Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Τί Ανακάλυψε το Curiosity στον Άρη; Αύριο οι Απαντήσεις από την NASA

Από το energia.gr
Κάτι μάλλον σημαντικό πρέπει να ανακάλυψε το αμερικανικό ρόβερ Curiosity στον 'Αρη, καθώς η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία γνωστοποίησε ότι θα κάνει σχετική ανακοίνωση την Πέμπτη το βράδυ (στις 21:00 ώρα Ελλάδας)

Τα νέα επιστημονικά ευρήματα θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή επιστημόνων, όπως έκανε γνωστό η NASA. Η εκδήλωση θα μεταδοθε..

Ιταλία:" Υπό αναθεώρηση" ο αγωγός φυσικού αερίου TAP - Άσκοπο το έργο λέει ο νέος υπουργός

Από το worldenergynews.gr
Το σχέδιο για την κατασκευή του τελικού σταδίου του διεθνούς αγωγού φυσικού αερίου ΤΑP αξίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ιταλία βρίσκεται υπό αναθεώρηση, δήλωσε ο νέος υπουργός περιβάλλοντος της χώρας, χαρακτηρίζοντας το έργο «άσκοπο».

Η Ιταλία βρίσκεται..

Για την ΑΟΖ δεν έχουμε ανάγκη από δηλώσεις

Από το lygeros.org
Επειδή σιγά σιγά μερικοί πολιτικοί ετοιμάζονται για εκλογές με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, πρέπει να τους υπενθυμίσουμε ότι για την ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ανάγκη από δηλώσεις. Τις ακούμε τόσα χρόνια και ξέρουμε όλες τις διαδικασίες. 

Άρα αν θέλουν να κάνουν δηλώσεις που να είναι ξεκάθαρες και όχι επιφανειακές και ανούσιες, ας μιλήσουν για την ανακήρυξη ή τις οριοθετήσεις και τίποτα..

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

Από το voria.gr 
Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, την Πέμπτη 7 Ιουνίου.

Όπως τονίζει σχετική ανακοίνωση, βασικός λόγος της επίσκεψης του κ. Λαφαζάνη στη Θεσσαλονίκη, είναι το ζήτημα ..

ΕΛΠΕ: Στα 700 με 750 εκατ. ευρώ τα EBITDA του 2018

Από το euro2day.gr
Ισχυρή κερδοφορία με EBITDA 700-750 εκατ. ευρώ το 2018 βλέπει για τα Ελληνικά Πετρέλαια  η διοίκηση, ενώ ανήγγειλε τη λήψη, εντός της χρονιάς, στρατηγικών αποφάσεων ως προς τον ενεργειακό μετασχηματισμό του ομίλου λόγω των αυστηρών περιβαλλοντικών κανονισμών.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Ευστάθιο Τσοτσορό (φωτό) και τον αναπληρωτή..

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Στην πιο κρίσιµη στιγµή για τη χώρα όπου η ενέργεια παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη, εξωτερική πολιτική, περιβάλλον, η κυβέρνηση έχει δροµολογήσει την πώληση του τελευταίου ποσοστού των ΕΛΠΕ που ανήκει στο ∆ηµόσιο.
Τα ΕΛΠΕ είναι µία εταιρεία υγιέστατη µε µεγάλη προσφορά τόσο στην εθνική οικονοµία όσο και στην διεθνή πολιτική της χώρας.

Ως εργαζόµενοι των ΕΛΠΕ θέλουµε ..

Ενημέρωση για έκτακτο ΔΣ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Προεδρείο του Σωµατείου συγκάλεσε σήµερα 06/06/18 έκτακτο ∆.Σ. µε θέµα την Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. Στο πλαίσιο της δράσης ενάντια στην επιχειρούµενη ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση του Οµίλου, υπήρξε παρέµβαση στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, όπου διαβάστηκε και κατατέθηκε Υπόµνηµα µε τις θέσεις του Σωµατείου µας εναντίον της Ιδιωτικοποίησης καθώς έγινε και διανοµή φυλλαδίων µε τις θέσεις µας στους παρευρισκόµενους
µετόχους και δηµοσιογράφους.

Το αποτέλεσµα της εκδήλωσης ενδιαφέροντος..

Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ οι εργαζόμενοι της εταιρείας

Από το worldenergynews.gr
Την αντίθεση τους στην ιδιωτικοποίηση την ΕΛΠΕ εξέφρασαν οι εργαζόμενοι με την ανάρτηση πανό κατά την έναρξη της γενικής συνέλευσης.

Μιλώντας από το βήμα της ΓΣ ο πρόεδρος του σωματείου Παναγιώτης Οφθαλμίδης σημείωσε ότι..

ΕΚΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Από το gsee.gr
Η κατάθεση του Ν/Σ για ρυθμίσεις για την αδήλωτη εργασία –προϊόν της κοινής δουλειάς Κυβέρνησης, Εργοδοτικών Οργανώσεων, ΓΣΕΕ υπό την αιγίδα του ILO (Διεθνούς Γραφείου Εργασίας) – έκρυβε, πέραν των άλλων, ένα «φασούλι»!

Τα «άλλα» είναι η αγνόηση κεντρικών προτάσεων της ΓΣΕΕ (π.χ ελάχιστη σύνθεση προσωπικού και τρόπος της νέας «αρχιτεκτονικής» του προστίμου).

Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί..

Στ. Τσοτσορός: Η στρατηγική των ΕΛΠΕ για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης

Τη στρατηγική των ΕΛΠΕ για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης σε ένα αβέβαιο και ασταθές διεθνές περιβάλλον ανέπτυξε στη ΓΣ των ΕΛΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Ευστάθιος Τσοτσορός.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του:

Motor Oil: Μήνυμα αλληλεγγύης από τον Βαρδινογιάννη - Μέρισμα 1,3 ευρώ και bonus 8.300 ευρώ ανά εργαζόμενο

Από το bankingnews.gr
Τη διανομή μερίσματος 1 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2017 ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων της Motor Oil, με το συνολικό μέρισμα της χρονιάς να ανέρχεται σε 1,3 ευρώ, καθώς έχει ήδη εγκριθεί προμέρισμα 0,3 ευρώ.  

Επίσης, η διοίκηση της Motor Oil ενέκρινε ..

Στο τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις ΕΔΕΥ – κοινοπραξιών για τις νέες παραχωρήσεις έρευνας υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη

Από το worldenergynews.gr
Έως το τέλος του τρέχοντος μηνός εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) με τις κοινοπραξίες TOTAL - ExxonMobil - Ελληνικά Πετρέλαια για την περιοχή δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης και REPSOL - ΕΛΠΕ για το Ιόνιο, σε ότι αφορά τους όρους των συμβάσεων ανάληψης του έργου της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο ..