Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Η Τοtal αποχαιρετά τη Μοζαμβίκη

 




Μετά από σειρά επικίνδυνων επιθέσεων στις εγκαταστάσεις της από αντάρτες, η γαλλική Total αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα την παύση των δραστηριοτήτων της στη βόρεια Μοζαμβίκη και την άμεση ανάκληση του μεγαλύτερου μέρους του προσωπικού της από τις πόλεις Afungi και Palma. Η Τοtal συμμετέχει στη γεώτρηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και μέχρι πρόσφατα σκόπευε να αναπτύξει πολυεπίπεδες δραστηριότητες στην ανεκμετάλλευτη..

Το λόμπι πετρελαίου της Νορβηγίας επικρίνει το κυβερνητικό σχέδιο για τριπλασιασμό του φόρου άνθρακα

 





Η νορβηγική ένωση πετρελαίου και φυσικού αερίου, το ισχυρό λόμπι πετρελαίου στον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου της Δυτικής Ευρώπης, επέκρινε την Παρασκευή το σχέδιο της κυβέρνησης να υπερδιπλασιάσει τους φόρους άνθρακα, λέγοντας ότι μια τέτοια απότομη αύξηση θα αυξήσει το κόστος της παραγωγής πετρελαίου και θα μειώσει..

Οι συμβάσεις εξορύξεων πετρελαίου που μπήκαν στο ψυγείο προκαλούν απώλειες ως 100 εκ ευρώ το χρόνο

 



Έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ χάνει το Ελληνικό Δημόσιο από το πάγωμα των γεωτρήσεων για την αναζήτηση υδρογοναθράκων στο Ιόνιο, τον Πατραϊκό κόλπο, στην περιοχή των Ιωαννίνων, δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης και άλλων περιοχών που έχουν ενταχθεί στο ερευνητικό πεδίο.

Οι δυνητικές ανακαλύψεις προσδιορίζουν ότι η χώρα μας μπορεί..

Πως ένα deal της BP από 625 εκατ δολάρια έφτασε τα 80 εκατ!

 




Η BP προχωρεί στην πώληση μεριδίων σε ορισμένα πεδία πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας που συμφώνησε να πουλήσει στην Premier Oil πριν από την ανάληψη της εταιρείας πέρυσι, σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας.

Η BP αρχικά συμφώνησε να πουλήσει την συμμετοχή της στα..

Motor Oil: Τι σηματοδοτεί η εξαγορά στην Κροατία – Στρατηγική ανάπτυξη στα Βαλκάνια

 





Τις βάσεις για την επέκταση των δραστηριοτήτων του στις βαλκανικές χώρες και την Κύπρο μέσω της ίδρυσης νέων εταιρειών, θέτει ο Όμιλος της Coral της Motor Oil.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε χθες την εξαγορά του 75% των μετοχών εκδόσεως APIOS D.O.O. η οποία εδρεύει στην Κροατία. Η αξία συναλλαγής θα διαμορφωθεί στην περιοχή των EURO 10 εκατ. και την συμφωνία..