Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Η εορτή της 28ης Οκτωβρίου σε ημέρα Σάββατο. Αυτά ισχύουν για εργοδότες και εργαζόμενους

Από το ergasiaka-gr.net
Η 28η Οκτωβρίου, είναι μία από τις εξαιρέσιμες αργίες στον ιδιωτικό τομέα και η μόνη προαιρετική πλέον μετά και την καθιέρωση ως υποχρεωτικής αργίας της 1ης Μαΐου σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 16072/310 (ΦΕΚ Β' 1307/13.4.2017) απόφαση της Υπουργού Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου.

Τούτο σημαίνει ότι, σε αντίθεση με τις υποχρεωτικές αργίες, η λειτουργία των επιχειρήσεων εξαρτάται από την απόφαση του εργοδότη.  Εάν ..

Αρκούδες στην Αρκτική και πιγκουίνοι στην Ανταρκτική κατατροπώνουν την κλιματική προπαγάνδα.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Η Νήσος Βράνγκελ βρίσκεται στον Αρκτικό Ωκεανό, ανάμεσα στην Θάλασσα Τσούκτσι και στην Ανατολική Σιβηρική Θάλασσα και είναι από τους πιο απομακρυσμένους προστατευόμενους δρυμούς σε ολόκληρη τη Ρωσία. Το καλοκαίρι αποτελεί τουριστικό προορισμό για όσους θέλουν να θαυμάσουν την άγρια ζωή και το φετινό Σεπτέμβρη κάποιοι τουρίστες ήταν πολύ τυχεροί, καθώς τα άσπρα σημάδια στην πιο πάνω εικόνα δεν είναι πάγος, δεν είναι πρόβατα, είναι τουλάχιστον ΕΚΑΤΟΝ ΟΓΔΟΝΤΑ ΜΙΑ (181) πολικές αρκούδες (και κατ' άλλους 230) συγκεντρωμένες στο..

"Πρωταθλητής" στην προμήθεια πετρελαίου της Κίνας η Ρωσία

Από το reporter.gr
Σε κορυφαίο προμηθευτή πετρελαίου της Κίνας αναδεικνύεται η Ρωσία για έβδομο συνεχόμενο μήνα.Αναλυτικότερα η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα προμηθευτής της Κίνας για πετρέλαιο κατακτώντας τη θέση ανάμεσα στην Ανγκόλα και τη Σαουδική Αραβία.

Οι αποστολές ανήλθαν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Χθες 24/10/17 πραγµατοποιήθηκε έκτακτο ∆.Σ. του Σωµατείου µας µε τα εξής θέµατα:

Petrobras: Έως το τέλος του έτους το σχέδιο πώλησης των διυλιστηρίων

Από το worldenergynews.gr
Το διοικητικό συμβούλιο της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας Petroleo Brasileiro SA,  θα πρέπει να εγκρίνει μέχρι το τέλος του έτους το σχέδιο πώλησης των μετοχών στα διυλιστήρια της χώρας, δήλωσε ο Jorge Celestino, αξιωματούχος της εταιρείας στο Reuters.

Ο Celestino, ο οποίος μίλησε στο περιθώριο μιας διάσκεψης του κλάδου στο Ρίο ντε Τζανέιρο, δήλωσε ότι..

Η Κύπρος προχωρεί σε μονομερή οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Τουρκία αλλά ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ Ελλάδα

Από το mignatiou.com
 Φαίνεται ότι η Κύπρος θα δώσει στα Ηνωμένα Έθνη τις σωστές γεωγραφικές συντεταγμένες της μονομερούς οριοθέτησης της με την Τουρκία. Αυτό σημαίνει ότι κάνει, αυτομάτως, και μονομερή οριοθέτηση με την Ελλάδα!

 Ο λόγος είναι πολύ απλός. Η οριοθέτηση της ΑΟΖ της Κύπρου, για να είναι σωστή, θα περιλαμβάνει και την πλήρη επήρεια των ελληνικών νησιών Καστελόριζου και Στρογγύλης. Βάσει αυτής της ενέργειας, η Τουρκία δεν θα έχει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο, αλλά ακόμα πιο σημαντικό, η Κύπρος θα έχει θαλάσσια σύνορα με..

Προτάσεις πολυεθνικών προς ΕΛΠΕ για πώληση μεριδίων στις παραχωρήσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων

Από το worldenergynews.gr
Αποδέκτης προτάσεων από πολυεθνικούς πετρελαϊκούς ομίλους για εξαγορά μεριδίων από τις περιοχές που τους έχουν παραχωρηθεί για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, έχουν δεχτεί το τελευταίο διάστημα τα Ελληνικά Πετρέλαια και σύμφωνα με πληροφορίες αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης της διοίκησης του Ομίλου. 

Πρόκειται για τις χερσαίες περιοχές «Βορειοδυτική Πελοπόννησος» και «Άρτα Πρέβεζα», καθώς και για την υποθαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου. 

Οι δύο πρώτες περιοχές έχουν..