Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

EIA: Μειώθηκαν κατά 3,9 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. υποχώρησαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, καθώς η παραγωγή υποχώρησε από τα επίπεδα ρεκόρ και τα ποσοστά διύλισης αυξήθηκαν, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν και τα αποθέματα αποστάγματος αυξήθηκαν, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών EIA την Τετάρτη 13/3/2019.

Τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 3,9 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 2,7 εκατομμυρίων βαρελιών.

Η μεγαλύτερη μείωση προήλθε ..

TO ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011-2017

Από το inegsee.gr
Στην παρούσα μελέτη γίνεται καταγραφή του αριθμού των απεργιών τόσο για το 2017 όσο και για τα έτη 2011-2017. Από την επεξεργασία των εμπειρικών στοιχείων φαίνεται ότι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα παρουσιάζεται μια ποικιλία δράσεων και κινητοποιήσεων (24ωρες και 48ωρες απεργίες, στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις, πορείες, παραστάσεις διαμαρτυρίας κ.λπ.), με κορύφωση όλων το 2012. 

Από εκεί και μετά έχουμε συνεχή..

Πατρίδες τέλος, θρησκείες τέλος, οικογένειες τέλος, δικαίωμα ιδιοκτησίας τέλος!


Από το greeklignite.blogspot.com
Αν σας έλεγε κανείς "Πατρίδες τέλος, θρησκείες τέλος, οικογένειες τέλος, δικαίωμα ιδιοκτησίας τέλος!", το μυαλό κάποιων -μεγαλύτερων σε ηλικία- ίσως θα πήγαινε στην ένδοξη Σταλινική εποχή της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (και καλό είναι τα "ορφανά του Στάλιν" να μη σπεύσουν να "τσιμπήσουν"). Κάποιοι που γεννήθηκαν μεταγενέστερα και δεν γνώρισαν τα χρόνια της  ΕΣΣΔ, μπορεί να μην καταλαβαίνουν καν τι σημαίνουν..

Από την κυπριακή ΑΟΖ στην απελευθέρωση της Κύπρου

Από το lygeros.org
Οι οριοθετήσεις με την Αίγυπτο 2003, με τον Λίβανο το 2007, με το Ισραήλ το 2010, η θέσπιση το 2004, η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004 χάρη στην απόρριψη του σχεδίου Ανάν, η ένταξη στην Ευρωζώνη το 2008, οι ανακαλύψεις των κοιτασμάτων Αφροδίτη το 2011, Καλυψώ το 2018, Γλαύκος το 2019 είναι αντικειμενικές νίκες της Κύπρου. 

Όλα αυτά έγιναν ενώ έχουμε κατεχόμενα, αγνοούμενους, εγκλωβισμένους και πρόσφυγες. Αυτές οι αλλαγές που πετύχαμε είναι η προετοιμασία..

ΕΛΠΕ: Μέτρα βελτίωσης περιβαλλοντικής απόδοσης στο Διυλιστήριο Θεσ/νίκης

Από το thetoc.gr
Το θέμα της βελτίωσης της περιβαλλοντικής απόδοσης του διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης των ΕΛΠΕ απασχόλησε τη συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ευστάθιο Τσοτσορό, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΝ με πρωτοβουλία του Υπουργού.

Από τις δυο πλευρές εκφράστηκε η διάθεση για συνεργασία και συζητήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να βελτιωθεί ..

ΕΥ: Οι ψηφιακές επενδύσεις στον κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου αυξάνονται, καθώς εντείνεται η αναζήτηση αποδόσεων

Από το energypress.gr
Τα στελέχη των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου διεθνώς ετοιμάζονται να επιταχύνουν τις επενδύσεις τους στην ψηφιακή τεχνολογία, κυρίως επειδή επιδιώκουν να διπλασιάσουν τους στόχους τους για εξοικονόμηση κόστους. Η πρόσφατη έρευνα της ΕΥ, New technology can lead the way, but do you know where you’re headed?, στην οποία συμμετείχαν 100 στελέχη εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου, διαπιστώνει ότι..

"Κλείδωσε" για τις 29 Μαρτίου η ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για το 50,1% των ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Σε δεκαέξι ημέρες από σήμερα, δηλαδή την Παρασκευή 29 Μαρτίου, θα κληθούν τελικά να ανοίξουν τα χαρτιά τους, καταθέτοντας δεσμευτικές προσφορές, τα δύο ζευγάρια που διεκδικούν το 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛΠΕ. 

Η ακριβής ημερομηνία του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, για την οποία έχουν ενημερωθεί όλοι οι ενδιαφερόμενες πλευρές, "κλείδωσε" και τυπικά τις τελευταίες ημέρες, και αφού είχε προηγηθεί ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου να κλείσουν..

Η Lukoil θα επενδύσει περισσότερα από 60 εκατ.δολ. στο διυλιστήριο της στη Ιταλία

Από το worldenergynews.gr
Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Lukoil σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα τρία χρόνια στο διυλιστήριο ISAB των 320.000 βαρελιών ανά ημέρα (bpd) στην Αγκούστα της Ιταλίας, στη Σικελία δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας την Τρίτη 12/3/2019.

Ο Vadim Vorobyov, πρώτος Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Lukoil, δήλωσε..

Προς 20ετή συμφωνία η Sinopec με την Cheniere

Από το naftikachronika.gr
Η China Petroleum and Chemical Corp (Sinopec) σχεδιάζει να υπογράψει συμφωνία διαρκείας 20 ετών με την Cheniere, μόλις η Κίνα με τις ΗΠΑ λήξουν τον εμπορικό πόλεμο στον οποίον βρίσκονται.

Σύμφωνα με το Reuters, η κινεζική Sinopec και η αμερικανική Cheniere είχαν έρθει σε συμφωνία προκειμένου να συνεργαστούν..