Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Alpha Finance: Τι περιμένει από τα εταιρικά αποτελέσματα των ΕΛΠΕ και ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ το α' τρίμηνο

Alpha Finance: Τι περιμένει από τα εταιρικά αποτελέσματα των ΕΛΠΕ και ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ το α' τρίμηνο
Ανεβάζει την τιμή στόχο για την ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ η Alpha Finance στα 9,8 ευρώ από τα 8,7 ευρώ, αντανακλώντας βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη το 'α τρίμηνο. Η επενδυτική αναμένει ότι η MOTOR OIL θα ανακοινώσει στις 27 Μαϊου θετικά αποτελέσματα χάρη στο ισχυρό περιθώριο διύλισης, και συγκεκριμένα αναμένει EBITDA στα 112 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη αναμένεται να ανέλθουν στα 1,36 ευρώ από τα 1,18 ευρώ προηγουμένως.

Για τα ΕΛΠΕ αναμένει τα προσαρμοσμένα EBITDA να ανέλθουν στα 178 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 151 εκατ. αναμένεται να προέλθουν από τα ισχυρά περιθώρια διύλισης.
Τα προσπαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή του 2015 αναμένονται στα 0,52 ευρώ 


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για το χαμό του συν. Αντώνη Αβράμπου

ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η οικογένεια των εργαζόµενων στα Ελληνικά Πετρέλαια θρηνεί ένα ακόµα µέλος της. Ο φίλος και συνάδελφος Αντώνης Αβράµπος, µετά από σκληρή και άνιση µάχη επιβίωσης από σήµερα το µεσηµέρι δεν είναι πια κοντά µας. Τα λόγια περισσεύουν τέτοιες ώρες τόσο για την οικογένεια του και τους οικείους του, όσο και για µας τους συναδέλφους και φίλους του. Θρηνούµε και συµπάσχουµε.
Με νεότερη ανακοίνωσή µας θα ενηµερωθείτε για την ηµεροµηνία και την ώρα της νεκρώσιµης ακολουθίας.
                                                         ΚΑΛΟ ΠΑΡΑ∆ΕΙΣΟ ΑΝΤΩΝΗ 



ΠΗΓΗ:pseep.gr

Έρχεται η φθηνή βενζίνη!

Αποτέλεσμα εικόνας για Έρχεται η φθηνή βενζίνη!
Μετά το e-diesel, η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε την παραγωγή συνθετικής βενζίνης σε μικρές ποσότητες χρησιμοποιώντας «νερό, αέρα και ηλεκτρική ενέργεια».

Μία τέτοια ιδέα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα των αποθεμάτων σε καύσιμα που υπάρχουν στον πλανήτη, θεωρούν οι ιθύνοντες της Audi η οποία ασχολείται με την παραγωγή καυσίμων δίχως… καύσιμα! Στην περίπτωση της συνθετικής βενζίνης (e-benzin) η Audi συνεργάστηκε με την Global Bioenergies δίχως να χρησιμοποιηθεί κανένα προϊόν διύλισης. Το αποτέλεσμα είναι βενζίνη υψηλής καθαρότητας η οποία έχε βαθμό οκτανίων RON 100 δίχως να υστερεί σε τίποτα από την κλασική αμόλυβδη.
Αποτέλεσμα εικόνας για Έρχεται η φθηνή βενζίνη!

Όπως είχαμε γράψει, η διαδικασία παραγωγής μπορεί να ακούγεται απλή καθώς χρησιμοποιείται νερό, υδρογόνο, CO2 και ηλιακή ακτινοβολία, αλλά πρακτικά, η διαδικασία είναι πολύ πιο περίπλοκη καθώς περιλαμβάνει ηλεκτρόλυση του νερού από το υδρογόνο και αφαίρεση του διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα. Το υδρογόνο με το CO2 αντιδρούν σε δύο χημικές διεργασίες παράγοντας ένα ενεργητικό υγρό από υδρογονάνθρακες, όπως στην περίπτωση του e-diesel.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr 

Γιατί αυτές τις απλές αλήθειες για τον ηλεκτρισμό στην Ελλάδα δεν τις ακούσαμε ποτέ τα προηγούμενα χρόνια;


Τα όσα θα διαβάσετε πιο κάτω είναι αποσπάσματα από μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία για την Ελληνική αγορά ηλεκτρισμού σε συνέδριο. Ποιός τα είπε; Το όνομα θα το βρείτε πιο κάτω, καθώς καλό είναι να μάθουμε πρώτα να διαβάζουμε τι είπε κάποιος κι έπειτα να κοιτούμε ποιος τα είπε. Για τον ίδιο λόγο αυτό το ιστολόγιο δεν δηλώνει ονοματεπώνυμο, κάτι που θα ήταν πολύ εύκολο καθώς πολλοί, σε όλα τα μεγάλα (νυν και πρώην) κόμματα, είναι αυτοί που γνωρίζουν το διαχειριστή. Το ιστολόγιο άλλωστε δεν έγινε για εμπορικούς σκοπούς, έγινε για να βοηθήσει να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Ακολουθούν επιλεγμένα αποσπάσματα απ' την ομιλία (ο διαχωρισμός σε επιμέρους σημεία είναι του ιστολόγιου, για το μετέπειτα σχολιασμό)....

Τραγωδία στα ΕΛΠΕ: Έχασε τη μάχη για τη ζωή και τρίτος εργαζόμενος

Τραγωδία στα ΕΛΠΕ: Έχασε τη μάχη για τη ζωή και τρίτος εργαζόμενος
Έχασε τη μάχη για τη ζωή και τρίτος εργαζόμενος των ΕΛΠΕ, που νοσηλευόταν με σοβαρά εγκαύματα από τις 8 Μαΐου, όταν ξέσπασε φωτιά στα δυιληστήρια Ασπροπύργου.

Πρόκειται για τον 27χρονο Αντώνη Αβράμπου, στην οικογένεια του οποίου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος, συγκλονισμένοι από την αναγγελία του θανάτου και τρίτου εργαζόμενου, του Αντώνη Αβράμπου, ηλικίας 27 ετών, εξαιτίας του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη στις 8 Μαΐου 2015 στα ΕΛΠΕ, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Παράλληλα, δηλώνουν τη βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να στηρίξουν την οικογένειά του με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτουν, όπως άλλωστε έχει δηλώσει ότι θα κάνει και η νέα Διοίκηση των ΕΛΠΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

«Ο Π. Λαφαζάνης και ο Α. Αλεξόπουλος τονίζουν ότι η νέα τραγική εξέλιξη με το θάνατο και τρίτου εργαζόμενου, του Αντώνη Αβράμπου, υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει σε βάθος και χωρίς κανένα συμβιβασμό και συγκάλυψη η διαλεύκανση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος και να αποδοθεί με παραδειγματικό τρόπο και χωρίς εξισορροπήσεις, άμεσες ή έμμεσες, η τιμωρία όσων έχουν την ευθύνη για την τραγωδία» σημειώνεται. 


ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ...

Αποτέλεσμα εικόνας για πνιγομαι
Μου είπαν κάποιοι να μη γράψω τίποτα γιατί θα φανεί ότι ασκώ κριτική . 

Πόσο όμως να κρατηθώ όταν πονάει η ψυχή μου , η καρδιά μου; 

Πως να κρατηθώ όταν ξέρω ότι έχω κιόλας τρεις συναδέλφους - φίλους μου στον Παράδεισο; 

Πνίγομαι από τα πολλά γιατί !!!.

Θυμώνω  από την υποκρισία ! 

Εξοργίζομαι  γιατί κανένας δεν έχει την ευθιξία να ζητήσει ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ για το τραγικό συμβάν και να αναλάβει τις ευθύνες του. 


                                                               ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Άλλος ένας Συνάδερφος μας στον παράδεισο,

Η Ελληνική απάντηση στις Αλβανικές προκλήσεις για τους υδρογονάνθρακες

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ελληνική απάντηση στις Αλβανικές προκλήσεις για τους υδρογονάνθρακες
Αδιάσειστο στοιχείο των πρόσφατων αλβανικών προκλήσεων περί αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Ιονίου, αλλά και στις χερσαίες περιοχές των Ιωαννίνων, αποτελεί η προκήρυξη του διαγωνισμού παραχώρησης των 20 θαλάσσιων οικοπέδων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη.

Η εν λόγω προκήρυξη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων με αριθμό...