Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Επένδυση άνω του 1 δισ. δολ. για να βρεθεί πετρέλαιο στην Κρήτη

Από το capital.gr
Πρόσφατα η ιταλική Eni ολοκλήρωσε τρεις γεωτρήσεις στην Αίγυπτο, στο περίφημο πεδίο Ζορ, σε ανάλογα βάθη και μορφολογία με την περιοχή της Κρήτης η οποία έχει βγει προς παραχώρηση στον τελευταίο διεθνή διαγωνισμό, που είναι σε εξέλιξη. Πόσο κόστισαν οι συγκεκριμένες γεωτρήσεις; Το κόστος για τις δύο γεωτρήσεις ξεπέρασε τα 400 εκατ. δολάρια.

Η είδηση αυτή δείχνει ξεκάθαρα ότι..

No comment


ΕΠΕΙΓΟΝ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Από το gsee.gr
Επείγον υπόμνημα στους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου αποστέλλει η ΓΣΕΕ, στο οποίο τονίζει και αναλύει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία, που υπομονεύεται με την υπό ψήφιση νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης.
Η ΓΣΕΕ ζητά από το εκπροσώπους του ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο να πράξουν το καθήκον τους, προασπίζοντας το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.
Η Συνομοσπονδία θα πραγματοποιήσει και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Επισυνάπτεται το σχετικό υπόμνημα..

Υδρίτες Μεθανίου στην Ελληνική Υφαλοκρηπίδα

Από το energia.gr
Η Κίνα ανακοίνωσε ότι κατάφερε να παράξει φυσικό αέριο από «υδρίτη μεθανίου». Συγκεκριμένα στις 18 Μαΐου η κινεζική Γεωγραφική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι καθημερινά από τις 10 Μαΐου συλλέγει περί τα 16.000 κυβικά μέτρα αερίου από την υποθαλάσσια περιοχή Shenhu στη θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Οι υδρίτες φυσικού αερίου είναι μόρια μεθανίου εγκλωβισμένα μέσα σε μια κρυσταλλική δομή, που μοιάζει με αυτή του πάγου. Οι υδρίτες μεθανίου, εντοπίζονται..

Σενάριο "αλά ΔΕΣΦΑ" βλέπουν τα ΕΛΠΕ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ

Από το energypress.gr
Το σενάριο της πώλησης του ποσοστού τους ύψους 35% στη ΔΕΠΑ, μαζί με το μερίδιο 65% του Δημοσίου, όπως δηλαδή έκαναν στην περίπτωση του ΔΕΣΦΑ, θα έβλεπαν συμφωνα με πληροφορίες τα ΕΛΠΕ.

Αν και είναι ακόμη νωρίς, αφού ουδείς ακόμη γνωρίζει ποια θα είναι η αυριανή μορφή της ΔΕΠΑ, δηλαδή τι παρουσία θα έχει στη λιανική του αερίου και τι θα συμβεί με το ΔΕΣΦΑ, εντούτοις η παραπάνω προσέγγιση δεν είναι αβάσιμη.

"Όταν δεν ελέγχεις μια εταιρεία, δηλαδή δεν έχεις το μάνατζμεντ, δεν έχει και νόημα να παραμένεις μετοχικά σε αυτήν", όπως λέει..

Επικοινωνιακή αντεπίθεση από τις ΗΠΑ, μάχη για το σχιστολιθικό αέριο στην Ευρώπη

Από το energypress.gr
Ενώ οι ΗΠΑ ξεκίνησαν, αμέσως μετά το ψυχολογικό χτύπημα της μεταφοράς ρωσικού  υγροποιημένου αερίου στην παγωμένη Βοστώνη, παγκόσμια μαζική επικοινωνιακή αντεπίθεση σχετικά με τις ανθηρές προοπτικές του σχιστολιθικού αερίου και πετρελαίου που αναμένουν να παράξουν μέσα στο 2018, παρατηρητές επισημαίνουν ότι..