Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ινδία: Η HPCL αγόρασε για πρώτη φορά πετρέλαιο από τις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Την πρώτη αγορά πετρελαίου από τις ΗΠΑ πραγματοποίησε το Ινδικό κρατικό διυλιστήριο Hindustan Petroleum Corp.

Η παραγγελία αφορούσε αργό πετρέλαιο υψηλής περιεκτικότητας σε θείο, δήλωσε σήμερα Δευτέρα 25/9 ο πρόεδρος της εταιρείας M. K. Surana

 Παλαιότερα..

Τα Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα Ενδέχεται να «Συντρίψουν» το Ηλεκτρικό Δίκτυο

Από το energia.gr
Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα ανοίγει η συζήτηση για την ηλεκτροκίνηση, στην Ευρώπη το ζήτημα έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών και οι ωφέλειες μπαίνουν στο …ζύγι με τις ζημίες. Στη Μεγάλη Βρετανία ειδική επιτροπή αναμένεται να διερευνήσει εάν η εξάπλωση των ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούσε να …συντρίψει το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας.

Στη χώρα μας πάντως, όπως ανέφερε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης μιλώντας την Παρασκευή από την Κρήτη και το φόρουμ «Καθαρή ενέργεια για όλα τα ευρωπαϊκά νησιά» που διοργάνωσε το υπουργείο σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει έτοιμο σχέδιο..

Hλεκτρονικό και γεωγραφικό έλεγχο της κίνησης καυσίμων ζητούν οι βενζινοπώλες

Από το zougla.gr
Μέτρα πλήρους ηλεκτρονικού και γεωγραφικού ελέγχου της κίνησης των καυσίμων ζητούν οι βενζινοπώλες, με αφορμή τις αποκαλύψεις μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Aγία Ζώνη ΙΙ».

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας τονίζει τα εξής: 

TA ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ !...


Γαλλία: Συμβολικός Αποκλεισμός Πετρελαϊκών Εγκαταστάσεων από τα Συνδικάτα

Από το energia.gr
Γάλλοι συνδικαλιστές παρεμπόδισαν σήμερα την πρόσβαση σε αρκετές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις διαμαρτυρόμενοι κατά της μεταρρύθμισης της εργασιακής νομοθεσίας, σε μια προσπάθεια να θέσουν σε δοκιμασία τη βούληση της κυβέρνησης να μεταρρυθμίσει την οικονομία.

Στη νότια Γαλλία, τα συνδικάτα των διαδηλωτών έστησαν μπλόκο μπροστά από το διυλιστήριο La Mede της Total, ενώ στη δυτική Γαλλία αποκλείστηκαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις κοντά ..

Οι επενδύσεις της Exxon

Από το liberal.gr
«Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται»....

Μόνο έτσι μπορεί να εκτιμηθεί αυτή η απίστευτη δήλωση του ΥΠΑΝ κ. Παπαδημητρίου ότι η Exxon σχεδιάζει να επενδύσει €5 δισ. για ανάπτυξη κοιτασμάτων στις ελληνικές ακτές... εγγράφοντας το ποσό αυτό ως δείγμα – εν εξελίξει – επενδυτικών δραστηριοτήτων και αυξανόμενης επιχειρηματικής αξιοπιστίας της χώρας.

Πράγματι, η Exxon είναι πιθανόν να έχει μεριμνήσει να δεσμεύσει προγραμματικά (contingent capex booking) αυτό το ποσό. Αλλά υπό τις προϋποθέσεις ότι:

ΗΛΙΑΚΑ ΣΚΑΦΗ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ: Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ... ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ

Από το greenagenda.gr
Τελικά στην Ελλάδα η νομοθεσία δεν είναι και τόσο... φιλική προς το περιβάλλον: τρανό παράδειγμα αποτελούν τα δύο ηλιακά σκάφη που προμηθεύθηκε πριν τέσσερα χρόνια ο δήμος Πρεσπών και παραμένουν ακινητοποιημένα και αναξιοποίητα μέχρι και σήμερα.

Το «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ / GREEN BOAT» ήταν ένα από τα πρώτα έργα του του προγράμματος Ελλάδα - Αλβανία 2007-2013, μέσω Interreg. Η χώρα μας απέκτησε το 2013 τα πρώτα δύο ηλιακά της σκάφη μέσω του δήμου Πρεσπών για την οργάνωση εναλλακτικών διαδρομών αναψυχής στις προστατευόμενες περιοχές των λιμνών Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα με καινοτόμα μέσα εντελώς φιλικά προς το περιβάλλον, με σκοπό την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και της προβολής της περιοχής ως προορισμού εναλλακτικού τουρισμού.

Τα σκάφη θα χρησιμοποιούνταν..

Ώρα αποφάσεων για Λιπάσματα και ΔΕΠΑ- Το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της ELFE- Ανοίγει ο δρόμος για διακοπή στην παροχή αερίου

Από το energypress.gr
Νέα τροπή παίρνει το σήριαλ της τροφοδοσίας από τη ΔΕΠΑ με αέριο προς την εταιρεία Λιπασμάτων ELFE συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

Την Παρασκευή το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα που είχε υποβάλει η ELFE, δηλαδή να συνεχίσει προσωρινά να τροφοδοτείται..

Κυκλική οικονομία και ψηφιακές τεχνολογίες. Εφαρμογές στην πετρελαϊκή βιομηχανία (O&G).

Από το energypress.gr
α. Από τη γραμμική στην κυκλική οικονομία

Από τη Βιομηχανική Επανάσταση, οι εταιρίες και οι καταναλωτές έχουν ακολουθήσει σε μεγάλο βαθμό ένα γραμμικό μοντέλο δημιουργίας αξίας που αρχίζει με την εξόρυξη πρώτων υλών και ολοκληρώνεται με την απομάκρυνση ή καταστροφή ενός προϊόντος στο τέλος του κύκλου ζωής του. Οι πρώτες ύλες αποκτώνται, υφίστανται επεξεργασία με τη χρήση ενέργειας, και πωλούνται ως αγαθά θεωρώντας ότι οι πελάτες θα τα χρησιμοποιήσουν και, στη συνέχεια, θα τα πετάξουν για να αγοράσουν καινούργια. Οι σύγχρονες τάσεις, ωστόσο, έχουν επισημάνει τη διάσταση της σπατάλης στην εφαρμογή αυτών των ‘take–make–dispose’ γραμμικών συστημάτων.

Είναι γεγονός ότι όλο και περισσότερο, η γραμμική αυτή προσέγγιση ..

Στην εμπορία φυσικού αερίου μπαίνει ο όμιλος της Motor Oil

Από το capital.gr
Η συνεχιζόμενη ύφεση της αγοράς καυσίμων οδηγεί όλο και περισσότερους παίκτες του κλάδου να αναζητούν ανοίγματα σε νέες δραστηριότητες με στόχο να υποκατασταθούν οι απώλειες. Μια ενεργειακή αγορά που ήδη συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών εταιρειών, είναι η προμήθεια φυσικού αερίου. Το ενδιαφέρον για το αέριο εντείνεται το τελευταίο διάστημα ακόμη περισσότερο, καθώς από τον Ιανουάριο του 2018 η προμήθεια αερίου απελευθερώνεται πλήρως, για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών ακόμη και για..