Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Κατραπακιά εναντίον βίας..


 Άσχετα με το αν τελικά θα γίνουν περικοπές και στις βουλευτικές συντάξεις,
     ..το πραγματικά σημαντικό θέμα είναι η θρασύτητα με την οποία μας σερβίρουν γελοίες δικαιολογίες ως λογικά συμπεράσματα, οι πιθηκάνθρωποι που νέμονται την εξουσία.

     Βγήκε προχθές ο πίθηκας με το μαντηλάκι και
σε σχετική ερώτηση απάντησε πως οι βουλευτικές συντάξεις εξαιρούνται του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, και άρα δεν θα περικοπούν,
     ..διότι  ''οι βουλευτές δεν είχαν κρατήσεις, δεν πλήρωναν εισφορές γιατί δεν υπάρχει σχετικό ασφαλιστικό ταμείο, και πληρώνονται απ' ευθείας από το Δημόσιο''.

     Δηλαδή, ρε παλιάνθρωπε με χωρίστρα, για ποιό λόγο γίνονται όλα αυτά; Γιατί μπαίνει μαχαίρι σε συντάξεις και μισθούς;
     Δεν γίνεται -υποτίθεται- για να γίνει οικονομία στα κρατικά έξοδα;
     Εφ' όσον λοιπόν οι βουλευτικές συντάξεις πληρώνονται απ' ευθείας απ' τα κρατικά ταμεία, δεν θα γίνει και απ' ευθείας οικονομία αν μειωθούν;
     Πώς τολμάς και διαστρέφεις μεσ' τα μούτρα μας, και μας παρουσιάζεις ως λογικό συμπέρασμα αυτό που ίσα-ίσα είναι εναντίον αυτού που θέλεις να αποδείξεις;

     Και δηλαδή αυτοί που..

Αυτό δεν είναι κράτος, αυτό είναι η οικογένεια του Ντον Βίτο Κορλεόνε!


Aris Stathopoylos

Αυτό δεν είναι κράτος, αυτό είναι η οικογένεια του Ντον Βίτο Κορλεόνε.

Βάζοντας καύσιμα αξίας 20 ευρώ τα 13,90 ευρώ είναι φόροι και δασμοί, και τα 6,10 ευρώ η αξία του καυσίμου.

Προσέξτε τώρα τη διαφορά σφαγής και κλοπής.

Ο ΦΠΑ, μπαίνει και στα δύο.


ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

ΠΟΠΕΚ: Η αύξηση του ΦΠΑ θα αυξήσει την τιμή των καυσίμων κατά 10 λεπτά


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), με σημερινή της ανακοίνωση σχολίασε την αύξηση του ΦΠΑ λέγοντας τα εξής:

"Η ΠΟΠΕΚ νοιώθει την υποχρέωση να ενημερώσει τους καταναλωτές ότι, η αύξηση κατά μία μονάδα του Φ.Π.Α. από 23% στο 24%, μεταφράζεται με αύξηση της ..

Η τρόικα πιέζει για ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ

Η τρόικα πιέζει για ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ
Iσχυρές πιέσεις για την ιδιωτικοποίηση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ, καθώς και των συμμετοχών του δημοσίου στη ΔΕΠΑ και τα ΕΛΠΕ δέχεται από τους δανειστές η κυβέρνηση, αναφέρουν έγκυρες πηγές, προσθέτοντας ότι το όλο θέμα αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία τριβής στις διαπραγματεύσεις για το νέο Υπερταμείο, στο οποίο θα ενταχθεί το σημερινό ΤΑΙΠΕΔ.

Εκτός από την πλήρη ανεξαρτησία στη διοίκηση του νέου Υπερταμείου, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Θεσμοί ζητούν την ένταξη σε αυτό προς ιδιωτικοποίηση 27 φορέων, και όχι μόνο 11 που δέχεται η κυβέρνηση. Ανάμεσα σ' αυτούς η ΔΕΠΑ, τα ΕΛΠΕ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ και η ΔΕΗ.

Για τις τρεις ενεργειακές εταιρείες, στο στόχαστρο των Θεσμών έχουν τεθεί τα πακέτα των μετοχών του δημοσίου, τα οποία στο παρελθόν είχαν εκχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ προς ιδιωτικοποίηση, αλλά στη συνέχεια οι συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσεις πάγωσαν, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ..

Επιβράβευση του Ομίλου ΕΛΠΕ για τη στήριξη οικογενειών Ρομά

Αποτέλεσμα εικόνας για Επιβράβευση του Ομίλου ΕΛΠΕ για τη στήριξη οικογενειών Ρομά
Για τη συνεχή στήριξη και προσφορά του στο καινοτόμο Πρόγραμμα «Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά», που υλοποιείται τα τρία τελευταία χρόνια από την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, τιμήθηκε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Η βράβευση έγινε κατά τη διάρκεια Ημερίδας που διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών, παρουσία εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Εκκλησίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υψηλόβαθμων στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

 Παρόντες στη τελετή για τη τιμητική διάκριση στα ΕΛ.ΠΕ, που είναι

IEA: Ρωσία και Σαουδική Αραβία θα αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Ενόψει των διαπραγματεύσεων στην Ντόχα, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία είχαν δηλώσει πρόθυμες να συζητήσουν ένα πάγωμα της παραγωγής. Ωστόσο, λιγότερο από μια εβδομάδα αργότερα και οι δύο απείλησαν να αυξήσουν την παραγωγή.

Όπως τόνισε σήμερα η IEA μιλώντας στο CNBC, πιστεύει πως και οι δύο παραγωγοί θα συνεχίσουν να «παράγουν όσο περισσότερο πετρέλαιο γίνεται».

«Σε έναν κόσμο μετά την Ντόχα, όπου εξακολουθούμε ουσιαστικά να βρισκόμαστε σε μια ελεύθερη αγορά για το πετρέλαιο, (οι Ρώσοι) θα παράγουν όσο περισσότερο πετρέλαιο απορροφήσει η αγορά και οι Σαουδάραβες έχουν πει το ίδιο ακριβώς πράγμα», ανέφερε ο Neil Atkinson της IEA.

«Είμαστε πάλι ..

ΡΑΕ: Πρέπει να καταβάλλει εγγύηση η Elpedison παρότι της χρωστάει ο ΑΔΜΗΕ


Απόφαση με την οποία υποχρεούται η Elpedison να καταβάλει στον ΑΔΜΗΕ εγγύηση 2 εκατ. ευρώ δημοσίευσε σήμερα η ΡΑΕ, καθώς έκρινε ότι δεν μπορεί να γίνει συμψηφισμός ανάμεσα στα ποσό αυτό και στα ποσά που της οφείλονται, βάσει των διατάξεων του σχετικού κανονισμού.

Ως εκ τούτου, η ΡΑΕ καλεί την ELPEDISON να καταβάλλει την προβλεπόμενη εγγύηση κατά τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του Κώδικα Διαχείρισης του Συστήματος.



ΠΗΓΗ:energypress.gr

«Ανήθικη» απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου

kouloglou_21_04_16_slide
Μία υπόθεση που μοιάζει να έχει οσμή ηθικού –τουλάχιστον– σκανδάλου αποκάλυψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος στο επάγγελμα, Στέλιος Κούλογλου. Όπως αναφέρει σε άρθρο του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο tvxs.gr η πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε προ ημερών τη νομική προστασία των μυστικών των εταιρειών, απέναντι σε πιθανές απόπειρες να δοθούν αυτά τα μυστικά στη δημοσιότητα!

Κι αν για κάποιους ο συνειρμός δεν είναι άμεσος, ο Έλληνα ευρωβουλευτής υπογραμμίζει ότι η επίμαχη ψηφοφορία έλαβε χώρα μόλις μια εβδομάδα μετά τη διαρροή των «Panama Papers», που αποκάλυπταν τις χιλιάδες offshore που είχαν στήσει προσωπικότητες και εταιρείες για να φοροδιαφεύγουν.

Όπως εξηγεί στο άρθρο του ο Στ. Κούλογλου, τα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε. υποχρεούνται εντός της επόμενης διετίας να προσαρμόσουν τη νομοθεσία τους «έτσι ώστε..

76 χρόνια μετά την τελευταία στρατιωτική, οι Γερμανοί ετοιμάζουν τώρα αιολική εισβολή στο Βέλγιο;


Στις 4 Αυγούστου του 1914 ο Γερμανικός στρατός του Β΄ Ράιχ εισέβαλε στο Βέλγιο. Και το επανέλαβε ο στρατός του Γ' Ράιχ στις 10 Μαΐου 1940. 76 χρόνια έχουν περάσει από τότε, πολλά έχουν αλλάξει στην Ευρώπη και πλέον οι Γερμανοί δεν χρειάζονται μια Βέρμαχτ για να εισβάλλουν στις γειτονικές τους χώρες, καθώς, όπως έχουμε δει ήδη απ' τις αρχές Δεκεμβρίου, τα καταφέρνουν μια χαρά με το ευρώ και την ενέργεια.

Όπως μετέδωσε η Deutsche Welle, η Υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας κατέθεσε χθες επίσημο αίτημα προς την κυβέρνηση του Βελγίου για να κλείσει δυο πυρηνικούς αντιδραστήρες, καθώς "θεωρεί πως υπάρχουν λόγοι ασφαλείας". "Λόγοι ασφαλείας" σίγουρα υπάρχουν, αλλά μάλλον αφορούν τις προθέσεις της Γερμανίας απέναντι στο Βέλγιο, αυτή τη "μη χώρα", όπως την είχε αποκαλέσει ο Φάρατζ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: όπως φαίνεται στoν πιο πάνω χάρτη, στο Νότιο Βέλγιο, κοντά στη Λιέγη και ..

Ό.Γεροβασίλη κατά Π.Σκουρλέτη: «Το ΤΑΙΠΕΔ εφαρμόζει κυβερνητικές αποφάσεις»

Αποτέλεσμα εικόνας για ταιπεδ
Σαφές μήνυμα στήριξης της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ και ηχηρό «άδειασμα» στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη που άσκησε έντονη κριτική στον Στ. Πιτσιόρλα, επεφύλαξε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη.

Σχολιάζοντας σε εκπομπή το «ξέσπασμα» Σκουρλέτη κατά του Στέργιου Πιτσιόρλα και του ΤΑΙΠΕΔ ότι δρα εκτός κυβερνητικής γραμμής, η κυβερνητική εκπρόσωπος ήταν σαφής:

«Το ΤΑΙΠΕΔ ως Ν.Π.Ι.Δ. έχει τις..