Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου μέσω των ΔΕΚΟ!

Αποτέλεσμα εικόνας για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου μέσω των ΔΕΚΟ!
Τις διοικήσεις δημοσίων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας που βρίσκονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών, «κινητοποίησε» ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Attica Bank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικά ανταποκρίθηκαν οι Αττικό Μετρό, ΤΡΑΜ Α.Ε. και ΕΥΔΑΠ (στο «τιμόνι» της οποίας βρίσκεται ο σύντροφος της κ. Ρένας Δούρου), ενώ αρνητική ήταν η απάντηση της διοίκησης των ΕΛΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπίρτζης έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το Ταμείο του οποίου (ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ) είναι βασικός μέτοχος της τράπεζας.


ΠΗΓΗ:liberal.gr

Γιατί Δραγασάκης – Σπίρτζης αγωνιούν να «σώσουν» πάση θυσία την Attica Bank;

editorial-18-12
Το «δράμα» της Attica Bank συνοδεύει άλλη μία ανακεφαλαίωση των 4 συστημικών τραπεζών. Για μία ακόμη φορά όμως αυτό το «δράμα» και οι ποικίλες και καίριες προεκτάσεις του, οικονομικές αλλά και πολιτικές, μένουν στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, καθώς είναι πάρα πολλοί και πολύ υψηλά ιστάμενοι όσοι έχουν «σοβαρούς λόγους» να θέλουν να μείνει εκτός δημοσιότητας…

Το «δράμα» αυτό συνίσταται στο εξής: η Attica Bank πρέπει να καλύψει μια μεγάλη για τις αντοχές της αύξηση κεφαλαίου εντός του Δεκεμβρίου, αλλιώς θα σπάσει σε Good και Band Bank, και τα «ιμάτια» της Good Bank, δηλαδή του υγιούς ενεργητικού, θα διαμοιραστούν σε κάποιες εκ των συστημικών τραπεζών (σύμφωνα με πληροφορίες, τη Eurobank και την Alpha Bank) ή θα υπαχθεί στη διαδικασία του bail-in με ανάλογα αποτελέσματα. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, δύο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ατύπως εποπτεύων τον τραπεζικό τομέα Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Υποδομών Χρίστος Σπίρτζης θα έχουν…

Εντυπωσιακή εμφάνιση αγνώστου ιπτάμενου αντικειμένου στον ελληνικό ουρανό - Βίντεο

Αποτέλεσμα εικόνας για ουφο
Ένα άγνωστο ιπτάμενο και φωτεινό αντικείμενο κατέγραψε κάμερα στην Ελλάδα. Η τοποθεσία του συμβάντος δεν είναι γνωστή, πιθανότατα πάντως είναι στην Αττική. Το αντικείμενο διακρίνεται καθαρά να περνά από δεξιά προς τα αριστερά με μεγάλη ταχύτητα. 


ΠΗΓΗ:pronews.gr

Γιατί δεν πρέπει να οδηγούμε με το 1/4 του ντεπόζιτου της βενζίνης!

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιατί δεν πρέπει να οδηγούμε με το 1/4 του ντεπόζιτου της βενζίνης!
Δεν είναι μόνο η μηχανή που μπορεί να υποφέρει, μπορεί επίσης να επηρεαστούν και τα φρένα σας πάρα πολύ   Είναι κάτι που πιθανώς όλοι οι οδηγοί γνωρίζουν, αλλά αγνοούν την προειδοποίηση με το χαρακτηριστικό φως όταν πρόκειται για μικρή ποσότητα καυσίμων η οποία είναι πιο συχνή από ό, τι θα σκεφτόσαστε, στην πραγματικότητα.  

 Το ένα τέταρτο των οδηγών θεωρούν ότι έχουν τουλάχιστον άλλα 20 χιλιόμετρα όταν πηγαίνουν με σταθερή ταχύτητα. Πλέον είναι το χειρότερο αυτό, καθώς κατά μέσο όρο, πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάμε άλλο 32 χιλιόμετρα με τα αυτοκίνητα μας, σε σύγκριση με τις γυναίκες πιστεύοντας ότι μπορούν να κάνουν 24 – σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από μία ασφαλιστική εταιρεία.   

Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι το επίπεδο του καυσίμου στο ρεζερβουάρ (ακόμη και σε σύγχρονα αυτοκίνητα) εξακολουθεί να μετράται μέσω ενός μικρού float – και δεν είναι ακριβώς πιο ακριβής από τις συσκευές ανάγνωσης.   

Σύμφωνα με την...

Πετρέλαιο: φθάνουμε κοντά στο τέλος της μεγάλης πτώσης;


Αν πέρυσι τέτοιες μέρες κάποιος σας έλεγε πως το 2016 θα είναι η χρονιά που θ' αγοράζουμε πετρέλαιο σε τιμές προ 20ετίας μάλλον θα τον περνούσατε για τρελό. Αλλά το ιστολόγιο greeklignite.blogspot.com, "Λιγνίτης, ο δικός μας μαύρος χρυσός", ήταν το πρώτο στο Ελληνικό διαδίκτυο, που πολύ νωρίς, απ' τις 20/8/2014, σας ενημέρωνε για την επικείμενη μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Στις 31 Ιουλίου 2015 είδαμε μια ανασκόπηση της πορείας της τιμής, που ακολούθησε ακριβώς όσα είχαμε προβλέψει και ο τίτλος που βάλαμε ήταν χαρακτηριστικός: Ο Αύγουστος μας έφθασε, εμπρός βήμα ταχύ, να τον προϋπαντήσουμε με πραγματικά φθηνό πετρέλαιο! Μόλις λίγες ώρες μετά την ανάρτηση, η τιμή του πετρελαίου, (παρακολουθούμε πάντα την τιμή για το Brent, συμβόλαιο επόμενου μήνα), έκανε αποφασιστικά την πολυαναμενόμενη διάσπαση της τελευταίας στήριξης πριν τα απόλυτα χαμηλά έτους, τα οποία με τη σειρά τους έσπασαν την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015, οπότε στις 24 Αυγούστου πάλι πρώτο το greeklignite.blogspot.com μίλησε με τόλμη για νέα τιμή-στόχο, κι αυτό μόνο σε πρώτη φάση, στο σημαντικό ψυχολογικά επίπεδο των τριανταπέντε! (35) δολαρίων/βαρέλι, μια πτώση 22% απ' τα επίπεδα της 21/8.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2015 είδαμε πως "Ο Άγιος Βασίλης έρχεται με φθηνό πετρέλαιο για τον Τσίπρα, όχι όμως και για τους πολίτες" και γράψαμε χαρακτηριστικά "Ήδη στις 10/12 η τιμή έσπασε και το ψυχολογικά σημαντικό επίπεδο των 40 $/βαρέλι σε τιμή κλεισίματος, στις 11/12 η τιμή "έκλεισε" κάτω κι απ' τα 38 και είναι πλέον πολύ πιθανό να δούμε τα 35$/βαρέλι πριν τα Χριστούγεννα. Κι αν το Αμερικάνικο αργό πέσει στα 26 $/βαρέλι, όπως προβλέπει κάποιος αναλυτής, μπορεί να δούμε το Brent στα 30 $/βαρέλι ή ακόμα και λίγο κάτω απ' τα 30 κι ας το απολαύσουμε όσο θα διαρκέσει." Τα Χριστούγεννα το Brent ήταν στα 36$/βαρέλι και τα 35$/βαρέλι τελικά τα είδαμε ανήμερα των Φώτων και μόνο ενδοσυνεδριακά, καθώς η τιμή έκλεισε ακόμα πιο χαμηλά, στα 34,23$/βαρέλι, όπως φαίνεται στο διάγραμμα της αρχής. 

Η διαγραμματική εικόνα είναι σαφής, απ' τα μέσα Οκτωβρίου 2015 υπάρχει μια επιταχυνόμενη καθοδική τάση, που από πολλούς αναλυτές αναμένεται πλέον σύντομα να φέρει το Brent ..

Παιχνίδι για δύο στην προμήθεια πετρελαίου της ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Ο όμιλος της Motor Oil και η Shell θα είναι οι μοναδικοί προμηθευτές της ΔEΗ σε υγρά καύσιμα για το 2016. Ίσως δε, να είναι η πρώτη φορά που ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων απουσιάζει από τη λίστα προμηθευτών της ΔEΗ.

Συγκεκριμένα, η Motor Oil και η θυγατρική της Avin Oil θα προμηθεύσουν, η πρώτη, τις ποσότητες μαζούτ που απαιτούν οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του Αθερινόλακκου στην Κρήτη, ενώ η δεύτερη θα προμηθεύει και μεταφέρει στις άλλες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής τις απαραίτητες ποσότητες πετρελαίου ντίζελ.

Η SHELL Trading Rotterdam BV θα...

Morgan Stanley: To αργό οδεύει στα 20 δολάρια

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Μια απότομη ανατίμηση του δολαρίου μπορεί να στείλει το δολάριο ως και στα 20 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με την Morgan Stanley.

«Δεδομένης της διαρκούς ανατίμησης του αμερικάνικου δολαρίου, τα σενάρια για την τιμή του αργού στα 20 με 25 δολάρια το βαρέλι είναι πιθανά, απλά και μόνο λόγω του νομίσματος» γράφουν αναλυτές της Mortan Stanley σε έκθεση με ημερομηνία 11 Ιανουαρίου. 

Σύμφωνα με τους ίδιους το αργό πετρέλαιο μπορεί ..

Το άγνωστο κρυφό bonus για "ημετέρους" διοικητές και μέλη ΔΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΕΦΤΑ ΔΩΡΟ
Οι επόμενες γενικές συνελεύσεις των ΔΕΚΟ, στις οποίες το Δημόσιο ή το ΤΑΙΠΕΔ έχει την πλειοψηφία των μετοχών,θα έχουν ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον για τους διοικητές και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων. Ο λόγος είναι απλός και εντοπίζεται σε μία διάταξη που ψηφίστηκε λίγες ημέρες πριν τις γιορτές και είχε "θαφτεί" σε άρθρο του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη διάταξη η κυβέρνηση νομοθέτησε την κατάργηση "από το παράθυρο" του πλαφόν που ίσχυε μέχρι τώρα για τις αμοιβές των προέδρων, των διευθυνόντων συμβούλων αλλά και των μελών των διοικητικών συμβουλίων για τις εν λόγω εταιρείες. Έτσι με βάση τη ρύθμιση της κυβέρνησης, οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ αλλά και των Ρυθμιστικών Αρχών – που φυσικά έχουν διοριστεί από την ίδια την κυβέρνηση, η οποία έχει κατηγορηθεί για ευνοιοκρατία και αθρόα τακτοποίηση "ημετέρων" – θα μπορούν να απολαμβάνουν μισθούς υψηλότερους από την αποζημίωση του γενικού γραμματέα υπουργείου. Η νέα ρύθμιση έρχεται να τροποποιήσει νόμο που ψήφισε μόλις το καλοκαίρι ένα μήνα πριν τις εκλογές, η κυβέρνηση, όταν τότε είχε μειώσει τις ίδιες αμοιβές που σήμερα ανοίγει το δρόμο να αυξηθούν. 

Ειδικότερα, όπως...

Προς συμφωνία για Αρτα-Πρέβεζα οδεύουν Energean Oil και ΕΛΠΕ- Η σκιά του operator


Σε συμφωνία φαίρονται να έχουν καταλήξει τα ΕΛΠΕ και η Energean Oil ως προς τη δυνατότητα συνεκμετάλλευσης του κοιτάσματος υδρογονανθράκων στη περιοχή Αρτας-Πρέβεζας, με μοναδική σοβαρή σκιά το ποιός θα αναλάβει το ρόλο του operator.

Δίχως πάντως επίλυση μέσα στις επόμενες ημέρες του φλέγοντος αυτού θέματος, δύσκολα θα υπάρξει οριστική συμφωνία παρά το δίαυλο επικοινωνίας που έχει ανοίξει τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ των δύο πλευρών για την από κοινού ανάληψη των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Energean Oil επέμενε μέχρι και τις τελευταίες ημέρες ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω στο θέμα του operating, θεωρώντας πως πρέπει να το αναλάβει η ίδια με το σκεπτικό ότι διαθέτει έμπρακτα την απαραίτητη τεχνογνωσία, ενώ η διοίκηση των ΕΛΠΕ δεν έχει ακόμη εκφράσει τη τελική της θέση.

Στην κατεύθυνση πάντως της...