Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Πόση ενέργεια ξοδεύουμε σε ένα χρόνο για να δροσιζόμαστε με τα air conditions

Από το huffingtonpost.gr
Η συζήτηση για τη χρήση των air conditions είναι πάντα δύσκολη (και μπορεί να καταλήξει σε καυγά). Κάποιοι αν μπορούσαν θα άφηναν το κλιματιστικό ανοιχτό από την πρώτη μέρα του καλοκαιριού μέχρι το χειμώνα (και μάλιστα συχνά σε θερμοκρασίες μη ανεκτές από συναδέλφους, συντρόφους, φίλους κ.α.). Άλλοι πάλι το ανοίγουν ελάχιστα ή ακόμη επιλέγουν να μην έχουν καν κλιματιστικό στο σπίτι τους και βολεύονται ..

IEA: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008 η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου

Από το energypress.gr
Οι αυξανόμενες ενδείξεις για οικονομική επιβράδυνση και η κλιμάκωση του σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου έχουν οδηγήσει σε επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης για πετρέλαιο, η οποία αυξάνεται με τον χαμηλότερο ρυθμό από το 2008 όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση, σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ).

«Η κατάσταση γίνεται ακόμα..

ΣΕΒ: Υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Εμπορίας Πετρελαίου και Υγραερίου για τα έτη 2019 – 2020

Από το worldenergynews.gr
Ο ΣΕΒ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας υπέγραψαν την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Εμπορίας Πετρελαίου και Υγραερίου, την Πέμπτη 1η Αυγούστου 2019, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων. 

Η σύμβαση, με έναρξη..

Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες των ΗΠΑ εξακολουθούν να παίρνουν το χρήμα της Wall Street

Από το capital.gr/forbes
Καθώς η τιμή του πετρελαίου τύπου WTI, παραμένει στο χαμηλό εύρος των 50 δολαρίων, οι επενδυτές σε αμερικανικές επιχειρήσεις σχιστόλιθου πρέπει να εξετάσουν εάν θέλουν να παραμείνουν σε αυτό το παιχνίδι. Στις τρέχουσες τιμές, πολλές επιχειρήσεις παραγωγής πετρελαίου των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι επικερδείς ή απλώς τα βγάζουν πέρα. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας προειδοποιούν..

Απ' τη "σωτηρία" της Tractebel στη "σωτηρία" της ΔΕΗ, 27 χρόνια ο ίδιος δρόμος.

Από το greeklignite.blogspot.com
Το ιστολόγιο σας προσφέρει σήμερα ένα ιστορικό ντοκουμέντο, μια σελίδα απ' το φύλλο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ στις 10 Δεκεμβρίου 1992, που εντόπισα τυχαία στο διαδίκτυο. Για να θυμούνται λοιπόν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι τι εστί Μητσοτακέικο σ' αυτό τον τόπο, είναι η ιστορία της Βελγικής εταιρείας ηλεκτρισμού Tractebel, η οποία "έπρεπε" με κάθε θυσία να μπει στην Ελλάδα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Φυσικά κανείς στην τότε κυβέρνηση δεν ενδιαφερόταν για το τι θα κόστιζε..

Ποιές Προτεραιότητες 'Εθεσε η Νέα Διοίκηση των ΕΛΠΕ

Από το energia.gr
Τρεις βασικές προτεραιότητες θέτει η νέα διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων, που στοχεύουν στην ανάπτυξη του Ομίλου, εντός και εκτός των συνόρων. Οι προτεραιότητες αυτές ανακοινώθηκαν, χθες, κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου των ΕΛΠΕ, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα.

Οι προτεραιότητες που έθεσε ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης, ο νέος διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, είναι η περαιτέρω..

Τρία σενάρια για την πώληση του 35,5% των ΕΛΠΕ - Διαγωνισμός, διάθεση μέσω του χρηματιστηρίου μια και έξω ή τμηματικά - Δεν φαίνεται διατεθειμένη να πουλήσει ποσοστό η πλευρά Λάτση

Από το energypress.gr
Στην κατεύθυνση ότι δεν είναι διατεθειμένη να επαναλάβει το εγχείρημα της από κοινού πώλησης με το Δημόσιο, ποσοστού της στα ΕΛΠΕ, φαίνεται ότι κινείται η πλευρά Λάτση, γεγονός που σημαίνει ότι απομένουν στην κυβέρνηση τρεις επιλογές.

Η μία προβλέπει την διενέργεια διαγωνισμού για την πώληση του μεριδίου 35,5% που κατέχει το Δημόσιο στα ΕΛΠΕ, και η δεύτερη, την διάθεση..

Ξενόφος-Χατζηδάκης: Τι συζήτησαν για ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΛΑΡΚΟ – Όλο το παρασκήνιο

Από το mononews.gr
Όλα τα σενάρια και τις επιλογές που προκρίνει η κυβέρνηση για τον τρόπο που θα προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ και ΛΑΡΚΟ συζήτησαν χθες, στη συνάντηση που είχαν, ο υπουργός Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, και ο Πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Με κύριο άξονα τη μέγιστη αποδοτικότητα και ταχύτερη ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων που είναι στην ευθύνη του υπουργείου Ενέργειας οι δύο πλευρές εξέτασαν ..

Εν μέσω συρρίκνωσης των εργασιών πετρελαϊκών εταιριών στις ΗΠΑ, οδεύει προς κύρωση η παραχώρηση των θαλασσίων οικοπέδων Κρήτης

Από το worldenergynews.gr
Το Σεπτέμβριο όπως ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης θα εισαχθεί στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της κοινοπραξίας Exxon Mobile – Total – ΕΛΠΕ για τις έρευνες πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης. 
Πρόκειται για μια κίνηση επιτάχυνσης των διαδικασιών αλλά και ένα σήμα προς τους διεθνείς επενδυτές για τις προθέσεις της κυβέρνησης..