την ιστορία του ή αν θα παραδοθεί οριστικά και αμετάκλητα στη χλεύη της κοινωνίας.
Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για όλους και για τον καθένα μας χωριστά.
Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του!
Ανοχή ΤΕΛΟΣ.
ΠΗΓΗ:thebest.gr

Ρωσική κάθοδος στα ισραηλινά κοιτάσματα - Τί σημαίνει αυτό για Ελλάδα και Κύπρο


Image
Ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom και η γαλλική εταιρεία πετρελαίων Total, διερευνούν την πιθανότητα συμμετοχής στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων στο ισραηλινό κοίτασμα Λεβιάθαν, συνεργαζόμενες με την Noble Energy, μέτεδωσε πριν λίγο το Bloomberg και για να φτάσει "προς τα έξω" μία τέτοια συζήτηση πρέπει οι συνομιλίες να είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο.
Μία εμπλοκή των δύο εταιρειών στην εκμετάλλευση του ισραηλινού κοιτάσματος, νομοτελειακά τις βάζει στο παιχνίδι και των κυπριακών κοιτασμάτων (για την Gazprom σίγουρα λόγω της στενής σχέσης με την Μόσχα αυτό δεν αποτελεί ποοπτική, αλλά βεβαιότητα), αλλά το σημαντικότερο είναι ότι τις βάζει στο παιχνίδι των ελληνικών κοιτασμάτων.
Και ταυτόχρονα δίνει την στρατηγική ασφάλεια που θέλει η Ελλάδα: Οι ΗΠΑ είναι ο μεγάλος "παίκτης", αλλά και ασταθής σύμμαχος. Η Γαλλία και ειδικά η Ρωσία δείχνουν να βρίσκονται σταθερά απέναντι από την κύρια απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα, την Τουρκία...
Οι δύο εταιρείες πρόκειται να συνεργαστούν στο κοίτασμα Στόκμαν, στη Θάλασσα του Μπάρεντς, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι επιβεβαιώνεται η προσέγγιση Ρωσίας-Ισραήλ, όπου το δεύτερο βλέπει στην Ρωσία έναν μεγάλο παίκτη με επιρροή σε όλη την Μ.Ανατολή, ο οποίος πέρα από το θέμα του Ιράν που για τελείως διαφορετικούς λόγους βρίσκονται "απέναντι" (βέβαια η Ρωσία έχει πάψει να παραδίδει όπλα στο Ιράν) συμπλέουν απολυτα στην ανάγκη αναχαίτισης του ισλαμικού "τσουνάμι" που εδώ και 18 μήνες σαρώνει Βόρειο Αφρική και Μ.Ανατολή.   
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κλιμάκωση: Βομβαρδισμός με πυραύλους ισλαμικού στρατοπέδου στην Β.Ιορδανία!



Μπαράζ συριακών ρουκετών BM-21 των 122 χλστ. και πυραύλων FROG έπληξαν στρατόπεδο μισθοφόρων στην Βόρεια Ιορδανία και σαφώς πρόκειται περί κλιμάκωσης, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι Σύροι προσβάλουν μισθοφορικά στρατόπεδα ή στρατόπεδα των αντικαθεστωτικών σε ξένο έδαφος, αν εξαιρέσουμε κάποιες σποραδικές επιχειρήσεις στο έδαφος του Λιβάνου.
Συγκεκριμένα επλήγη η πόλη Αλ Τούρα η οποία βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα από την συριακή πόλη Νταράα. Το σύνολο των αντικαθεστωτικών που δρουν στην Νταράα, εκπαιδευόταν στο στρατόπεδο που επλήγη.
Το στρατόπεδο είναι βασικά κέντρο εκπαίδευσης Λίβυων μισθοφόρων και ισλαμιστών από διάφορες αραβικές χώρες, οι οποίοι εν συνεχεία διείσδυαν στο εσωτερικό της Συρίας, ειδικά στο τομέα της Νταράα και του Χαλεπίου.Αναφέρεται ότι καταστάφηκαν βασικές υποδομές και υπάρχουν πολλά θύματα μεταξύ των μισθοφόρων και των ισλαμιστών.
Ο συριακός Στρατός κατ'αυτό τον τρόπο έστειλε μια σαφή προειδοποίηση στα γειτονικά κράτη για τι θα μπορούσε να συμβεί, αν εξακολουθήσουν να φιλοξενούς στο εδαφός τους μισθοφορικές δυνάμεις για να ανατρέψουν το καθεστώς.
Επίσης πέντε Ιορδανοί πολίτες τραυματίστηκαν από τις βολές ρουκετών και πυραύλων στο ιορδανικό έδαφος. 
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας κάλεσε τον απεσταλμένο της Συρίας στο Αμάν για να καταγγείλει το περιστατικό ως «απαράδεκτο» και ζήτησε από τη Δαμασκό να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί ξανά k;ati παρόμοιο, αλλά μάλλον το περιστατικό είναι απλά η αρχή των όσων θα ακολουθήσουν. 
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Κάτι έρχεται... - O T.Σόρος αγοράζει χρυσό!



Σαν ένας προάγγελος του τι είναι πιθανό να μας περιμένει το φθινόπωρο του 2012 μοιάζει η πρόσφατη κίνηση του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει πουλήσει όλες τις μετοχές του, όπως αποδεικνύεται από το συμπληρωμένο έντυπο 13-F που υπέβαλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2012.
Ο Σόρος, ο οποίος διαχειρίζεται κεφάλαια μέσω διαφόρων λογαριασμών στις ΗΠΑ και στα νησιά Cayman, φέρεται να έχει «ξεφορτωθεί» πάνω από ένα εκατομμύριο μετοχές σε χρηματοοικονομικές εταιρείες και τράπεζες, μεταξύ των οποίων στη Citigroup (420.000 μετοχές), JP Morgan (701.400 μετοχές) και Goldman Sachs (120.000 μετοχές ). Η συνολική αξία των μετοχών που πουλήθηκαν ανέρχεται σε περίπου 50 εκατ. δολάρια.
Το εξίσου ενδιαφέρον με την πώληση των μεγάλης αξίας αυτών μετοχών του είναι το πού εναπόθεσε τα ποσά του ο Σόρος. Την ίδια στιγμή που πουλούσε μετοχές τραπεζών, είχε αποκτήσει περίπου 884.000 μετοχές (αξίας περίπου 130 εκατ. δολαρίων) σε χρυσό μέσω της Trust SPDR Gold.
Όταν ένας σημαντικός διεθνής«παράγοντας», με απευθείας δεσμούς με τον Λευκό Οίκο, την Wall Street και το τραπεζικό σύστημα, αρχίζει να ξεφορτώνεται μετοχές και να συσσωρεύει χρυσό, αυτό ίσως να σημαίνει ότι αναμένονται πολύ σοβαρές εξελίξεις στον κόσμο των αγορών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ρεύμα οι πελάτες των REVMA1 και ΕΝΕΝ



Την Παρασκευή 31 Αυγούστου λήγει η περίοδος των τριών μηνών από την ημερομηνία ανάληψης από την ΔΕΗ ως Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου, της υπηρεσίας προμήθειας με ηλεκτρικό ρεύμα στους πρώην πελάτες των εταιριών Ελληνική Εναλλακτική Ενεργειακή και REVMAENA Μ.Ε.Π.Ε.
Ως εκ τούτου, οι πελάτες αυτοί καλούνται να συνάψουν σύμβαση με Προμηθευτή της επιλογής τους, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012.
Σχετικός πίνακας των Προμηθευτών, της ΔΕΗ συμπεριλαμβανομένης, βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΛΑΓΗΕ Α.Ε.).
Δείτε ωστόσο αριστερά τον Πίνακα των Προμηθευτών.
Παράλληλα, στην ανακοίνωση της η ΔΕΗ διευκρινίζει ότι "στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 57 του Ν. 4001/2011, η ΔΕΗ, ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου, ανέλαβε από την 00:00 της Τετάρτης 30 Μαΐου 2012 και από 00:00 της Πέμπτης 31 Μαΐου 2012, για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών, την προμήθεια ρεύματος στους πελάτες των εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ  και REVMAENA Μ.Ε.Π.Ε. αντίστοιχα".
Επίσης, σε ανακοίνωση της αναφέρεται ότι "σε συνέχεια σχετικής ενημερωτικής επιστολής, που απέστειλε η ΔΕΗ προς κάθε καταναλωτή του Τελευταίου Καταφυγίου, επισημαίνεται ότι, οι καταναλωτές Μέσης Τάσης, καθώς και οι μη οικιακοί καταναλωτές Χαμηλής Τάσης με ισχύ παροχής άνω των 25kVA – εφόσον δεν έχουν επιλέξει έγκαιρα Προμηθευτή – διατρέχουν τον κίνδυνο διακοπής της τροφοδοσίας των εγκαταστάσεών τους από τον αρμόδιο Διαχειριστή Δικτύου (παρ. 11 του άρθρου 9 του Εγχειριδίου Διαχείρισης Μετρήσεων και Περιοδικής Εκκαθάρισης Προμηθευτών Δικτύου)". 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ένταξη των μέτρων στον προϋπολογισμό σκέφτεται ο Γ. Στουρνάρας. Δηλαδή “τα μέτρα ως έχουν, ή αλλιώς εκλογές” θα είναι ο εκβιασμός της βουλής!



Το ενδεχόμενο ένταξης των περικοπών και των μέτρων απευθείας στον προϋπολογισμό του κράτους και όχι με κατάθεση επιμέρους νομοσχεδίων, φαίνεται να σκέφτεται ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας.
Η πρόθεση αυτή φαίνεται να αποσκοπεί στην τήρηση της κομματικής γραμμής και έτσι να αποφευχθούν τα «αντάρτικα» και οι τριβές εντός της Βουλής με κάθε νομοσχέδιο, αφού η ψήφιση του προϋπολογισμού σημαίνει αυτομάτως  και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Το ερώτημα είναι, τι αντιδράσεις θα μπορούσε να πυροδοτήσει μία τέτοια ενέργεια, κυρίως εντός της τριμερούς κομματικής συμμαχίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜ.ΑΡ. Υπενθυμίζουμε, ότι τον Οκτώβριο του 2011 ο τέως Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου επιχείρησε κάτι ανάλογο, αλλά βρήκε σθεναρή αντίσταση στο εσωτερικό του κόμματός του και έτσι προέκυψε, ουσιαστικά η κυβέρνηση Παπαδήμου. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Υπ.βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλεί... τσουλάρες τους παπάδες, στηρίζει τον 30χρονο και ίσως να...σκότωνε! [ΦΩΤΟ]


Κύριε Τσίπρα τα ξέρετε όλα αυτά; 

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι κάποια στελέχη της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να υποστηρίζουν έμμεσα ή άμεσα τον Αναστάσιο Θεοφίλου, ο οποίος συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για την δολοφονία του άτυχου ταξιτζή στην Πάρο...

Μεταξύ αυτών και η κυρία Ξανθούλα Καρανίκα η οποία μέσα στον χαμό που έγινε στο προφίλ του 30χρονου στο facebook εμφανίστηκε ως αυτόκλητος υπερασπιστής του νεαρού. 

Όπως αποκαλύπτει το parapolitika.gr, η Ξανθούλα Καρανίκα ήταν υποψήφια βουλεύτης με τον ΣΥΡΙΖΑ με την συνιστώσα "κοκκινοπράσινο δίκτυο" ενώ στις συζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο αποκάλεσε... τσουλάρες τους παπάδες, προφανώς στο ίδιο πνεύμα με τον σύντροφο της Πέτρο Τατσόπουλο που είχε αποκαλέσει gay τον Κολοκοτρώνη και μετά το απέδωσε στο γεγονός ότι φόραγε τις "διαδικτυακές του πιτζάμες" όπως είχε πει. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούλιο σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ



Αύξηση κατά 1,59% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εμφάνισε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι κατά το μήνα Ιούλιο ανέρχονται στα 794.924 άτομα, ενώ παράλληλα καταγράφεται αύξηση των μακροχρόνια ανέργων και μικρή μείωση των επιδομάτων ανεργίας. Οι 6 στους 10 ανέργους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως 54 ετών, ενώ το 90% είναι Έλληνες υπήκοοι.
Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, οι 337.705 (ποσοστό 42,48%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών, και 457.219 (ποσοστό 57,52%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Στην Περιφέρεια Αττικής αναλογεί το 37,48% των ανέργων που αναζητούν εργασία από το σύνολο της χώρας και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας αναλογεί το 19,35%.
Το 41,43% ή 329.329 άτομα είναι άνδρες και το 58,57% ή 465.595 είναι γυναίκες. Το 63,41% των εγγεγραμμένων ανέργων, είναι 30 έως 54 ετών, το 26,98% είναι κάτω των 30 ετών ενώ στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,61%. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρόστιμα έως 1000 € στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ΙΧ


http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_0475.jpeg
Εντός του φθινοπώρου περίπου δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν τα έχουν ασφαλίσει θα ειδοποιηθούν πως πρέπει να πληρώσουν από 250 ευρώ έως 1000 ευρώ πρόστιμο.
Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι τα 750.000 ανασφάλιστα ΙΧ είναι κρατικά οχήματα, ενώ περίπου σε 350.000 έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας.
Το πρόστιμο θα κινείται με βάση την παλαιότητα και τον κυβισμό του κάθε οχήματος.
Σύμφωνα με το «Εθνος» στην περίπτωση που δεν καταβάλλεται το πρόστιμο, θα αφαιρείται η άδεια αλλά και οι πινακίδες κυκλοφορίας.
Οι παραβάτες αφού καταβάλουν το πρόστιμο θα πρέπει μέσα σε 10 έως 20 μέρες να προσκομίσουν την απόδειξη πληρωμής της κλήσης αλλά και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματος του, για να μην πληρώσουν και δεύτερο πρόστιμο, τονίζει το thebest.gr 
ΠΗΓΗ:marketbeast.gr

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας λιθοβολήθηκε


Турция протест Турция женщины Турция
Όχλος οργισμένων κατοίκων της επαρχίας Χακαρί στην ανατολική Τουρκία επιτέθηκαν στον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν.
Ο υπουργός αποφάσισε να συναναστραφεί με το λαό και να μιλήσει με τους κατοίκους κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού δείπνου μετά τη δύση του ηλίου. Τότε εντοπίστηκε από ομάδα επιθετικά διακείμενων κατοίκων της πόλης, οι οποίοι άρχισαν να πετούν πέτρες στον υπουργό και τη συνοδεία του. Οι προσωπικοί φρουροί χρειάστηκε περίπου μισή ώρα να κρατήσουν άμυνα στο καφέ, όπου δέχθηκε την επίθεση ο υπουργός, τον οποίον εν συνεχεία απομάκρυναν καταφεύγοντας στο γραφείο του κυβερνήτη. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Διαφωνούν ΗΠΑ-Ισραήλ για τον χρόνο επίθεσης σε Ιράν



 Σαφή διαφωνία σε ότι αφορά την προσέγγιση του ζητήματος "Επίθεση στο Ιράν" καταγράφεται πλέον μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ, σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου στρατηγού Μάρτιν Ντέμσεϊ. "Οι δύο χώρες τρέφουν διαφορετική αντίληψη για τον επείγοντα χαρακτήρα, αλλά και για τις εν γένει ερμηνείες τους για το ζήτημα του Ιράν, παρά τις συγκλίνουσες πληροφορίες τους για το.....
αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης" δήλωσε ο Ντέμσεϊ.
 Χθες, πριν από την άφιξή του στο Αφγανιστάν για διήμερη επιθεώρηση, ο επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων εκμυστηρεύθηκε πως συνδιαλέγεται με τον ισραηλινό ομόλογό του Μπένι Γκαντζ«δύο φορές κάθε εβδομάδα», προκειμένου «να συγκρίνουν τις πληροφορίες τους» και «να συζητήσουν» για τις εξελίξεις στην περιφέρεια.
 Για τις δύο χώρες, ο χρόνος κυλά με διαφορετικό ρυθμό, εξήγησε ο ίδιος, τονίζοντας πως για το Ισραήλ η απειλή που εγείρει ένα Ιράν με πυρηνικό οπλοστάσιο είναι πολύ πιο επείγουσα απ’ ότι είναι για τις ΗΠΑ. «Παραδεχόμαστε αμφότεροι πως τα ρολόγια μας γυρίζουν με διαφορετικούς ρυθμούς», τόνισε.
 «Μπορούμε κάλλιστα να έχουμε δύο χώρες, οι οποίες να ερμηνεύουν τις ίδιες πληροφορίες και να καταλήγουν σε δύο διαφορετικά συμπεράσματα. Φρονώ πως αυτό είναι που συμβαίνει», πρόσθεσε ο στρατηγός Ντέμσεϊ.
 Το Ισραήλ φοβάται μήπως το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εισέλθει σε μία «ζώνη ανοσίας», όταν θα είναι επαρκώς προστατευμένο από πιθανές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. Για το εβραϊκό κράτος, που διαθέτει μεν διατρητικές βόμβες για υπόγειες εγκαταστάσεις σε μεγάλο βάθος —αλλά μικρότερης ισχύος από αυτές των Αμερικανών— η «ζώνη ανοσίας» είναι βρίσκεται χρονικά πολύ πιο κοντά απ'όσο θεωρούν οι ΗΠΑ, που ακόμη διαθέτουν το πλεονέκτημα των κυρώσεων και της διπλωματικής πίεσης.
 Το Πεντάγωνο δεν συμμερίζεται την πίεση των Ισραηλινών, κατά τον Ντέμσεϊ, για τον οποίον οι επιδρομές του εβραϊκού κράτους θα έχουν αποτέλεσμα μόνον εν μέρει, αφού θα επιβραδύνουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσουν να ακυρώσουν το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Αργεντινή: Διαμαρτυρία κατά της Ισπανίας για το βιοντήζελ



Διαμαρτυρία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατέθεσε η Αργεντινή κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταφερόμενη εναντίον ισπανικών ρυθμίσεων, που η νοτιαμερικανική χώρα θεωρεί ότι κάνουν διακρίσεις εναντίον των εξαγωγών βιοντήζελ.
Η Αργεντινή θεωρεί ότι οι κανόνες, που εισήχθησαν τον Απρίλιο, θα μπλοκάρουν εντελώς τις εξαγωγές βιοκαυσίμων της στην Ισπανία.
Έχει αποκαλέσει τις ρυθμίσεις «προστατευτικές» και προειδοποιεί ότι θα της κοστίσουν 1 δισ. δολάρια το χρόνο από χαμένα έσοδα.
Οι ισπανικές ρυθμίσεις εντάσσονται στον Οδηγία Ανανεώσιμης Ενέργειας, που επιβάλλεται σε όλα τα 27 μέλη της ΕΕ. Έχει στόχο να αυξήσει την χρήση βιοκαυσίμων και να βελτιώσει την ενεργειακή ασφάλεια της ηπείρου. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Βόμβα της Σερβίας στο τραπεζικό σύστημα – Το ΔΝΤ σε κατάσταση πανικού!



Νέο τραπεζικό σύστημα στη Σερβία, με νόμο που ορίζει πως οι τράπεζες θα εργάζονται αποκλειστικά και μόνο για το όφελος της χώρας και των πολιτών!.... 
Οι σοσιαλιστές της Σερβίας εγκαταλείπουν το τραπεζικό σύστημα του ευρωπαϊκού μοντέλου και προκαλούν τις έντονες διαμαρτυρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Παραιτήθηκε ο.....
Dejan Soskic, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Σερβίας, ενώ η θητεία του έληγε το 2016! Στην Ευρώπη και ειδικότερα στα Βαλκάνια έχουμε την πρώτη πολιτική απάντηση και αντίδραση στη Τραπεζική Δικτατορία, με νόμο που ψήφισε η Σερβική Βουλή!
Η είδηση θάβεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και δημοσιογράφους και ίσως αναγκαστούν να μιλήσουν για αυτή την εξέγερση της Σερβίας, μιας και τώρα το ΔΝΤ εκφράστηκε δημόσια εναντίον ενός νόμου που ψήφισε δημοκρατικά η Βουλή της Σερβίας και εναντίον του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ivica Dacic.
Με τον νέο νόμο η Τράπεζα της Σερβίας υποχρεώνεται να λειτουργεί σε όφελος της εθνικής οικονομίας και των αναγκών του Σερβικού λαού και να μην τηρεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ και των διεθνών κερδοσκόπων!
Πρόκειται για ενέργεια της Σερβικής Βουλής που υπερασπίζεται το σύνολο της χώρας και είναι φυσιολογική η αντίδραση της Ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ, αφού εκτιμούν ότι η Σερβία αναστατώνει κυριολεκτικά την διεθνή τραπεζική «σταθερότητα»!
Τώρα ένα τεράστιο αγκάθι, η Σερβία, υποχρεώνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προλάβει νέες αποφάσεις σαν της Σερβίας από Ιταλία και Ισπανία.
Για την Ελλάδα δεν ανησυχούν οι διεθνείς κερδοσκόποι, μιας και έχουν εγκαταστήσει μια συγκυβέρνηση δωσίλογων!
Η απόφαση της Σερβίας δείχνει πως υπάρχουν ακόμη κάποιοι κι αυτοί στην Περιφέρεια του συστήματος, που τολμούν να εναντιωθούν στην Αυτού Μεγαλειότητα της κερδοσκοπίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα! 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Τουρκική Εταιρεία Παίρνει Δάνειο από το Ισραήλ για Παραγωγή Ενέργειας



Οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου Ashdod and Ramat στο Ισραήλ πήραν δάνειο 1,1 δισεκ. ισραηλινά Shekel (277 $ εκατ.) από το Ισραήλ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Zorlu Enerji. Η Zorlu Enerji κατέχει μερίδιο 42,15 τοις εκατό στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου ενώ το υπόλοιπο μερίδιο, 57,85 τοις εκατό, ανήκει στην Edeltech Ltd.
Η Zolru Enerji έλαβε 355 εκατ. Shekel (88 $ εκατ.) για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου Ashdod και 766 εκατ. Shekel (189 εκατ. δολάρια) για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου Ramat Negev από την Τράπεζα Bank Leumi le-Israel και λοιπούς δανειστές. 
ΠΗΓΗ:energia.gr