Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

‘Διαζύγιο’ Exxon - Rosneft Εξαιτίας των Κυρώσεων Κατά της Μόσχας

Από το energia.gr
Η Exxon Mobil εγκαταλείπει τις κοινές δραστηριότητες ερευνών με τη ρωσική πετρελαϊκή εταιρία Rosneft, υποχωρώντας από μια επένδυση που φάνταζε ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, τουλάχιστον μέχρι την επιβολή των κυρώσεων της Δύσης κατά της Μόσχας.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της θητείας Ομπάμα, όταν υπήρξε σύντομη βελτίωση των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων, η Exxon Mobil υπέγραψε..

Μελέτη για τη νομοθεσία εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων

Από το worldenergynews.gr
Μελέτη για την προσαρμογή της νομοθεσίας για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις εξόρυξης υδρογονανθράκων προς την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Οδηγία (2013/30/EΕ), παρουσιάστηκε σήμερα 1/3/2018, σε ειδική εκδήλωση στα γραφεία της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΔΕΥ, Γιάννη Μπασιά.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε..

Τελικό μοντέλο για ΕΛΠΕ: Δημόσιο και Λάτσης πουλάνε σε στρατηγικό επενδυτή το 51%

Από το energypress.gr
Είσοδο στρατηγικού επενδυτή στα ΕΛΠΕ μέσω της ταυτόχρονης πώλησης μεριδίων από το Δημόσιο και τον Ομιλο Λάτση προβλέπει το τελικό μοντέλο αποκρατικοποίησης για τον ενεργειακό όμιλο.

Σχέδιο που σύμφωνα με τις πληροφορίες του “Φ” κλείδωσε στις συναντήσεις των τελευταίων 24ώρων μεταξύ οικονομικού επιτελείου και εκπροσώπων των θεσμών βάζοντας τέλος στα σενάρια για εναλλακτικά πλάνα σαν αυτά που προωθούσε ο υπ. Ενέργειας Γ. Σταθάκης.

Το μοντέλο που προέκριναν..

Σε χαμηλό 10 μηνών η παραγωγή του ΟΠΕΚ το Φεβρουάριο – Στο 149% έφθασε η συμμόρφωση

Από το worldenergynews.gr
Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ υποχώρησε το Φεβρουάριο σε χαμηλό 10 μηνών, καθώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα περιόρισαν την προσφορά τους, οδηγώντας  τη συμμόρφωση σε υψηλότερα επίπεδα σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Ο Οργανισμός των Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου άντλησε 32,28 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με έρευνα, μειωμέα κατά 70.000 bpd από τον Ιανουάριο. Το σύνολο του Φεβρουαρίου είναι..