Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Άμος Χόκσταϊν: Οι ΗΠΑ και η ΕΕ σέβονται την κυπριακή ΑΟΖ

Αποτέλεσμα εικόνας για Άμος Χόκσταϊν: Οι ΗΠΑ και η ΕΕ σέβονται την κυπριακή ΑΟΖ
Από το energyworld.gr
Παρά την παρουσία τουρκικών σκαφών στην κυπριακή ΑΟΖ, μετά την προειδοποίηση της τότε Υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον προς την Άγκυρα, το 2011, η Τουρκία δεν παρενόχλησε τις εργασίες της κυπριακής πλατφόρμας, είπε ο ειδικός Απεσταλμένος για την Ενέργεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άμος Χόκσταϊν, μιλώντας χθες στο 32ο Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ στην Ουάσιγκτον.
Ο κ. Χόκσταϊν – που βραβεύθηκε από τους οργανωτές του συνεδρίου – τόνισε χαρακτηριστικά πως «μπορεί η Τουρκία να μην σέβεται την ΑΟΖ της Κύπρου, όμως οι ΗΠΑ τη σέβονται, το ίδιο κι η ΕΕ κι όλοι οι άλλοι και ντε φάκτο το ίδιο κάνει κι η Τουρκία».

«Το 2011 η Noble Energy ερευνούσε στην «Αφροδίτη». Τουρκικά μαχητικά πετούσαν από πάνω κι υπήρχε και άλλη ναυτική δραστηριότητα. Όμως σταμάτησαν κι από τότε δεν υπήρξε παρέμβαση προς το δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλευτεί τις υπεράκτιες (περιοχές) της. Έκαναν γνωστή τη θέση τους, αλλά τους ξεκαθαρίσαμε, από τη στιγμή που έκανε το 2011 τη δήλωση η ..

ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Ε.Υ.Α.Ε ΒΕΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για υγιεινη και ασφαλεια

Στις 07/06/2016 συνεδρίασε  η  Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας των ΒΕΕ ,όπως προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές, με  σκοπό την ενημέρωση των νέων μελών για τη λειτουργία της  και την ανάθεση καθηκόντων στα μέλη της.

Η νέα σύνθεση της επιτροπής αποφασίστηκε  ομόφωνα και είναι η εξής :

Αυτόματος πωλητής...



ΠΗΓΗ: sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Αίγυπτος: Νέα Σημαντική Ανακάλυψη Φυσικού Αερίου στο Δέλτα του Νείλου Ανακοίνωσε η BP

Αποτέλεσμα εικόνας για Αίγυπτος: Νέα Σημαντική Ανακάλυψη Φυσικού Αερίου στο Δέλτα του Νείλου Ανακοίνωσε η BP
Από το energia.gr
Η BP Egypt ανακοίνωσε σήμερα άλλη μία σημαντική ανακάλυψη φυσικού αερίου στο πεδίο Baltim South Development στο Ανατολικό Δέλτα του Νείλου, στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΒΡ, το ερευνητικό πηγάδι Baltim SW-1 εξορύχθηκε σε θαλάσσιο βάθος 25 μέτρων από την λειτουργό εταιρεία IEOC ( Eni), και σε τελικό βάθος 3750 μέτρων, ενώ διείσδυσε σε 62 στρώμα αερίου μέσα σε υψηλής ποιότητας Μεσσήνιους ψαμμίτες. Η ανακάλυψη, η οποία βρίσκεται 12 χλμ. από την ακτή, είναι ένας νέος σχηματισμός που σχετίζεται με..

Tο σχέδιο για πλωτό σταθμό αερίου στην Θράκη είναι made in Greece

Αποτέλεσμα εικόνας για Tο σχέδιο για πλωτό σταθμό αερίου στην Θράκη είναι made in Greece
Από το fmvoice.gr
Πολλοί γνωρίζουν για τα σχέδια κατασκευής πλωτής μονάδας φυσικού αερίου στον Έβρο και για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό. Λίγοι, ωστόσο, ξέρουν ότι η ιδέα γεννήθηκε στην Αθήνα…

Το σχέδιο που αποτελεί τον κορμό των επενδυτικών σχεδιασμών για παράλληλες υποδομές με τον αγωγό TAP, που προκαλεί γεωπολιτικές κόντρες και έχει κινητοποιήσει όλες τις ενεργειακές «μεγάλες δυνάμεις» της περιοχής, έχει λάβει ευρύτατη δημοσιότητα, καθώς απασχολεί όλα τα (κυβερνητικά και επιχειρηματικά) επιτελεία σε πολλά σημεία του πλανήτη.

Ωστόσο, η ιδέα για την..

ΓΣΕΕ:ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΑΣ

΅Αποτέλεσμα εικόνας για Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα,
Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, οι οποίοι παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για την υλοποίηση σχεδίου ανάπτυξης και προοπτικής στα ΕΑΣ, δεν έχει υλοποιηθεί κανένα παραγωγικό έργο της εταιρείας. Αποτέλεσμα,  οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 2 μήνες.

Οι εργαζόμενοι καλούνται..

Πτώση κατά 75% στα κέρδη της Rosneft

Αποτέλεσμα εικόνας για Rosneft
Από το reporter.gr
Μεγάλη πτώση καταγράφει η κερδοφορία της κρατικής εταιρείας ενέργειας της Ρωσίας, Rosneft, υπό το βάρος της μείωσης των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Rosneft υποχώρησαν κατά 75% στα 14 δισ. ρούβλια (192,45 εκατ. ευρώ) το α΄ τρίμηνο του έτους, εγείροντας ερωτήματα για τα κεφάλαια που θα καταφέρει να εξασφαλίσει το ρωσικό κράτος από τους κολοσσούς του σε μια δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Εντούτοις, τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα της Rosneft δεν φαίνεται να ανησύχησαν τους επενδυτές, επειδή η τιμή της μετοχής ενισχυόταν κατά 2,8% στο χρηματιστήριο της Μόσχας λίγο πριν από το κλείσιμο. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία στον κόσμο.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στον Εισαγγελέα για το "Ελληνικό"

Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνικο
Από το capital.gr
Η υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό υπό τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πυροδότησε στη μνήμη όχι τόσο τις πύρινες δηλώσεις νυν κυβερνητικών στελεχών αλλά κυρίως το γεγονός ότι με βάση τέτοιου είδους αναφορές ξεκίνησε και εξελίσσεται εισαγγελική έρευνα  από τον επίκουρο εισαγγελέα Διαφθοράς, Γιάννη Δραγάτση, η οποία βρίσκεται μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο.

Ο κ.  Δραγάτσης   αναζητά από τα τέλη του 2014 την απάντηση στο ερώτημα αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, κατά την υπογραφή της σύμβασης  μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της εταιρίας Lamda Development για την παραχώρησης της έκτασης αντί 914 εκατομμυρίων ευρώ.

Ερευνόμενοι είναι..

Στο μητρώο χρηστών του ΕΣΦΑ το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη

Αποτέλεσμα εικόνας για elpe
Από το energypress.gr

Το "πράσινο" άναψε η ΡΑΕ στο αίτημα των Ελληνικών Πετρελαίων για εγγραφή των βιομηχανικών εγκαταστάσεών τους στη Θεσσαλονίκη στο Μητρώο Χρηστών του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ).

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΡΑΕ «διαπιστώνει ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εγγραφή του αιτούντος στο Μητρώο Χρηστών του ΕΣΦΑ ως Επιλέγοντος Πελάτη.

Την τροποποίηση στοιχείων εγγραφής στο Μητρώο Χρηστών του ΕΣΦΑ της εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.» και το διακριτικό τίτλο «ΕΛ.ΠΕ Α.Ε., ώστε πέραν της εγγραφής της ως τρίτου προσώπου σύμφωνα με την απόφαση 349/2012 της ΡΑΕ, να εμφαίνεται και με την ιδιότητα του Επιλέγοντος Πελάτη για την βιομηχανική εγκατάσταση (Διυλιστήριο) στη Θεσσαλονίκη, με τον ίδιο Αριθμό Μητρώου Χρηστών ΕΣΦΑ: ΑΜΧ-20».