Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Τα σχέδια της Saudi Aramco για να αντιμετωπίσει την πετρελαϊκή κρίση

 


Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο, η κρατική Saudi Aramco, προσπαθεί να αντέξει την κρίση που δημιουργήθηκε από τη χειρότερη συντριβή της ζήτησης πετρελαίου στην ιστορία - διπλασιάζοντας την παραγωγή του μαύρου χρυσού, σύμφωνα με το Oilprice.

Σε αντίθεση με πολλές μεγάλες διεθνείς εταιρείες πετρελαίου, η Saudi Aramco δεν..

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΙΜΗ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



Την καθιερωμένη ημερομηνία, στις 15 Οκτωβρίου αρχίζει η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, ωστόσο, παρά την προβλεπόμενη δελεαστική τιμή του, οι πρατηριούχοι εκτιμούν ότι η πραγματική περίοδος διανομής θα ξεκινήσει κάπου γύρω στα Χριστούγεννα.

Ο βασικός λόγος είναι ότι την άνοιξη οι οικιακές δεξαμενές ξεχείλισαν καθώς η τιμή στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης είχε υποχωρήσει ακόμη και κάτω από τα 70 λεπτά το λίτρο. Επιπλέον, η περίοδος διανομής είχε ..

Ανακοίνωση Δύναμης Ανατροπής

 


ΗΠΑ: Ανάκαμψη για την παραγωγή πετρελαίου στον ορίζοντα;



Πτώση κατά 800.000 βαρέλια την ημέρα αναμένεται να σημειώσει η παραγωγή αργού των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Energy Information Administration (EIA). Πρόκειται για βελτιωμένες αναθεωρημένες εκτιμήσεις, σε σχέση με αντίστοιχες για τον μήνα Σεπτέμβριο, κατά τις οποίες η αμερικανική πετρελαϊκή παραγωγή θα υποχωρούσε κατά 870.000 βαρέλια την ημέρα.

Η ΕΙΑ αναφέρει ότι..

ΠΥΡΣΟΣ ΝΟ 80

 





ΠΥΡΣΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ - ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΣ 2020 Νο 80

Ποιος είναι ο ενοχικός δισεκατομμυριούχος πετρελαιάς που προσπαθεί να σώσει τον πλανήτη



Φινλανδία. Έξω, ο αέρας λυσσομανά. Ο Mika Anttonen, όμως, μπαίνει στη σάουνά του. Ρίχνει νερό στα κάρβουνα, από όπου ξεπηδά ένα σύννεφο ατμού. Η θερμοκρασία γίνεται σχεδόν αποπνικτική. Σε αυτόν τον χώρο, ορισμένες μέρες, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας συλλογίζεται την τελευταία "αποστολή” του: να σώσει τον πλανήτη, η θερμοκρασία του οποίου, όπως και μέσα στη σάουνά του, αυξάνεται ταχύτατα.

"Η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει”, λέει ο 53χρονος Anttonen και προσθέτει:

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για Ετήσιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής



 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί ο Διαγωνισμός Ζωγραφικής για τα παιδιά των εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλα τα παιδιά των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ ηλικίας από 5 έως 15 ετών, αγόρια και κορίτσια, χωρισμένα για την αξιολόγηση σε..

Ένα Συμπαγές Στρώμα Ρύπων 40 Χλμ. Επιπλέει στη Θάλασσα στα Ανοικτά της Καμτσάτκα

 


Η ρύπανση, που έχει προκαλέσει μαζικούς θανάτους ζώων και τραυματισμούς λουομένων στην Καμτσάτκα, στη ρωσική Άπω Ανατολή, σχηματίζει ένα συμπαγές στρώμα 40 χιλιομέτρων που μετακινείται πάνω στο νερό, διαπίστωσαν σήμερα επιστήμονες. Αυτό το στρώμα, που έχει μήκος 40 χιλιόμετρα και πλάτος 30 με 100 μέτρα, βρίσκεται ανοικτά των ακτών της χερσονήσου, σύμφωνα με ανακοίνωση..

OPEC: Πώς θα Είναι η Αγορά Πετρελαίου το 2045

 


Ποιες θα είναι οι ενεργειακές ανάγκες του πλανήτη το 2045; Το πετρέλαιο θα συνεχίσει να αποτελεί την «ηγεμονική» δύναμη στον τομέα της ενέργειας; Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) θα αυξήσουν το μερίδιο αγοράς; Σ’ αυτά τα ερωτήματα σπεύδει να απαντήσει ο OPEC, παρουσιάζοντας τις μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις για την αγορά του αργού

Πιο συγκεκριμένα, το πετρελαϊκό..