Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Ας Μην «Πράσσειν Άλογα». Ας Μην Σταματήσουν οι Έρευνες για το Φυσικό Αέριο που Υπάρχει στον Ελλαδικό Χώρο

 


Η Επιτροπή Πισσαρίδη, την οποία συγκρότησε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, για να εκπονήσει ολοκληρωμένη αναπτυξιακή μελέτη της ελληνικής οικονομίας, αναφέρει αυτολεξεί (σελ. 186): «Ο τομέας έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων μπορεί να διευρύνει τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, προσφέροντας έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο και εξειδικευμένες θέσεις εργασίας σε διάφορους σχετικούς τομείς. Η ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος συνδεδεμένων με τους..

Η Ινδία βλέπει πτώση της παραγωγής πετρελαίου και της παραγωγής διυλιστηρίων το 2020, 2021

 


Λόγω της πανδημίας που έκλεισε ορισμένα πεδία πετρελαίου, η παραγωγή πετρελαίου της Ινδίας μειώθηκε κατά 5 τοις εκατό σε ετήσια βάση το οικονομικό έτος μεταξύ Απριλίου 2020 και Μαρτίου 2021, ενώ τα διυλιστήρια επεξεργάστηκαν 13% λιγότερο αργό λόγω της πτώσης της ζήτησης καυσίμων, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία αναφέρεται από τους The Economic Times .

Η παραγωγή φυσικού αερίου στην Ινδία επίσης υποχώρησε, κατά 8%, κατά..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ - «ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΡΙΝΟ»

 


Τί λέει για πετρέλαιο, Ελλάδα και EastMed ο εκπρόσωπος της Rystad Energy

 



Για την αγορά πετρελαίου και τη σχέση της με την πανδημία, για τον EastMed και τις ενεργειακές δυνατότητες της Ελλάδας μίλησε στον Γιώργο Αδαλή ο Έλληνας ανώτερος διευθυντής Επικοινωνίας και Διεθνών σχέσεων και εκπρόσωπος της Rystad Energy Λευτέρης Καραγιαννόπουλος. Η πρωτοποριακή τεχνολογία που χρησιμοποιεί για τις προβλέψεις της η Rystad, την έχει καταστήσει..

Μεγάλη πτώση τζίρου και ζημιές για την Motor Oil το 2020

 


Σε 6.120,4 εκατ. ευρώ έναντι 9.372,5 εκατ. διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών του ομίλου το 2020, παρουσιάζοντας μείωση κατά 34,70% έναντι του 2019.

Σύμφωνα με την εταιρεία στην εν λόγω εξέλιξη συνέβαλε η μείωση του μέσου όρου των τιμών των προϊόντων πετρελαίου (εκφρασμένες σε Δολάρια Η.Π.Α.) κατά 37,08%, η ενδυνάμωση του Ευρώ έναντι του Δολαρίου Η.Π.Α. (μέση ισοτιμία) κατά..