Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Αυστραλία: ο Τσιτσιπάς στα ημιτελικά, το θερμόμετρο στα ύψη, οι Μ.ΑΠΕ.Σ στα τάρταρα, τιμή ηλεκτρισμού πόσο;


Από το greeklignite.blogspot.com
Η Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 ήταν μια πολύ ζεστή μέρα στη Μελβούρνη, όχι ωστόσο ασυνήθιστα ζεστή για το Αυστραλιανό καλοκαίρι, το 1939 η ζέστη ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Ήταν ακριβώς η ημέρα που ο Τσιτσιπάς έχανε απ' τον Ισπανό Ναδάλ κι ολοκλήρωνε την πορεία του στο Αυστραλιανό Όπεν. Το θερμόμετρο ήταν ήδη ψηλά όταν οι Έλληνες της Αυστραλίας ανέβαζαν το θερμόμετρο στις κερκίδες, αλλά ακριβώς τότε έγινε η καταστροφή: ο συνδυασμός ζεστό καλοκαίρι με επισφαλή ηλεκτροδότηση από Μεταβλητές ΑΠΕ Συστήματος (Μ.ΑΠΕ.Σ) στις Πολιτείες Βικτόρια και Νότια Αυστραλία ξετίναξε το σύστημα ηλεκτροδότησης, ανάγκασε..

ΕΛ.ΠΕ: Σε hub πετρελαίου των Βαλκανίων μετατρέπουν τα Σκόπια – Η Συμφωνία των Πρεσπών επιταχύνει την επαναλειτουργία του αγωγού Θεσσαλονίκης – ΟΚΤΑ

Από το energypress.gr
Τις συζητήσεις των Ελληνικών Πετρελαίων με την κυβέρνηση Ζάεφ για την επαναλειτουργία του αγωγού μεταφοράς πετρελαίου από τα διυλιστήρια της Θεσσαλονίκης μέχρι τις εγκαταστάσεις των ΟΚΤΑ στα Σκόπια, επιταχύνει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στο να καταλήξουν τις διαπραγματεύσεις για την έναρξη της λειτουργίας του πετρελαιαγωγού. Αυτός είχε σταματήσει να λειτουργεί το 2013 όταν τα ΕΛ.ΠΕ έκριναν ως ασύμφορη τη δραστηριότητα της διύλισης των ΟΚΤΑ. Ο αγωγός μήκους 213 χλμ έχει ικανότητα..

Μία ακόμη μεγάλη ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου από την Total στη Βόρεια Θάλασσα

Από το energypress.gr
Μετά την ανακάλυψη του κοιτάσματος Glendronach τον Σεπτέμβριο του 2018, η Total ανακοίνωσε μια νέα σημαντική ανακάλυψη στα θαλάσσια ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου στη Βόρεια Θάλασσα, στην περιοχή Central Graben.

Η γεώτρηση έφτασε σε βάθος 5.056 μέτρων ανακαλύπτοντας στήλη 37 μέτρων με καθαρό φυσικό αέριο και συμπυκνωμένα προϊόντα σε μια υψηλής ποιότητας..

Στην ενεργειακή αγορά των ΗΠΑ κλείνει το μάτι η Saudi Aramco

Από το naftikachronika.gr
Ο πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco αναμένεται να πραγματοποιήσει επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε ενεργειακά έργα των ΗΠΑ, καθώς προσβλέπει να αποτελέσει κορυφαίος παίκτης στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά.

Η Saudi Aramco διαθέτει ήδη το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου των ΗΠΑ, τη Motiva, ενώ σύμφωνα με τον CEΟ του πετρελαϊκού κολοσσού, Amin Nasser, εκτιμάται ότι..

A.Testi – Elpedison: Εάν η Ελλάδα αποφάσισε να γίνει παράδεισος λιγνιτικών, να το ξέρουν οι επενδυτές

Από το worldenergynews.gr
Την σημασία ύπαρξης ενός ξεκάθαρου πλαισίου όσον αφορά τον τομέα ηλεκτροπαραγωγής στην χώρα, ιδιαίτερα όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με τις λιγνιτικές μονάδες και την χρήση του λιγνίτη ανέδειξε ο Andrea Testi, πρόεδρος της ELPEDISON, μιλώντας από το βήμα του Athnens Energy Forum 2019.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι ένας υψηλά ρυθμιζόμενος κλάδος, όπως αυτός της ενέργειας, δεν μπορεί να αγνοεί τα μηνύματα..

Μαδούρο vs Γουαϊδό: Η σκοτεινή πλευρά του εξορυκτισμού

Από το efsyn.gr
Πρόσφατα η ελληνική Βουλή, υπερψήφισε συμβάσεις έρευνας και αξιοποίησης υδρογονανθράκων. Οι μοναδικοί Βουλευτές που αντισταθήκαμε ήμασταν οι δύο βουλευτές των Οικολόγων Πράσινων. Οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής δεν διαφωνούν με τις εξορύξεις. Απλά με εντελώς αντιδιαμετρικές απόψεις δεν επιθυμούν ο «εθνικός πλούτος της χώρας» να παραχωρηθεί στις πολυεθνικές. Η ιδεολογία του εξορυκτισμού κυριαρχεί  και η αντίθετη γνώμη..

Γιατί αργεί να φθάσει στην Ελλάδα το αμερικανικό όνειρο

Από το insider.gr
Στην Ελλάδα έφθασε πρόσφατα ένα φορτίο αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου , μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται και ένα δεύτερο. Οι ΗΠΑ διακηρύσσουν ότι η Ελλάδα είναι σημαντικός εταίρος , ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις θέλουν να φέρουν την τεχνογνωσία τους, ότι αμερικανικοί κολοσσοί ετοιμάζονται να επενδύσουν..